Kritisch Panel Delft

Iedereen kan hier zijn/haar commentaar kwijt over een aantal zaken die mensen met een beperking in Delft ondervinden. Deze weblog is een partikulier iniatief. Kies bij het commentaar geven tussen "Other" of "Anonymus". Alleen smaad en zware beschuldigen op de persoon zullen worden verwijderd. Het is nog niet mogelijk om direct een foto te plaatsen, stuur een mail met de foto dan zal de webmaster deze plaatsen. kritischpaneldelft@hotmail.com

30 oktober 2008

intimiteit -.sexualiteit

Lieve mensen,
Er is nu een nieuw blog voor al degene die over dit onderwerp willen schrijven. Het Blog van de WMO-voozieningen is bedoeld voor de reeds bestaande WMO-voorzieningen die u al dan niet kunt krijgen. Sexualiteit maakt hier geen deel vanuit. Dat kunt u nu hier kwijt.
Webmaster

18 Comments:

Anonymous Anoniem schreef ...

Dank webmaster, een goed beslissing en hopende dat men hier over durft en kan schrijven! Het onderwerp moet eens uit de taboesfeer gehaald worden! Ook ik ben van mening dat er een zeer groot verschil tussen de hulpvragen over dit onderwerp en plat gezegt de wallen, escortbureaus zit! Groet gebruiker intimiteit!

30 oktober, 2008 09:22  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik blijf van mening dat dit een probleem is van heel veel mensen. Een gezond normaal probleem, waar de een meer last van heeft dan de ander. Dat het op zich niets te maken heeft met wel of niet gehandicapt zijn en dat er dus geen voorziening mag komen vanuit de WMO of de bijstand. Op dat zelfde moment dat iemand betaald wordt en als professioneel persoon aan werk gaat, heeft het nog maar weinig te maken met de echte zuivere intimiteit. Althans zo denk ik er over.
Zouden deze mensen niet meer geholpen zijn in het leren accepteren zoals ze zijn? Heeft een puber met de meest vreselijke puisten in zijn gezicht hier dan ook recht op? Niemand mag hem en hij zal geen of weinig intimiteit ervaren.
Nee, men gaat echt een stap te ver.

30 oktober, 2008 10:35  
Anonymous Anoniem schreef ...

Liefde, intimiteit, geborgenheid..... zijn,volgens mij dan,allemaal zaken die te maken hebben met gevoelens ten op zichten van elkaar. Zijn dit soort gevoelens op te roepen, op tijdstippen te plannen?
Daarnaast dacht ik dat het juist de bedoeling was dat je met hulpverleners geen relatie krijgt. Hoe is dat te rijmen met dit soort gevoelens? Of komen deze professionele mensenhet zonder gevoel doen?
Ik weet niet wat ik me erbij voor moet stellen. Maar ze worden betaald en dat kan volgens mij niet zo zijn als je werkelijke oprechte intimiteit wilt beleven.Kom op. Laat u horen, zonder grof te worden.

31 oktober, 2008 05:23  
Anonymous Anoniem schreef ...

Lees er in de vakliteratuur over, net als de gehele wmo, awbz, pgb, bijzondere bijstand, zorgbehoeften. Folders over het onderwerp. Tot zelfs de jurispredentie hierover. Wat is het verschil tussen een VP en iemand die helpt op afroep om te assisteren bij intimiteit? Ik zie het probleem niet. Wat ik wel weer en ervaar dat er hulp soms nodig kam zijn door profs om bepaalde ervaren hulp hierbij te krijgen. Maar het lijkt wel of tot nu toe men het net even niet wil begrijpen! Wat is het verschil tussen een rostoel en intimiteit om het zo maar even netjes te noemen! Niets, geen verschil. Daar er bij allebei een behoefte is ontstaan vanuit een functiebeperking, die alleen door een hulp/middel op te lossen is. Zeggen we toch ook niet rolstoel, hooglaagbed, sta op stoel is niet nodig! Waar is de scheidslijn? Die is niet te trekken in deze. Plots als er een taboe onderwerp aangesneden word is men erg preuts. Als een kas van een club wordt leeg gejat mag het plots. Onterechte verkregen subsidies mag. Overschotten wmo mag. Maar intimiteit op een indicatie van een niet kunnen door een medisch niet kunnen mag plots niet. Hoogst vreemd. Persoonlijkben ik blij dat ik gebruik kan en mag maken van dit soort hulp.

31 oktober, 2008 22:37  
Anonymous Anoniem schreef ...

Een pukkel in het gezicht of spastisch, korte handen, ziek zwak misselijk, hoge dwarslaesie enz is een grootverschil! Daardoor kon ik door mn dwarsleasie nooit in een relatie die ik niet kreeg, intimiteit, sensuealiteit ervaren. Een blinde kan toch ook een blindegeleidehond krijgen. Ik kan toch niet iets met een hond beginnen, mijn hulphond die ik heb. Sorry maar men begrijpt ons niet. Het bureau wat ik inschakel
is super. Koop ik iets wat slecht of niet goed zo zijn? Persoonlijk denk ik van niet.

31 oktober, 2008 23:38  
Anonymous Anoniem schreef ...

Een pukkel in het gezicht of spastisch, korte handen, ziek zwak misselijk, hoge dwarslaesie enz is een grootverschil! Daardoor kon ik door mn dwarsleasie nooit in een relatie die ik niet kreeg, intimiteit, sensuealiteit ervaren. Een blinde kan toch ook een blindegeleidehond krijgen. Ik kan toch niet iets met een hond beginnen, mijn hulphond die ik heb. Sorry maar men begrijpt ons niet. Het bureau wat ik inschakel
is super. Koop ik iets wat slecht of niet goed zo zijn? Persoonlijk denk ik van niet.

31 oktober, 2008 23:42  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wie wordt er nu onredelijk? Intimiteit en rolstoelen...????? Totaal verschillende soorten hulpmiddelen. NIET te vergelijken. Dat zou je toch moeten weten als je een dwarsleasie hebt.
Intimiteit kan je op verschillende manieren beleven. Maar volgens mij gaat het hier vooral om het laten betalen van professionele hulpen voor intimiteit,voor het voelen van geborgenheid, van iets wat heel mooi zou moeten zijn, spontaan en noem maar op. Daar hebben we het over. Ik blijf er bij dat het veel te maken kan hebben met het niet accepteren van zoals je bent met als gevolg dat je dat gevoel niet kan hebben.Een rolstoel heb je nodig voor de basis dingen, ergens naar toe gaan,je te verplaatsen, sociale contacten. Niets met intime gevoelens en zo. Het is triest. Maar zonder die gevoelens of ervaringen kan je best nog fucntioneren ineen samenleving, werken,eten en ....... Maar zonder een rolstoel wordt dat iets moeilijker. Vergelijk nu geen appels en peren.

01 november, 2008 06:24  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het heeft niets met preuts te maken. Dat is een exuse dat jullie wel vaker gebruiken, maar bij mij niet werkt.Maar ik ben echt overtuigd dat het bij velen tussen de oren zitten en jullie het verpesten voor vele anderen. Jullie overvragen en wel op dingen waar veel mensen de wenkbrouwen voor gaan fronsen en er het hunne van denken. Is een fibrator niet voldoende? Er zijn nog veel andere oplossingen, wel eens daar aan gedacht? Niet zo zielig doen, joh. Ik zit in hetzelfde schuitje, maar heb het zo geregeld dat ik aan mijn trekken kom. Geheel op eigen kracht en dat geeft veel meer voldoening dan met die professionele mensen. Ik spreek uit ervaring. Blijf wel annoniem.

01 november, 2008 09:28  
Anonymous Anoniem schreef ...

Vibraror en een hoge dwars leasie, reuma handen en een vibrator! Aan je trekken komen nee dus.

01 november, 2008 10:05  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik heb het vermoeden dat er hier dingen geschreven worden die kant nog wal raken. Dwarsleasie en dan intimiteiten?????????
Ik dacht altijd dat die verlamd zijn en daar weinig of niets voelen. Ik heb verder nog nooit mijn mede lotgenoten horen klagen dat ze vanwegen de reuma geen intimiteiten kunnen hebben en daar graag professionele hulp bij willen hebben. Waar hebben we het over????

01 november, 2008 13:10  
Anonymous Anoniem schreef ...

De term handicap dekt vele ladingen. Er zijn aangeboren aandoeningen van allerlei aard. Mensen kunnen een fysieke, mentale, visuele of auditieve handicap hebben van bij de geboorte of vanaf zeer jonge leeftijd. Anderen verwerven een handicap in de loop van hun leven. Afhankelijk van hoe en wanneer je gehandicapt (geraakt) bent, heeft de handicap een weerslag op je leven en je seksualiteit.

Voor wie met een handicap geboren wordt of al erg jong gehandicapt wordt, verloopt de seksuele ontwikkeling van bij het begin een stuk anders. Voor mensen met een verworven handicap verloopt de ontwikkeling "normaal" tot aan het optreden van de handicap en komt er een breuklijn in de seksualiteitsbeleving. Er is een aanpassing nodig en dat vraagt veel tijd.

De variëteit in denken, voelen en doen binnen de groep mensen met een handicap is even groot als binnen de rest van de bevolking. Hetero-, homo- en biseksualiteit kom je ook bij hen tegen. Zij hebben net als iedereen recht op een eigen -aangepaste- seksualiteitsbeleving en alle informatie en ondersteuning die daarvoor nodig zijn.

In het Sensoa Documentatiecentrum vind je een uitgebreide verzameling van boeken en materialen over het thema relaties en seksualiteit in verhouding tot allerlei handicaps. Bij belangstelling type in google Sensoa in. Het is een leerzame medische verantwoorde site!

01 november, 2008 13:30  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het gaat niet om de wip plat gezegt, sorry hoor. Verdiept u zich maar eens in het onderwerp. Vreemd dat wij meer vernemen en weten! Eigenlijk zouden de scootmobielen eens een tijdje ingenomen moeten worde. Kijken hoe dat voelt. Gewoon een handbewogen rolstoel en verder niets. dan breekt de hel los. laat ik wat liever zijn. Geen Solo laten verstrekken, een doodgewone goedkope die allen voortbrengt. Wat is daar mis mee? Niets, want u komt vooruit en daar gaat het toch om. wat een scheinheilen plots een taboe onderwerp de weg trachten uit te gaan. Erger is nog dat men gelijk net als u anoniem aan sex denkt, de daad dus. Hoeft niet als u meer zich in deze materie zou verdiepen. Een opsteker er gaat een bureau komen in de regio Haaglanden/ Westland. Vies he?

01 november, 2008 13:37  
Anonymous Anoniem schreef ...

Vanavond een gesprek hierover gehad met mensen die er voor geleert hebben. Verbaast was men over de slechte info van mensen die het tevens ook niet begrijpen. De oprichters van het grote haaglanden/westland/delft etc bureau gesproken en er zal een uitzending hierover komen.

06 november, 2008 00:31  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik weet niet of dat de oplossing is.
Intimiteit is iets speciaals, iets fijns.Iets dat onstaat als je elkaar mag, als je .......Iets persoonlijks. Nu wordt dat gevoel opgeroepen door professionals, mensen die in dienst zijn van een bureau?????? Ik vind dat echt vergelijkbaar met de dames bij de rode lichtjes. Die weten ook hoe ze mannen zover kunnen krijgen enzovoorts. Zij kunnen je ook van alles leren hoe je het kan doen als je het niet (meer) kan.
En dan je met mensen van grote bureaus gaan praten, dan kunnen zijn super verbaasd zijn over onze reacties/onbegrip/misschien zelfs onkunde. Maar zijn verdienen er geld aan en daar zit het verschil. En dat neem je niet weg met welke uitzending of campagne dan ook. Snap je dat?

06 november, 2008 05:32  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ιt's remarkable to visit this web page and reading the views of all friends regarding this piece of writing, while I am also zealous of getting experience.

Feel free to surf to my homepage creare un sito con virtuemart per servizi

01 mei, 2013 20:58  
Anonymous Anoniem schreef ...

You οught tο be a part of а сonteѕt for one of the highest qualіty blogs on thе internеt.
I аm going to reсommеnd thіs wеb sitе!


Also viѕit mу homepage :: SITE BOUWEN

10 mei, 2013 19:11  
Anonymous Anoniem schreef ...

Нurrаh, thаt's what I was exploring for, what a data! present here at this web site, thanks admin of this web page.

Feel free to surf to my web blog Crear pagina Web

17 juni, 2013 17:05  
Anonymous Anoniem schreef ...

Thanks for sharing your thοughtѕ about Fazer site.
Regards

My wеb ѕіte ... Como fazer um site

17 juni, 2013 18:09  

Een reactie posten

<< Home