Kritisch Panel Delft

Iedereen kan hier zijn/haar commentaar kwijt over een aantal zaken die mensen met een beperking in Delft ondervinden. Deze weblog is een partikulier iniatief. Kies bij het commentaar geven tussen "Other" of "Anonymus". Alleen smaad en zware beschuldigen op de persoon zullen worden verwijderd. Het is nog niet mogelijk om direct een foto te plaatsen, stuur een mail met de foto dan zal de webmaster deze plaatsen. kritischpaneldelft@hotmail.com

13 februari 2007

parkeerbeleid Delft

Is dit nieuw beleid van de gemeente Delft?

U kunt hier uw verhalen plaatsen over het parkeerbeleid.

113 Comments:

Anonymous Anoniem schreef ...

Erg fijn dat gehandicapten tot 9 uur de stad in mogen en daarna niet meer! Wat betekend dit?

13 februari, 2007 11:28  
Anonymous Anoniem schreef ...

verwarrend bordje onder het parkeerbord GPP! moeten we nog weg om 9 uur of toch blijven staan?ik begrijp het niet. de vdf was met dit destijds bezig. hopelijk gaat men uitleg vragen aan de wethouder?

13 februari, 2007 15:34  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het E6 bord is een officieel bord dat het mensen met loop/mobiliteits beperkingen mogelijk maakt om binnen de 25 meter van een ingang van een gebouw kunnen parkeren. Hiermee wordt voorkomen dat mensen met beperkingen de zo vaak grote loopafstanden niet hoeven af te leggen. Kijk eens naar de algemeen invaliden parkeervakken bij Blokker. Die liggen eigenlijk ten opzichte van de markt al veel te ver, maar ten opzichte van Blokker en andere winkels prima. Ook wat restaurants zijn dan te berieken. Kijk ook eens naar het Oude Delft. Daar liggen ook IPP's (invaliden parpeer plaatsen). Mensen,gekeurd door een GGD arts,hebben een kaart gekregen,als de arts heeft vastgesteld dat zij niet verder dan 25 meter, zelfstandig, in hun mobiliteit kunnen voorzien. Een strenge keuring.
Nu gaat de gemeente deze mensen het onmogelijk maken om na 21:00 's avonds in de stad te parkeren op deze,voor hen bedoelde, parkeerplaatsen. Waarom?
1) Omdat de nieuwe wethouder, Koning, niets maar dan ook totaal NIETS snapt waarom deze parkeerplaatsen zijn neergelegd.
2) Omdat er in de binnenstad rijke,voorname mensen jaloers naar deze plaatsen kijken en constateerden dat de vakken leeg blijven. Maar de OGD/VDF heeft zo'n zelfde onderzoek gedaan en gecontstateerd dat in 8 van de 10 keren dat zij op deze plaatsen willen parkeren hij bezet is. Dus hoezo leeg?
Nee, ik denk dat het pure jaloesie is. "Jullie kunnen wel overal parkeren en wij moeten uren zoeken of maar met de fiets gaan. Terwijl jullie toch al de Stadstax hebben?" Zei een ambtenaar mobiliteit eens tegen mij. Dan schrik je toch.
Zij kunnen nog de keuze maken tussen de auto of de fiets. Zij kunnen nog een stuk lopen. Wij niet. Nou ze mogen die kaart van mij hebben, maar dan ook mijn beperkingen.
Op deze manier kan ik 's avonds niet meer uit eten. De restaurants zullen dat niet zo heel erg vinden. Immers als ik met mijn rolstoel ergens wil eten,besla ik 1,5 maal een normale zitplaats. Dus ik ben erg lastig.
Renssen je laat wel heel erg goed zien hoe serieus je de WMO neemt. Wij mogen overdag participeren (dan is iedereen aan het werk en hoeft men ons niet te zien). Schandalig is dit en ondoordacht.
Maak het ongedaan.
Wat gaat de OGD en het Panel hier aan doen? We kunnen wel zien wie de touwtjes in handen hebben in de stad.
Tijd voor acties?

13 februari, 2007 16:48  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het bordje is niet zo verwarrend. Het zegt dat het E6 bord geldt van 8:00 uur in de morgen tot 9:00 uur in de avond. Dus DAN mag je alleen met een algemeen invaliden parkeerkaart op zo'n vak parkeren.
De andere uren is het bord niet geldig. Dus is het een vak voor iedereen, gewoon zoals alle andere parkeervakken. Dus dan lopen de ouderen en invaliden de kans er niet te kunnen parkeren. Omdat iemand zonder beperkingen er gebruik van maakt.
Sociaal noemen ze dat.
Maar wat ik niet begrijp is dat Renssen een aantal jaren geleden heeft afgekondigd dat hij hard zal werken aan de toegankelijkheid van ALLE gebouwen. Daar heeft de gemeenteraad nog een nota over aangenomen.
Een gebouw is pas echt toegankelijk als er een IPP op een afstand van 25 meter van de voordeur ligt.
Dus wederom neemt de gemeente een nota/maatregel aan die rechtlijnig staat op een eerdere nota. Die waarschijnlijk in de bureauladen van het College ligt.
Beste gemeentevertegenwoordigers. Hebben jullie weer eens zitten slapen?
Op de eerste plaats is hier met de doelgroep niet over gesproken.
Op de tweede plaats staat dit haaks op de nota "toegankelijkheid gebouwen", door jullie zelf aangenomen. En op de derde plaats staat het haaks op de bedoeling van de WMO. Mensen de gelegenheid geven volledig,als zelfstandige mens te participeren.

13 februari, 2007 16:57  
Anonymous Anoniem schreef ...

Maar de wethouder de Koning is toch verantwoordelijk voor deze gang van zaken?
Als fervent Beestenmarkt zitter e.a. gelegenheden sta ik straks met mijn ziel (rolstoel) onder de arm en kan ik niet met de auto parkeren. De plaatsten zijn zo weg in de avond. Goede participatie, en wat zal men zggen? Daar heb je die zeurders weer.
Net als Alex van Leeuwen VVD ooit tegen mij zei, jullie hebben genoeg en moeten nu maar eens een stapje terug doen. Dan vraag ik je. Hij mag alles wat ik heb hebben, gratis en voor niets. ook heeft hij vragen gesteld in de commissie een lange tijd geleden. De rolstoelesr hoeven de stad niet in, daar kwam het op neer. Hij wilde een gehandicapten parkeerplaats weg. Hoe asociaal ben je dan als VVD raadslid. Mijn familie en ik hebben nog steeds spijt dat we daar ons gebak bij zijn bakkerij hebben gehaald. Wat een troep die gemeenteraad. Vetrouw op Leefbaar en de SP. De rest is PUIN!

13 februari, 2007 17:46  
Anonymous Anoniem schreef ...

dit is een van de verantwoordelijke raadsleden. we kunnen hem bellen. misschien is zijn mening verandert sedert hij niet meer op de markt woont, hoewel misschien woont hij er nog wel. AANDACHTSPUNT PARKEERBELEID!


Alex van Leeuwen
Naam: Alex van Leeuwen
Fractie: VVD
Adres: Markt 59, 2611 GS
E-mail: alex.vanleeuwen@vvddelft.nl
Telefoon: 015-2137598 (huis), 06-16102221 (mobiel).

Motivatie lidmaatschap gemeenteraad:
Interesse in de stad en zijn bewoners.

Belangrijke aandachtsvelden:
economie
binnenstad
parkeerbeleid
armoedebeleid
grote projecten.
Favoriete plek:
De binnenstad en in het bijzonder de Markt.

Werkzaamheden naast gemeenteraad

13 februari, 2007 17:53  
Anonymous Anoniem schreef ...

OEF, kreun nu ga ik brullen van de lach of verdriet.....Interesse in de stad en zijn bewoners.
Nooit wat van gemerkt. Eigenbelang saat bij de VVD voorop.

13 februari, 2007 17:55  
Anonymous Anoniem schreef ...

De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de borden E6 onderste bord ZEER misleidend is. En tot mijn grote verbazing hangen ze door de gehele stad. Dat mag en kan toch zomaar niet. B&W moet hier echt iets aan gaan doen. anders zullen wij als gehandicapten maar eens aangifte gaan doen tegen .....Moeten we nog even aan een jurist vragen.

13 februari, 2007 23:16  
Anonymous Anoniem schreef ...

De is wederom een bewijs dat de gemeente Delft terecht die 0 heeft gekregen EN dat het Panel gehandicaptenbeleid in het geheel niet werkt. Politici wanneer grijpen jullie in? Hier komen echt nog eens ongelukken van.
Maar waarschijnlijk zitten TE veel mensen in het Panel die zo'n invalidenkaart niet gebruiken.
Ja, aangifte???? Ik zou dat eerst eens goed navlooien op juridisch vlak. Meer zie ik heil in dit te melden bij de Stchting Anti Discriminatie. Want met deze borden geeft de gemeente duidelijk en zeer bewust aan dat invaliden na negen uur niet meer in de stad welkom zijn. Ik ga regelmatig 's avonds, na de avondschool, noch even naar Kobus Kuch. Dat kan ik doen omdat ik zo'n kaart heb en bijna 100% de zekerheid heb dat ik op de IPP's kan parkeren. Gisteravond liep het mis. Alle IPP's vol, dus kon ik naar huis. Maar ik heb me bedacht dat ik voortaan mijn auto gewoon ergens op de stoep parkeer. Dan heeft het overige verkeer er geen hinder van en ik kan participeren zoals ik gewend was en vrienden ontmoeten.
Dat moesten we maar eens gaan doen. Wie weet een goede advocaat, trouwens? Dan wil ik het er best eens op aan laten komen. Als ik mijn auto niet op een IPP kwijt kan, dan zet ik hem op de stoep. Als ik een bekeuring krijg,laat ik het voorkomen en draag aan dat ik niet anders kom, omdat ik anders werd beperkt in mijn sociaal leven.
Wie doet mee.

14 februari, 2007 06:49  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik doe zeker mee. Eergisternavond, mijn borrelavondje bij Vlaanderen kon ik wel vergeten. Geen parkeerplaats. Mijn vrienden zonder functiebepreking waren nog meer dan ik laaiend op de ontstane situatie. Dank politiek. De stad hoef ik niet meer in. Maar ik zal inderdaad de auto op de stoep zetten. Men denkt wethouder Grashoff weg nu kunnen we doen wat we willen, en juist PvdA slaat toe. Ook voor de wethouder madam de Koning eem grote NUL!

14 februari, 2007 08:16  
Anonymous Anoniem schreef ...

Een aantal mensen zullen navraag over de verwarring borden bij de gemeente doen. Groet.

15 februari, 2007 18:12  
Anonymous Anoniem schreef ...

Een aantal mensen zullen navraag over de verwarring borden bij de gemeente doen. Groet.

15 februari, 2007 18:12  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik zou graag eens een openbare discussie hebben met die Alex van de VVD. Dan kan hij in het openbaar vertellen waarom hij denkt dat wij genoeg hebben. Waar slaat dat op? Die Alex begrijpt niet dat wij het meest belangrijke NIET hebben. Kans op gelijke kansen op net ze te kunnen leven als iedereen. Dus b.v. 's avonds na negen uur gewoon ergens in de stad parkeren, zo dichtmogelijk bij een restaurant of cafe. Dat heeft HIJ wel.
Is hij soms jaloers? Jaloers op mijn blitse eletrische rolstoel,die is afgesteld om maar niet TE hard te rijden. Stel je voor dat ik eerder bij de tap ben, voor een pintje, dan die Alex of de wethouder, Is hij DAAR jaloers op?
Kent hij het woord schamen misschien? Ik maak wel een hoekje voor hem als we zijn uitgepraat.
Maarten

16 februari, 2007 17:36  
Anonymous Anoniem schreef ...

Jaren terug was ik eens opeen receptie in Den Haag. Daar liepen van die mensen met hun neuzen in de lucht en gelukkig ook normale mensen. Plots hoorde ik een voorname CDA persoon zeggen;".....ze zijn nooit tevreden. Wedoen van alles voor hen. Zetten van die mooie paaltjes op stoepen, zodat de autoos er niet kunnen parkeren, maken rateltikkers,geven ze rolstoelen en een uitkering. Nog zijn ze niet blij en kankeren erop los."
Ik zweeg, maar bleef die man in de gaten houden. Toen hij het gebouw verliet, rolde ik achter hem aan. Hij kwam bij de mooie Amsterdammertjes en ik riep. Meneer, meneer, zou U mij kunnen helpen? Ik zou graag de straat over willen steken. Hier is de enige plek waar er geen stoeprand is,maar er staan wel van die mooie bruine Amsterdammertjes. Ik begrijp dat die politici dit bedacht hebben om de autoos niet op de stoep te laten parkeren, dus speciaal voor ons. Maar ze weten helaas niet wat ze doen. Nu kan ik helemaalde stoepniet meer af en moet een flink eind rollen.
Hij vroeg waar ik moest zijn, pakte de handsvaten en rolde mij voort. Waar de paaltjes ophielden was een enorme stoeprand van meer dan 20 cm hoog. Hij duwde mij vooruit de stoep af en ik viel uit de rolstoel. Wat schrok die man. Maar ik kreeg wel de kans om het een en ander uit te leggen. Hij vertelde mij heel veel geleerd te hebben en het jammer te vinden dat de ambtenaren dit allemaal niet (willen) weten. Hij hielp me in de auto en ik stak nog even een dolk im zijn zijde."Ja, die politici doen tochmaar zoveel voor ons en wij zijn toch zo ondankbaar." Nee, zomocht ik niet denken of praten. Ik sloot de deur,deedhet raampje open en zei onder het starten;"Dat waren anders toch uw eigen woorden,bij die receptie. Prettige avond". Ik reed weg. later kwam ik hem nog eens tegen en hij bedankte mij voor de les. Maar was inmiddels met pensioen.

16 februari, 2007 17:48  
Anonymous Anoniem schreef ...

Heel erg jammerlijk dat ik gistren bij de Blokker plaatsen geen parkeerplaats vond! Weer terug en geen Speakers voor mij. Voor het eerst na lange tijd voelde IK MAG NIET LEVEN, EN ZEKER NIET SAMEN!Wat ik wel weet dat dit een diskwalifikatie voor de gehandicapten is. Wat een vernederde toestand. Ook zou ik wel eens heel graag willen weten wie hier verantwoordelijk voor zijn. En dan nog naar een Startdag WMO gaan? Dacht het dus niet. Wat ik weet is dat heel maar dan ook heel veel mensen boos zijn op deze politiek te Delft.

17 februari, 2007 08:48  
Anonymous Anoniem schreef ...

Mensen met een beperking zijn voor vervoer vaak op een auto aangewezen. Vaak zijn zij van een rolstoel, of andere voorzieningen, afhankelijk om slechts korte afstanden te kunnen overbruggen. Het reguliere openbaar vervoer is voor hen geen keuzemogelijkheid. Bussen, trams en treinen zijn vaak onbruikbaar voor rolstoelgebruikers en slecht toegankelijk voor slechtlopers. Daarnaast is aanvullend, aangepast, openbaar vervoer (BTR) niet altijd een adequate oplossing. De reisstijden en wachttijden zijn soms erg lang, het vervoer rijdt op bepaalde tijden en de bussen zijn niet ingericht op alle mensen met beperkingen.
Wettelijk gezien moet een persoon die aangewezen is op vervoer per auto zo dicht mogelijk bij de plek kunnen komen waar hij moet zijn. Hij heeft meer dan andere verkeerdeelnemers, behoefte aan goede parkeergelegenheden. De parkeergelegenheid dient binnen 25 meter van de hoofdingang en -uitgang van het te bezoeken gebouw c.q. object gelegen te zijn en aan bepaalde maten te voldoen.

Wettelijk gezien dienen bij gebouwen en objecten met publiekefunctie voldoende invaliden parkeerplaatsen te worden aangelegd. Het aantal is afhankelijk van het aantal te verwachten personen en dient van geval tot geval bekeken te worden. Als richtgetal moet 1 op 25 aangehouden worden. Dus bij een groot gebouw,met zeg 100 gewone parkeerplaatsen dienen er minimaal 4 algemeen invaliden parkeerplaatsen aangelegd te worden. Maar heeft een gebouw geen parkeergelegendheid dan dient er minimaal toch 1 algemeen invaliden parkeerplaats aanwezig te zijn.
En al deze vakken dienen aan bepaalde afmetingen en voorwaarden te voldoen.
Dit is allemaal in 1996 uitvoerig met B&W, politiek en ambtenaren besproken en vastgelegd. Het toenmalig platform heeft daarop een rapport uitgegeven met de Delftse situtaie en aan de hand van dit rapport is de gemeente overgegaan tot een veelvuldig overleg met de OGD medewerkers en zijn er meer vakken bijgekomen en andere verbeterd.
De afdeling Openbare Ruimte is daarop een aantal malen met digitale camera's en in rolstoelen, met de OGD door de stad gereden Dat werd een groot succes. Echter door toedoen van de hele affaire rond de Mahlerstraat is de OGD is discrediet gebracht en is het overleg gestopt en is de gemeente op eigen houtje verder gegaan.
En wat zie je nu? Alles is weer afgebroken en de invaliden zijn weer eens de dupe. Dank U wel aan al diegene die megewerkt hebben aan het neerhalen van de OGD.

18 februari, 2007 08:36  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wanneer aanvaarden jullie nu eens dat jullie niet alles kunnen hebben zoals je zelf wilt. Wees bloij dat je in ieder geval tussen 8:00 en 21:00 uur jullie eigen vakken hebben,waar anderen niet mogen staan. Is dat weer niet genoeg? Jullei zijn nu eenmaal invalide,dis kunnen niet alles wat wij wel kunnen,kunnen niet voor 100% werken (worden daarvoor met onze belasting centen gecompenseerd) kunnen niet allemaal lopen zoals wij (krijgen van onze belastingcenten rolstoelen of aangepaste busjes), is dat niet voldoende? Moeten wij nog veel meer belastingcenten gaan betalen? Wees blij met wat je hebt. Ik kan niet eens een auto bekostigen, leef van het minimum. Ikkan ook wel gaan mopperen dat jullie het wel kunnen betalen en ik niet.
Gun die mensen in de binnen stad ook hun parkeerplaatsen. Wat hebben jullie daar 's avonds te zoeken? Ik ben meestal erg moe van het werken en heb dan geen vut meer in een binnenstadje. Is het dat? Hebben jullie gewoon te weinig te doen?
Ik snap jullie echt niet.

18 februari, 2007 17:46  
Anonymous Anoniem schreef ...

Een erg pardon is wel op zijn plaatst. Beginnen we weer te beledigen. De huidige OGD en de VDF doen elk op hun eigen manier hun best. Een Mahlerstraat hier bij te betreken is wel HEEl erg DOM en kort door de bocht. Tunnelvision! En wat een Thea schrijft is ook niet goed. Gelukkig dat de echte Thea OGD even anders denkt.

18 februari, 2007 17:56  
Anonymous Anoniem schreef ...

Te triest voor woorden allemaal hoe de politiek omgaat met zijn burgers, het volkomen negeren van de realiteit hoe het een gehandicapte vergaat als hij ergens moet zijn.

Zonder de gewraakte beperking was het al moeilijk genoeg. De realiteit zal zijn dat de gehandicapten parkeer plaatsen zeker tot na negen uur in de ochtend bezet zullen zijn.

Inwoners niet gek, die pletteren gewoon daar hun auto neer om deze na negen uur in de ochtend weg te halen immers er is geen parkeerwachter die werkt voor negen uur laat staan bonnen schrijft.

Ook nog even wat tegen het schoffie wat zich uitgeeft voor Thea,voor bhem/haar geldt noem je naam maar daar zal/zullen jij/jullie wel te schijterig voor zijn, lekker anoniem achter je toetsen bordje en mensen (weer) kwetsen, daar waren jullie ook goed in ten tijde van de Mahlerstraat?

Jammer hé die tijden komen niet meer, richt je op de toekomst en help om deze maatregel terug gedraaid te krijgen!

Dus wegwezen hier, ga je dossiertje halen bij de OGD, als dat daar nog is maar dat zal wel niet, en oprotten maar dat dossiertje ophalen ben je waarschijnlijk te laf voor.

Genoeg hierover, we moeten de handen ineen slaan om dit gedrocht, (een voorloper van de WMO), van een maatregel terug gedraaid te krijgen wat denken ze wel de heren bestuurders, dit pikken we niet en we gaan ervoor, dat moet onze inzet zijn!

Groeten Robin Hood

18 februari, 2007 21:09  
Anonymous Anoniem schreef ...

Laten we nu eens uitscheiden met in te hakken op mensen die iets schrijven. Wie weet heet die mevrouw werkelijk Thea en waarom wordt er dan direct weer gedacht aan DE Thea van de OGD? Ik ken dat mens helemaal niet, maar het schijnt een VIP te zijn. Want als iemand,die Thea heet, zijn echte naam gebruikt, wordt dat er direct overheen gechreven. Wat Thea schrijft is niet MIJN gedachte, ik kan me daar ook niet echt in vinden. Maar het is wel een gedachte die ik veel vaker om mij heen hoor. Vooral in politieke kringen (waar ik veel kom) en bij topambtenaren. Kijk, als DIE Thea van de OGD, nu eens hard zou gaan werken aan de image van de gehandicapten? Inplaats van zelfofhaar vrienden in te laten hakken op mensen dieiets durven te schrijven.
Het beeld wat heel veel mensen van de gehandicapten(en dus ook o.a. van DIE Thea) hebben is zoals de Thea het beschrijft. Rot, niet leuk, maar een feit waar je iets mee kan.
Een nare eigenschap van een mens is, dat zij/hij vaak jaloers naar de ander kijkt. Als je een mooi huis hebt gekocht en je kan je eigen auto niet eens voor je deur parkeren dan is dat knap vervelend vorral als je doodmoe van het harde werken thuiskomt. Dat is niets vreemds, dat heeft iedereen. Invalide of niet. En als je dan mensen ziet, die een eigen parkeervak voor hun deur hebben,dan steekt dat en geeft een jaloers gevoel. En zeker als je dan somsookniet KAN zien dat iemand invalide is. Als wel denkend mens denk je dan wel na en realiseer je je dat die ander dat heeft omdat hij niet eens meer dan 25 meter zelfstandig kan lopen. Maar op politieke vergaderingen mag je best wel eens laten vallen dat je het knap vervelend vind dat je niet eens bij je eigen voordeur kunt parkeren. Toch? Daar mag je best over mopperen,want het is de waarheid. Het is dan alleen aan de politiek en B&W om daar diep over na te denken en te bepalen wat belangrijker voor hen is. De belangen van de ene burger afwegen tegenover de andere. En nogmaals, als je 's avonds doodmoe van je werk komt en je ziet elke keer weer zo'n algemeen vak vrij staan en jij kan je eigen auto nergens kwijt....staat met een tas vol boodschappen..... Dan mopper ik ook en scheld ook op al die gehandicapten die het toch maar 10x beter hebben dan ik, want ZIJ kunnen hun auto altijd voor de deur zetten. Dat is menselijk en logisch.
Hoe dit op te lossen?
Door in gesprek te gaan met elkaar. Ik begrijp dat de gemeente DAT niet heeft gedaan. Tja,dat is jammer. Dan hadden waarschijnlijk al dit soort vervelende verwijten over wel of niet DE Thea, een Mahlerstraat ..... niet gehoeven.
Zo zie je maar, beste politiek. Door iets meer na te denken, de invalide mens als gelijkwaardige gesprekspartner te beschouwen en mee te overleggen, voorkom je veel ellende. Maar dat is wel lef hebben en wat treden afdalen uit je ivoren toren.
Vriendin van Thea
Oh,ja. Robin Hood,je verwijt mensen niet onder hun eigen naam te schrijven. Thea deed dat wel en jij????????
De pot en zwart??????
En DE THEA van de OGD is beslist geen heilige en mijn vriendin.

19 februari, 2007 06:22  
Anonymous Anoniem schreef ...

Beste Ada,

Ik weet dat het DIE THEA niet is, laat dat genoeg zijn.

Als je met je tas vol boodschappen staat en je kan je auto niet voor de deur zetten omdat die : CITAAT "DIE ROT INVALIDEN DIE HET 10 X BETER HEBBEN OMDAT ZE VOOR DE DEUR KUNNEN PARKEREN"

Bent u wel helemaal wijs onbekende ADA, of moet ik deze opmerking plaatsen als niet over nagedacht, gossie toch wat boft die man/vrouw zonder benen, kan zomaar voor de deur parkeren, nee die heeft geboft daarmee!

Ik ga er verder maar niet meer in op in, mijn advies aan u mevrouw Ada is dat u gaat wonen op de moker hei, nooit parkeer problemen, en de discussie verder op dit niveau voeren pas ik voor, veel geluk en hopen dat u snel wat mankeert kan u fijn voor de deur parkeren.

19 februari, 2007 17:31  
Anonymous Anoniem schreef ...

Mensen laten we aub. bij het onderwerp blijven en niet schelden.
Het gaat erom dat er onder de IPP borden zijn geplaatst. En daar ik heb vernomen dat er een brief uitgegaan is naar de 2 wethouders is het wachten op een net antwoordt! Zo niet dan gaan we ons verder beraadslagen.

19 februari, 2007 20:43  
Anonymous Anoniem schreef ...

He, wat vervelend. Waarom elkaar nu weer zo afmaken? De boodschap van Ada is duidelijk. Er zijn twee belanghebbende. De ene die een huis heeft, in de stad, en net als alle Nederlanders de auto voor de eigen deur willen parkeren. Zeker als je moe bent en met tassen loopt te sjouwen. Als je dan de auto daar niet kan parkeren omdat er geen parkeerruimte meer is en je ziet daar een vak regelmatig leeg blijven staan. Tja....... dan kan ik me best voorstellen dat je daar boos en geiiriteerd over wordt. Dat je dan zelfs HEEL jaloers kan zijn op iemand die geen benen heeft, maar wel zo'n vak voor de deur. Als mens zijn we toch allemaal gelijk, met onze goedeen nare eigenschappen?
Kijk als we zelfs DIT niet van elkaar durven te zien?????? Waar zijn we dan toch mee bezig?
Het getuigd juist van inzicht en begrip als je, als mens zonder benen zoals ik zelf ben, durft te bekennen dat je brgijpt dat anderen jaloers opje zijn omdat JIJ wel zo'n parkeervak voor de deur heb liggen en zij moeten sjouwen terwijl ze misschien pijn in hun knie hebben, wat wel weer overgaat.
Ik denk dat DAT is wat ADA bedoelde. Voor alle zekerheid,dat is dan niet de ADA die samenwerkt met DIE THEA?????? Ook zo'n malle discussie. Maar goed.
Kijk het is gewoon menselijk dat er mensen zijn diejaloers zijn op mij omdat ik een parkeervak voor de deur heb liggen en zij niet.
MAAR daar heb je nu juist de politiek voor, dus mensen zoals mevrouw Mechteld, die (op voorwaarde dat zij inzicht en begrip hebben voor de wijze waarop WIJ moeten leven)die dan de belangen van zo'n bewoners moet afwegen tegen MIJN belangen en alle belangen van mensen meteen beperking. Echt afwegen,dus. Niet zoals op de CDA site staat dat wij niet mogen mopperen omdat we thuis al een eigen parkeerplaats hebben. Nee, afweegt wat het betekend voor vele burgers als op dat vak,na 9:00 niet meer alleen door gehandicapten geparkeerd mag worden. Dat betekent dan dat er minimaal 1 burger of toerist de kans loopt om die avond niet te kunnen deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Dat niet kunnen deelnemen moet je dan weer afzetten tegen het een ietsje verder moeten lopen,of met de fiets of brommer gaan, van een andere burger van Delft.
Moeilijk? Nee, maar je moet dat zonder emoties en zeer rechtlijnig doen. Die burger die zijn auto niet voor dedeurkan parkeren,kan nog steeds deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Het probleeem/de afweging wordt dus. Waarom zouden we de ene burger wel laten participeren en het de ander onmogelijkmaken. Door het vak daar in takt te laten, schaden we het participeren van die bewoner niet,maar de oarticipatie van een andere burger WEL. Wie tref je harder? Zo moet je steeds weer af blijven wegen.
Maar zeker niet elkaar afmaken, dan werk je de politiek juist in de hand.

20 februari, 2007 08:13  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat een drukte om een paar bordjes. Is toch een mooie tijd 9 uur in de avond. Is men op tijd thuis!

20 februari, 2007 12:45  
Anonymous Anoniem schreef ...

De gemeente is een aantal jaartjes zeer goed bezig geweest met het overleg tussen de gehandicapten. Helaas is dit even verleden tijd! Heeft niets met een Mahlerstraat en een oud OGD bestuur te maken. Wilde ik even kwijt.

20 februari, 2007 13:57  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het Wmo-geld bestrijkt 40% van het gemeentebudget. Omdat het helaas niet is geoormerkt,kan de gemeente zeggen dat gehandicapten niet tot hun core business horen en hun geld liever uitgeven aan een nieuw sportterrein. Ook is er in de gemeente Delft nog geen gekozen plicht maar compensatiebeginsel. De gehandicapten zouden zich meer moeten laten zien en horen bij de politiek, manifesteren! In Delft helaas bijna zo goed als onmogelijk. Gemeente werkt met een 4jarenplan(nen) die nu doorkruist worden door de Wmo. Bovendien ontbreekt een visie. Dat wordt versterkt doordat politieke partijen geen gemeenschappelijke Wmo-programma`s hebben. Ik zou graag een verder uitbreiding van de wet Gelijke Behandeling die discriminatie verbiedt, zodat ook het gemeentebeleid daaraan getoetst kan worden op het gebied van bijvoorbeeld infrastructuur, toegankelijkheid en diensten. De gehandicapten willen zelf hun leven regelen en niet meer in een slachtoffer rol geplaatst worden. Juist de Wmo maakt je afhankelijk van je naaste, dat is en mag de bedoeling niet van deze Wmo zijn, maar gaat wel gebeuren. De zelfstandigeheid gaat verloren als men zo door blijft gaan. Als ik naar de IPP en de geplaatste borden eronder kijk zegt dit al iets over de houding van een gemeenteraad naar de gehandicapten toe...

22 februari, 2007 12:37  
Anonymous Anoniem schreef ...

Delft verdient 3 maal een NUL. En de wethouders PvdA idem. Geen enkel reactie op wat dan ook wordt er aangaande de IPP en bordjes gegeven. Staat toch genoeg geschreven over deze materie. Goede binnenkomer voor de startdag WMO. Als het dan nog niet is opgelost is het cijfer 4 NULLEN.

22 februari, 2007 12:38  
Anonymous Anoniem schreef ...

AH HAAA daar ben ik na zeeeeeeeeer lange tijd weer eens. Wat lees ik, een woord waar ik heel van van wil. Letterneukerij? Maar dan liever het laaste deel ervan. Al zijn die telefoonmutsen op die plek mutsen voor mij maakt het niet uit. Beter iets dan niets. Niet lullen maar vullen! Is toch ook participeren, of niet soms? In een rolstoel kan ik heel wat! Mag Delft momenteel niet uit, was ik wel even, nu terug en moet ik hier maar wat mutsen in het kader van de wMo gaan vullen. DAAAAAAAAg ik ga naar de Achtersack....John Dep

22 februari, 2007 16:12  
Anonymous Anoniem schreef ...

U spreekt met het Buro Voorziening Gehandicapteeeeeeeeen/maatschappelijke ondersteuning, sorry Onrust! Een beter woordt zou zijn Buro LetterNeukers! En hoe zit het met de IPP en bordjes? We horen of zien niets. en John doe je best daar. Ik ken je niet maar een goed streven van je met niet lullen maar vullen!

22 februari, 2007 16:14  
Anonymous Anoniem schreef ...

Even een opheldering , ik JOHN DEP heb het gelezen op de site van het CDA. Daar bedoel ik mee dat domme Buro Wet Maatschappij Ontwrichten. DAAAAAAAAg John Dep

22 februari, 2007 16:17  
Anonymous Anoniem schreef ...

We doen maar geen reacties meer werkt niet!

23 februari, 2007 16:41  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ouderen tellen mee, maar gehandicapten? Ik weet het niet meer in deze stad. Wie kan mij een uitleg geven over de Europese Gehandicapten Parkeerkaart die ik als gehandicapt zijnde heb. Mij is verteld dat de ouderenbonden deze kaart op de IPP e.a. van 8 uur tot 18.00 uur avond wil laten gelden in Delft! Wat betekend Europees en gebruik van deze kaart dan nog? Zal wel een fabeltje zijn, is niet te geloven mocht dit waar zijn. Daarom geloof ik deze kul niet.

26 februari, 2007 22:06  
Anonymous Anoniem schreef ...

Beste Johanneke, ik weet veel van deze materie af. maar ik kan je zeggen dat heb ik nog nooit vernomen, zo ja is het een onmogelijk iets. Maar de Ouderenbonden zullen toch nooit zoiets doen, die weten toch ook wat deze kaart en IPP plaatsten betekenen.

26 februari, 2007 22:07  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het vreemste verhaal is dat Opa en Oma de Invaliden parkeerkaarten voor de IPP uitlenen aan hun studenten/kleinkinderen! Bob jij of Bob ik? Hoe krijgt men het verzonnen. Ook ik zou wel eens willen weten wie deze onzin rondstrooit. Bewoners die een link hebben met de Ouderenbonden? Geloof ik niet, maar alles is mogelijk. Zo ja dan zeg ik als lid zijnde van de Ouderenbond heel snel mijn lidmaatschap op, wordt lid van een VDF of OGD.

26 februari, 2007 22:07  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het is wel degelijken echt geheel mogelijk. Je kan het in telefoonboeken en in clubblaadjes terug vinden. Op de Oude Delft woont heel toevallig iemand die precies het zelfde heet als de voorzitter van de SSBO. Die SSBO voorzitter daarvan weten we intussen, kijk maar naar al hetgeen er ooit op het CDA site over hem heeft gestaan,dat hij erg actief is in de PvdA en zoiets is geweest als oud-gemeenteraadslid of hoger. Dat moet ik nog eens uitzoeken.
Dus kan ik niet anders dan de conclusie trekken dat er mogelijk sprake is van een ernstige vorm van belangenverstrengeling. Wat vindt het overige SSBO bestuur hiervan?
Een andere vreemde zaak is dat de SSBO als maatschappelijke organisatie (die voorzitter dus) door de gemeente is gehoord en daar ook namens alle mensen met een beperking heeft gesproken. Misschien omdat hij ook actief,dominantactief-lid van het Panel Gehandicaptenbeleid is??? Vreemde zaak. Waarom is het VDF niet gehoord, maar alleen de bewoners van die grachten en de SSBO voorzitter? De gemeente wast haar handen in onschuld. Zij hebben aan democratie gedaan. Hebben burgers, sterker nog belanghebbende, gesproken EN ook nog een grote maatschappelijkeorganisatie, de SSBO. Zien jullie hoe dat gaat? De politiek tuint er in. Wel wordt er ergens nog gezegd dat het advies van het panel Gehandicaptenbeleid wordt gemist, maar dat wordt van tafel gehoond. Wil men dat de gemeente met NOG meer mensen gaat spreken? Er is al naar zoveel mensen geluisterd. En daar zaten ook invaliden bij. Dus waarom dan nog naar het VDF luisteren?
Wat in deze nog niet geheel duidelijk is,is de rol van de OGD. Zij worden als belangenbehartigende maatschappelijke organisatie ook nergens genoemd. Maar hebben WEL,wat jaren terug, een overeenkomst met de gemeente getekend dat elke beleidswijziging aangaande invaliden eerst met hen wordt doorgesproken. Maar of dat werkelijk in deze ook is gebeurd weet ik niet.
Ik heb hier echt geen woorden meer voor. Dit is doorgestoken kaart,kan niet anders. Hoe zuiver gaat, zo'n zelfde gemeente de WMO spelen?
Is het vreemd dat we ongerust gaan worden?

27 februari, 2007 05:57  
Anonymous Anoniem schreef ...

Oh.....????? Dus omdat Opa en Oma hun kaart aan studenten uitlenen en de studenten er misbruik van maken,moet de rest van de wereld er onder lijden????? Moet je daarom de mensen diediekaarten wel degelijk goed gebruikendan straffen en uit de stad weren? Wat een redenatie.
Nee,dan moet je gaan handhaven. Dan moet de parkeerwachten en politie het gebruik van die kaarten strenger gaan controleren. De kaart is namelijk persoonsgebonden, er staat een pasfotovan de houder op. Dat isniet voor niets. Maar nee handhaven in Delft doen we liever niet. We discrimineren nog liever mensen.

27 februari, 2007 06:07  
Anonymous Anoniem schreef ...

Oh,ja. Zo'n kaart is sinds een aantal jaren persoonsgebonden gemaakt. Dat is op Europees niveau gebeurd.Daarvoor was hij auto-gebonden,zoals de SSBO nu weer wil gaan invoeren.
Wat was het grote nadeel van zo'n autogebonden kaart?
De autogebondenkaart kon dus alllen gebruikt worden op 1 auto. Als die auto voor b.v.een reparatie in de garage stond, kon de leenwagen niet gebruikt worden op de IPP,of andere parkeerverboden. Wilde je dat wel,dan moest je officieel naar de politie en voor tijdelijk een andere kaart krijgen of een briefje dat de politie toestemming gaf om de kaart in DIE auto te gebruiken. Dat was voor de politie en gebruikers een ware ramp. Ook mocht je, als je b.v.door buren werd gereden die kaart niet gebruiken,terwijl aan jou (on)mogelijk van lopen niets veranderde. Maar ook als je in Europa op vakantie ging en een huurauto huurde kon je de kaart niet gebruiken.
Dat is o.a. de reden dat men een kaart ontwierp die persoonsgebonden is. En mensen laten we eerlijk zijn. Ook invaliden zijn gewone mensen en sommige ervan laten hun kaart misbruiken.
En jullie kunnen vanmij aannemendat de Europese commissie niet over 1 nacht ijs is gegaan alvorens zij met zo'n Europese kaart kwamen. Een kaart die dus in geheel Europa van kracht is en gerespecteerd wordt in andere landen van de wereld. En dan zou de SSBO nu een wereldontdekking gedaan hebben die de gemeente Delft kan gaan toepassen????? Laat me niet lachen. Als de ouderen maar zoet zijn. Ik zeg mijn lidmaatschap bij de ouderenbond direct op, als dit niet teruggedraaid wordten die voorzitter vertrekt. Want hij spreekt ook niet in MIJN belang,een oude heer van 70 jaar.

27 februari, 2007 06:21  
Anonymous Anoniem schreef ...

Laat dit maar eens de mensen gaan lezen die geen verstand van zaken hebben noemt men belangenbehartiging!! SSBO?!

27 februari, 2007 17:00  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het wordt echt interessant. Het is gelooflijk wel duidelijk. Heb net de CDA site gelezen. Doe hiermijn reactie,anders haalt de webmaster CDA het er toch weer af.
Voorzitter SSBO wil zijn eigenauto parkeren,voor zijn eigen deur aande gracht.Het is een doorn in zijn oog dat er 'savonds vakken langs de gracht leeg zijn. Die verdomde invaliden..... Die mopperen over alles, willen alles hebben,kosten veel geld,kunnen WEL hun eigen auto voor hun eigen deur parkeren en ikben oud en stram,heb een duur huis,altijd hard gewerkt en kan dat NIET. Dat is rechtsongelijkheid. Moeten we iets aandoen.
Er zijn leden van de SSBO die die gehandicaptenkaarten aan hun kleinkinderen geven, zodat zij overal kunnen parkeren. Dat ismisbruik. Dus die kaarten zijn waardeloos, gevoelig voor fraude,dus weg er mee.
Kijk als je zo door redeneert, wordt het steeds erger en gaat iedereen het geloven en van zelf roepen dat diekaarten weg moeten, het beleid met die vakken niet eerlijk is ..... Als je dan als voorzitter je leden wilt helpen dan kan jeniet anders dan aan de gemeente voor te stellen omdiekaarten te veranderen, aan een tijdslimiet te bindenen de vakken maar voor bepaalde tijden te reserveren.
Logisch toch? Je kan dan als voorzitter toch niet anders? Wees nu eens eerlijk?
Het is nu eenmaal een bekend gegeven dat mensen eerder naar negatieve dingen luisteren, dat makkelijker onthouden en er over kunnen meespreken,dan de positieve dingen. Dus men zal eerder vertellen over al diemisbruik met die kaarten,dan de vele miljoenen keren dat hij een uitkomst is voor mensen. Al die miljoenen keren dat het voor een mensen betekende OOK de stad in te kunnen,OOK mee te kunnen doen.
Is dat dan NIETS waard in de ogen van de mensen die dit beleid hebben gesmeed of bedacht?
Het gewin voor die voorzitter is kennelijk HEEL groot. Anders zou hij wel oppassen ZO zijn vingers te brenden.Endan die CDA,die dus opde achtergrond ook mee doet met die voorzitter. Die heeft een beetje veel te veel geluisterd naar Peter JB. Samen werken,samen leven. Maar beste mevrouw dat kan ookmet invaliden. Daar kan je ook mee samen werken en samen leven.

28 februari, 2007 06:38  
Anonymous Anoniem schreef ...

Even wat feiten op een rij;
1) Al jaren is er wrijving over de algemene gehandicaptenparkeervakken in de stad.
a)De gemeente wilde er niet Teveel van hebben,want dan was de opbrengst parkeergelden zo laag.De OGD en de PSG tesamen maakten zich hard dat de gemeente zich aan de landelijke overeenkomst van 1:25 hield.
b) De algemene vakken kunnen verdwijnen want in de parkeergarages komen algemene gehandicaptenvakken. De OGD toont aan dat de loopafstanden van de garages naar de binnenstad veel te groot zijn. Demeeste vakken blijven liggenen erkomen erzelfseenaantal bij.
c)De politiek wilde dat de invaliden dezelfde prijs voor het parkeren betaalden als andere burgers en bezoekers.Immers de invaliden waren gelijk aan andere burgers. Het Platform (ouderen en OGD) brengen naar voren dat er wel degelijk sprake is van rechtsongelijkheiden ook dat de "gewone" mensen de keuze hebben tussen lopen,fietsen of op de brommeren, de invaliden niet. Er komt een aangepast tarief.
d)Autoluwe binnenstad kwam en ook de invaliden mochten niet in de binnen stad rijden of parkeren. De OGD en het VDF hebben hard gevochten voor het behoud van de vakken en zelfs uitbreiding. Wat ookis gebeurd.
e)Delft gaat de keuringen voor een gehandicaptenkaart en vak aanscherpen,zo hoeven ze niet meer zoveel vakken aan te leggen. De OGD helpt mensen via bezwaarschriften en maakt de gemeente op die manier duidelijk,dat zij zich gewoon aan de Europesenorm dienen te houden.
f)De winkeliers van de binnenstad dienen een klacht en een voorstel in en ook een rapport waaruit blijkt dat veel vakken dagen leeg staan. Zakenlui en bewoners zouden een ontheffing en toestemming dienen te krijgen om ook gebruik te maken van de IPP's. De OGD houdt een eigen onderzoek,gedurende een maand,en toont de bezettingsgraad aan van de algemene vakken. Zelfs tonen zij aan dat veelvuldig er mensen zonder kaart geparkeerd staan en dat die niet bekeurd worden. Gemeente doet hierniets mee,maar de vakken blijven behouden.
g)Alle algemene gehandicaptenparkeervakken uit de binnenstad. Wederom eist de OGD van de gemeente dat zij zich aan een toegankelijkebinnenstad houdt voor iedereen. Zij wezen op de eigen gemeentenota en toonde aan dat er alleen sprake was van een echt toegankelijke binnenstad als de gemeente zich hield aan de verdeelsleutel 1:25.Dus op elke 100 parkeervakken voor andere burgers en bezoekers moesten er 25 IPP's in de stad worden aangelegd. De gemeente zegde dit toe.
h)Tijdslimiet aanbrengen en ook op de kaarten. De OGD en het VDF krijgen niet eens de kans,zoals de andere keren wel het geval was, omvroegijdig(dus voorde uitvoering) al de gemeente ervan te overtuigen dat zij een verkeerde beslissing zouden nemen.

Kortom er is al jaren heibel om die vakken.
Maar nu schijnt de gemeente gewonnen te hebben. Ik vraag het mewerkelijk af,of dat zo is. Maar de gemeente is slim en sluw geweest. Zij hebben de OGD en het VDF en het Panel gewoon buitenspel gezet,hebben alles door gesproken met de voorzitter van het SSBO (zelf bewoner van zo'n mooie Delftse gracht)en is aan de slag gegaan.
Vreemd.
Terwijl de huidige OGD een dichtgetimmerde overeenkomst met de gemeente heeft. Wij doen aardig over jullie en dan krijgen wij subsidie, de verhuizingen en het voorrecht dat jullie alle beleidswijzigingen eerst met ons doorspreken.
Maar als je kijkt wie de hoofdrolspelers bij de verschillende organisaties zijn dan schrik je.
Thea,voorzitter OGD, PvdA
Cees van der Meer, voorzitter SSBO,PvdA en CDA
Afgevaardigde blinden en slechtziende,in het panel, ook PvdA
NVVS, slechthorende,heeft heel veel contacten met het pvdA.
Kortom als je goed kijkt naar twee grote maatschappelijke belangenorganisaties dan zie je dat de pvdA heel veel invloed en voelsprieten in die organisaties heeft. Hoeveel kans hebben wij,burgers van Delft dan op een onafhankelijke WMO?

28 februari, 2007 13:35  
Anonymous Anoniem schreef ...

Als ik het dus goed begin te begrijpen dan heeft de SSBO namens alle gehandicapten gesproken. Knap, vind ik dat.
Dus plotseling ben je oud als je 35 jaar bent. Nou ja,ik voel me best oud,want alles kraakt en werkt niet zo soepel meer. Maar dat behoort bij mijn ziekte. Hoe kan zo iemand dat nu doen? Dan toon je geen enkel respect voor de medemens en de andere maatschappelijke organisaties, zoals het VDF en OGD..
En dan zo'n OGD die een contract heeft getekend waardoor zij alleen maar aardig tegen en over de gemeente kan doen. Een contract waar de gemeente zich dus niet aan houdt en de OGD niets aan durft te doen. Dat kon ik ze van te voren al vertellen. Maar ja, ze wilde een totaal nieuwe OGD. Een OGD die niet meer zo hard vecht, die niet meer zo vaak bezwaarschriften schrijft, een OGD die het vaker met de gemeente eens is, dan de vorige OGD. Het vorige OGD maakte het voor de gehandicapten steeds moeilijker in Delft, omdat ze TE vaak tegen gas gaven. Daardoor stond de gemeente steeds weer op hun achterste benen en zette de hakken in het zand.
Bij de nieuwe OGD gebeurd dat niet. De gemeente en de OGD zijn dikke vriendjes en onder het genot van een heerlijk kopje koffie overleg je en sla je spijkers met koppen. Dus een grote verbetering, zou je zo zeggen.
Maar ze vergeten naar de praktijk te kijken. Veel mensen zijn hun taxikostenvergoeding kwijt geraakt. Onder andere doordat de gemeente de draagkracht verkeerd heeft berekend. Maar de OGD mag/kan daar niets aan doen. De BTR mag gewoon doorrijden, ondanks dat iedereen weet dat zij een slechte service leveren, mensen niet veilig worden vervoert en er vreemde dingen gebeuren. Maar de OGD kan en wil er niet veel aan doen. Ze moeten vriendelijk overkomen. Op de WVG heeft de gemeente veel bezuinigd en dus veel geld overgehouden. De OGD laat dit gewoon gebeuren,kan en wil er niets tegen doen. Vriendelijk overkomen is beter dan vechten. Maar wie dien je daar mee?Niet de mensen waarvoor de OGD is opgezet. Misschien hebben de OGD bestuursleden de curses van de VCP gevolgd. Dat spel met eilanden en kapteinspetten enz. Een geweldig spel. Ik hoorde Dette er eens over vertellen. Zij heeft hem ook gevolgd. Had er veel van geleerd, maar vond wel dat je daar niet leerde je te wapenen tegen de wijze waarop de politiek in Delft met mensen omgaat.
Kijk maar, je tekent een overeenkomst,houd je er strikt aan, maar de andere partij hoeft dat niet. Die is veel machtiger.
Toch wil ik de OGD heel veel sterkte toe wensen. Ik heb een tweetal jaren in het platform meegedraaid en weet wat het van je vraagt. Ik benijd ze dus niet. Maar zal voor ze bidden dat ze het licht op tijd zullen zien en de bakens zullen bij zetten en wel in mijn en andere hun belang.

28 februari, 2007 19:46  
Anonymous Anoniem schreef ...

Anneke,

Waar gaat het nu over, over parkeren over de VDF of over de OGD?

Wat praat je dom meid, je leid af waar het over gaat. Voor de duidelijkheid nog even, het gaat hier dus uitsluitend over het parkeer beleid van de gemeente Delft en niet over de door jou aangehaalde en verguisde organisatie's.
Heb je soms in je glazen bol gekeken en gezien wat zij er aan gedaan hebben!
Je zit er weer eens helemaal naast maar dat heb je met die glazen bollen.

Als je mee wil praten moet je je houden aan feiten en niet maar wat roepen en maar 'misschien, of het zal wel en heeft een contract getekend met de gemeente, waar gaat het over en wat bedoel je met dat contract, zit je hier wel goed rot alstublieft op naar die andere Blog waar je thuis hoort.
Natuurlijk zal de OGD wel een contract hebben met de gemeente, waar ze in "wonen" is toch een pand van de gemeente, dus een contract hebben ze vast, een huurcontract!

Hou je aan de feiten kom met zekerheden en niet met deze AANRECHTPRAAT, sorry dames deze uitspraak heeft uitsluitend betrekking op "Anneke" die weer eens meent om bepaalde groepen erbij te sleuren en deze er bijna de schuld van te geven dat deze situatie is ontstaan.

Komaan ZWARTE ZIEL ga naar je smarties en ga doen waar je beter in bent en speel de Delftse Politiek niet in de kaart.

Gelukkig dat de mening van de OGD en VDF op internet staan zodat ik in ieder geval weet dat A er volledig naast zit.

Maar weer tot de orde over gaan en hopen dat de Delftse Politiek snel zijn ondemocratische handelwijze inziet en deze maatregel intrekt want er wordt een groep mensen gedupeerd die dit zeker niet verdienen!

02 maart, 2007 17:06  
Anonymous Anoniem schreef ...

Robin,heb je wel eens gehoord van hoekjes waar je je kan schamen? Zoeker eens eentje op en schaam je dan om het geen je zegt.Schoppen en slaan en ongelooflijk dom gepraat.
Ik mag werkelijk hopen dat de OGD een huurcontract heeft getekent. Maar je begrijpt best dat ik het DAAR niet over had. Ik had het over die overeenkomst die op de site van de gemeente, voor iedereen toegankelijk, te lezen is.
In die overeenkomst staat duidelijk dat de OGD niet lelijk meer mag doen tegen de gemeente. Ga maar eens zoeken en lezenen ik hoop dat je danniet ZO rood wordt dat je hooft uiteen barst. Over dom gepraat gesproken.
En natuurlijk had ik het hier over parkeren. Maar kijk in die overeenkomst staat dat de gemeente zich verplicht om bij elke beleidswijzigingen dat eerst door te spreken met de OGD. Het is dan toch normaal dat het ervan uitgaat dat dat ook gebeurd? Anders is het bestuur toch geen ..... voor de neus waar, als ze daar aan doen? En dan had ik het over de SSBO. Die meent namens de gehandicapten te mogen spreken. Die gaat dus eigenlijk op de stoel zitten van het OGD bestuur. En dat pikt de OGD gewoon allemaal. Dat is toch onvoorstelbaar. Dan mag ik toch uitspreken dat bij de vorige OGD dit nooit was gebeurden dat je dat allemaal krijgt als je veel te lief bent en niet voor 100% voor de belangen van je doelgroep/leden op komt.
Nee, Robin, als je werkelijk iets wil zeggen, denk dan eerst goed na. Want helaas je maakt jezelf zo belachelijk en dan moet je weer je excuus gaan aanbieden (tenminste als je daar het lef voor in je donder hebt).

02 maart, 2007 18:02  
Anonymous Anoniem schreef ...

ga naar www.belangenorganisatie.nl
klk daar Delft- GD aan en kijk zelf hoe het met het standpunt van de OGD is.

03 maart, 2007 12:14  
Anonymous Anoniem schreef ...

Anneke,

Ik zoek mij gek naar de getekende overeenkomst tussen de gemeente Delft en de OGD maar vinden nee, dus geef mij het internetadres waar ik een een en ander kan vinden.
Mocht ik het vinden dan zal ik zeker mijn excuus aanbieden, waarom zou ik dat niet doen?

Maar wat ik wel opmerken waarom de organisatie geen knip voor de neus waard is als de gemeente helemaal op zijn eigen houtje de bordjes wat parkeren aangaat gaat verhangen?

Het lijkt mij duidelijk als ik op de site van de OGD kijk dat het zo gelopen is, wat moeten ze daar tegen doen, Rensen met een schroevendraaier de stad insturen om ze er weer af te halen?

Te mooi om waard te zijn, ik denk dat je het daar WEL mee eens bent maar ik zie nog steeds niet wat de VDF daar tegen kan doen, want daar hadden we het toch ook over of gaat het je niet om deze organisatie maar specifiek over de OGD. ik merk aan jou dat je duidelijk iets hebt tegen de OGD en niets tegen de VDF maar deze erbij haalt omdat het anders zo opvalt!

Kom op zeg, ik ben hartstikke gedupeerd door deze parkeer beperking daar wil ik het over hebben, laat mij het internet adres weten, heb je gelijk dan weet ik waar ik aan toe ben, per kerende mail mijn excuses en dan wil ik met jou wel actie voeren, maar wel tegen het gemeente beleid, en niet tegen een clubje waar ik niets mee heb, goedwillende amateurs daar ben ik zeker van die gewoon voor lul gezet zijn door die andere lul, het zou mij niet verbazen maar wie de SSBO is weet ik ook niet !
Dat kan jij vast wel vertellen!

03 maart, 2007 21:36  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik heb ook gekeken op de OGD site. Moeilijk te vinden, maar vooruit. Ik heb het. Maar wat ik MIS, is wat het bestuur nu WIL. Wat is het beleid van het bestuur ten aanzien van het parkeren. Gaan ze actie voeren? B.v. demonstratief zelf de bordjes eraf schroeven? Of in een commissievergadering vertellen HOE ze erover denken? Gaan ze met de politiekepartijen in gesprek hierover?
Het is fantastisch te lezen dat ze het a-sociaal beleid vinden en geen respect voor de doelgroep........ Maar wat gaan ze doen?
Op de oude OGD site trof je nog verhalen van leden aan. Uit die verhalen kon je duidelijk zien WAT er verkeerd ging met een beleidsverandering. Ook kon je lezen HOE je aan zo'n kaart kon komen en waar je vooral op moest letten bij het aanvragen. Op deze site helaas niet veel. Jammer. Maar ze proberen hun best te doen en dat waardeer ik ten zeerste.

04 maart, 2007 07:33  
Anonymous Anoniem schreef ...

Beste Robin,
Als je naar de gemeente site raad.delft.nl gaat en je zoekt commissie welzijn zorg en onderwijz op, dan bij de niet te bespreken stukken van de vergadering maart 2005. Daar MOET je hem vinden, want dat is mij ook gelukt.
Ik schrok me een hoedje en kan maar NIET besgrijpen dat een goed draaiende,bloeiende organisatie (na bestuursovername) ZO met zich laat sollen.
Hoewel ik mij wel realiseer dat het overnemen van een belangenoragnisatie (zoals de OGD was) geen kattepis is. Maar elk weldenkend mens snapt dat als een gemeente met ZO'N voorstel komt,op het moment dat er een nieuw bestuur zit, dat er dan een adder onder het gras ligt. Maar, nee, deze mensen geloofden waarschijnlijk de slechte verhalen over het vorige bestuur klakkeloos. Vind je dat niet een beetje vreemd? En is dat in ONS belang?
Dat kan ik helaas niet anders zien dan heulen met de "vijand".

04 maart, 2007 07:43  
Anonymous Anoniem schreef ...

Sorry ik heb ook gekeken en ik vond er niets schokkens aan.
Weet je wat mij schokt is dat er nog steeds aan de integriteit van het nieuwe bestuur van de OGD word getwijfeld. Jammer ze hebben mij zo goed geholpen. En wat een flauwe kul om te zeggen dat er geen ingezonden stukjes op de site van de OGD staan. Ik op mijn beurt zeg GELUKKIG.

04 maart, 2007 14:43  
Anonymous Anoniem schreef ...

Maarten, volgens mij staat uw stukje onder de verkeerde kop. Hoort dit niet bij de geschiedenis van de OGD. U maakt zich wel erg vroeg druk over de OGD, en dat om 7.43 uur op de zondagmorgen!! Het gaat hier toch om het parkeerbeleid.

04 maart, 2007 16:30  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat een bedweterig persoon bent U. Vervelend zelfs. Sinds wanneer zou het verkeerd of vreemd zijn als je vroeg uit de veren bent? Ook op zondag? Je heb vroege vogels en laat slapers. Mag ik?
Verder haak ik wel degelijk in op het parkeerbeleid. Daar wordt weinig of niets aan gedaan en is verkeerd gelopen omdat er belangenorganisaties zijn die vreemd met de gemeente omgaan. Laat ik het zo voorzichtig zeggen.
Ik vind het heel vreemd dat een goed lopende organisatie zich ZOOOOO beet laat nemen door de gemeente. Vermoedelijk in de aantijgingen van de gemeente trappen,richting oud bestuur, dan zichzelf geweldig vindend omdat ze zo lief zijn tegen de gemeenten doenen veelv oor elkaar krijgen. Maar de vraag isof dat werkelijk zo is. Je ziet wat er van komt. . Het voor elkaar hebben gekregen dat ze zonder de gemeente tegen de haren in te strijken subsidie hebben gekregen en zijn verhuisd. Maar ten kosten van wat? Juist van onze bewegingsvrijheid en participatie van burgers. Met zo'n overeenkomst en zo'n houding van zo'n bestuur, kan de gemeente gewoon zijn gang gaan. Wie dien je dan?
Maar wat denkt het OGD bestuur erwerkelijk aan te gaan doen? Waarom brullen ze niet dat de gemeente hen heeft gepasseerd en zich niet aan de overeenkomst heeft gehouden? Dan laatjeje ruggegraad zien endan laat je zien dat je voor de achterban opkomt.
NU niet.
Oh,ja het is,even na zevenen en ik duikzomijn bed in,want de hulp komt. Mag dat? Of ben ik dan weer verdacht?

04 maart, 2007 19:13  
Anonymous Anoniem schreef ...

Sorry Maarten, misschien ligt u in bed, maar in uw stukje lees ik niks over het parkeerbeleid. Zoja, dan wordt het voor mij ook bedtijd.

04 maart, 2007 20:16  
Anonymous Anoniem schreef ...

Mensen Mensen,

Laten wij het houden bij waar het over gaat, anders start ik zelf maar een blog, het gaat over parkeren waarbij in het diepst van de nacht door de wethouder bordjes persoonlijk zijn opgehangen, althans zo lijkt het!

Anneke komt een verhaal over de OGD ik geef ze lik op stuk, zegt waar ik de bewijzen kan vinden "tegen' de OGD, ik zou ze dan direct mijn excuses aanbieden als de bewijzen bestonden dat de OGD afspraken heeft gemaakt met de gemeente, met de beste wil van de wereld kan ik deze niet vinden, dus Anneke als jij deze wel vind zet ze dan maar gewoon hier op internet maar ik denk dat deze niet bestaan.

Misschien in je hoofd maar echt ze zijn niet te vinden dus ik laat mijn bewering nog overeind, ik heb zelfs de OGD gebeld en deze zegt dat er een huurcontract is maar dat er meer niet is met de gemeente Delft.

Het is dus gewoon waar dat de OGD een zwarte piet toegespeeld krijgt van....wie het weet mag het zeggen.

Dus over het parkeer perikel mauwen of anders muilen dicht, ga dan elders schrijven niet hier.

Hier moet actie komen, dus Maarten en Anneke zullen we ergens afspreken, ergens om een actie voor te bereiden jullie beiden lijken mij de mensen er voor, ik doe mee, vast en zeker!

Een plaats in de stad, telefoon of zo iets, maar eerst het verhaal van de OGD Anneke want dan weet ik dat je integer bent datzelfde geldt natuurlijk ook voor Maarten, dan weet ik dat jullie beiden de waarheid spreken!

Komt er niets dan vertellen jullie de waarheid niet, en is dat verhaal waar dan stappen we met zijn drieën naar de OGD. dat kan toch het is een democratisch land.

Dus over op de parkeer perikelen, ik hoop spoedig jullie de waarheid te lezen zodat wij kunnen beginnen een front op te zetten tegen de gemeente want alleen HIER schreeuwen heeft geen zin!

Robin

05 maart, 2007 17:27  
Anonymous Anoniem schreef ...

Over het parkeerbeleid horen we totaal niets vanuit de gemeente. Was te verwachten, toch? Want? Juist we bestaan niet echt voor hen!

05 maart, 2007 21:45  
Anonymous Anoniem schreef ...

Laat een OGD en een VDF
Anneke er even buiten. De beide Organisaties waar over geschreven wordt weten van al die onzinnige prietpraat niets!! Waar het werkelijk om gaat is een goede belangenbehartiging. Beide Organisaties trachten dit te doen. Dat een Panel en gemeente inclusief politiek er anders over denken en handelen daar kunnen beide partijen niets aan doen. Het SSBO staat voor Samenwerkende Ouderenbonden, helaas komt men niet voor hun doelgroep in Delft op. Maar het gewauwel over een huurcontract is onzinnig en heeft mi. geen meerwaarde. Het gaat om en over het Parkeerbeleid, en een WMO is ook gelijk mee te nemen daar deze prut is. Daarom adviseer ik aan M en A blijf bij het onderwerp.Groet Hans

06 maart, 2007 15:50  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat mij het beste lijkt is gewoon deze site sluiten. Het wekt alleen maar agressie op en waarom???
IK zie de lol er niet van in, een handje vol lezen deze onzin. Zonde van de energie.

06 maart, 2007 19:17  
Anonymous Anoniem schreef ...

Van harte gefeliciteerd. We zijn er weer. Deze site opheffen. Natuurlijk. Waarom niet?
Gewoon om de eenvoudige reden dat er per dag zo'n 40-60 mensen op deze site kijken en lezen. Dat is een teken dat er behoefte is. het aantal is nog steeds groeiende.
Maar wat gebeurd er nu met het parkeerbeleid?
Het is verdomd jammer dat er een grote organisatie is, op dit moment, die totaal niet tegen kritiek kan en veels te weinig aan zelfkritiek doet.
Kijk als je toch zo'n overeenkomst(en dat is niet zoals sommige proberen te suggereren een normaal huurcontract. Nee, het is een echt officieel contract.) hebt ondertekend, waarin de gemeente zich vastlegd aan het EERST doorspreken van vernieuwing van beleidszaken en de gemeente doet dat niet. Dan pik je dat toch niet? Dan stap je toch op de gemeente af, op de politiek af en vertel je hen in duidelijke taal dat je wilt dat de gemeente je respecteerd?
Of moeten we hieruit de conclusie trekken dat het huidige OGD zichzelf niet voldoende respecteert en het goed vindt dat de gemeente hen ook niet respecteert? Zeg dat dan gewoon, dan weten we waar we aan toe zijn.
Aan dit soort spelletjes moet je gewoon niet mee willen spelen. Maar kennelijk ziet het huidige bestuur het anders. Is niet erg. Maar laten ze daar dan eens duidelijk over zijn.

07 maart, 2007 17:13  
Anonymous Anoniem schreef ...

waarom zou het huidige bestuur hier over aan onbekende mensen hun mening moeten geven. wat een onzin zeg. ga jij vertellen wat jou belasting opgaven zijn. het bestuur word al genoeg door onwetende aan de schandpaal genageld. jij weet niet wat er achter de schermen gebeurd, dus is het niet van belang dat het bestuur met de billen bloot gaat. ik wou dat jullie eens wat harder tegen de plaatselijke politiek aan schopten en zkh rensen los proberen te peuteren uit zijn troon. hij zit daar al veel te lang.

08 maart, 2007 11:15  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik kan mijn ogen niet geloven.
1)Wij hebben het hier beslist niet over prive zaken zoals belastingen enanderen zaken. Maar over zaken die ons ALLEN aangaan.
2)Het bstuur dient op te treden namens ons. Immers het pretendeerd mijn en belangen van andere mensen te behartigen.
3)Als andere weten waar je voor staat kunnen ze je steunen.
Minimaal drie argumenten waarom een bestuur van de OGD hun standpunten openbaar zou moeten maken.
U zegt dat het bestuur al regelmatig is genageld omdat zij hun standpunt verkondigde. Dat kan inderdaad gebeuren. Maar als het bestuur ervan overtuigd is dat haar standpunt goed is en weet dat de draagkracht in het veld groot is, dan kan zij dat nagelen negeren. Maar wel alleen nadat zij aan zelfkritiek hebben gedaan. En ik denk dat het daaraan ontbreekt bij dit bestuur. Op deze site en andere staan regelmatige nuttige tips aan het bestuur en wat lees je dan terug??? Wij zijn zo zielig we zijn in een beerput terecht gekomen, zedoen lelijk tegen ons,nagelen ons vast....... Maar ik lees nergens dat het bestuur vindt dat het parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen 24 uur per dag zou moeten kunnen. Dat de parkeergarage bij het Vesteplein niet geschikt ik voor ALLE invaliden. Dat het streven van het bestuur is dat het aangepast vervoer binneneen jaar met 50% verbeterd.
DAT zijn dingen die je nergens leest. Nee, je leest wel dat ze alles achter de schermen doen,hard voor ons aan het werk zijn endat we ze eigenlijk maar eens moeten vertrouwen. Maar waar blijft het oude slogan???? "Niet OVER ons maar MET ons." Dat geld ook voor het bestuur van de OGD, natuurlijk. En waar kan je dan beter gebruik van maken? Juist van het internet. In de oude dagen belde het bestuur soms op 1 dag meer dan de helft van haar leden (150-170) mensen op,vertelde wat het bestuur bedacht had en vroeg naar hun mening. Nu hoef je niet zoveel te bellen. Nu kan je het gewoon in het openbaar doen en wel via dit medium. Goed he?
Nee, we hebben weinig aan besturen die net als de politiek,alles in achterkamertjes regelen en dan teleurgesteld zijn als wij het niet met hen eens zijn. Wat dat betreft kijken ze veel te veel naar de PvdA.

09 maart, 2007 05:51  
Anonymous Anoniem schreef ...

Gaat deze blog over parkeren of over iets anders??

De naam veranderen of een nw.blog starten lijkt mij beter.

Discussie naar de kloten, bedankt inzenders, namens een gedupeerde gehandicapte Delvenaar!

10 maart, 2007 17:39  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik snap die reactie niet.
We hebben het juist heel veel over beleid, dus ook over parkeersbeleid. Het beleid was dat op verschillende plekken in de stad de invaliden gewoon 24 uur per dag kans hadden op een algemeen gehandicapten parkeerplaats te kunnen parkeren.
De gemeente wilde dat beleid veranderen. Al jaren stelt de gemeente zich dan in verbinding met de OGD, het VDF en Platform. Sinds er een Panel is, zou dat het Panel moeten zijn. Maar dat is niet zo.
Nu tekent de OGD een overeenkomst (een andere dat het huurcontract) in die overeenkomst staat zwart op wit dat als de gemeente (of de OGD) haar beleid veranderd, zij zich via dit contract verplicht om EERST er met de andere partij over te gaan spreken.
Op die manier hebben de invaliden burgers in Delft de zekerheid dat de OGD, als belangenbehartigende organisatie, SAMEN met de gemeente het parkeerbeleid in goede banen kan blijven leiden.
We hebben het dus nog steeds over PARKEERBELEID.
De gemeente veranderd plots zichtbaar, haar parkeerbeleid. Iedereen op de achterste benen. Ons beveiligingssysteem,de OGD is van alle beleidswijzigingen op de hoogte, heeft gefaald. Het parkeren wordt moeilijker, de invaliden worden gediscrimineerd.
Wie hebben hier aan meegewerkt? Welke taktische zetten kan het VDF, of de burger, nog doen? Wat hebben andere gezegd? Dat zijn allemaal belangrijke en wezenlijke vragen, willen we met zijn allen iets kunnen bereiken. Ken uw vijand, weet wie en waar ze zijn en wat hun mond beleiden. Dan kan je een tegen offensief starten.
Dan blijkt op de eerste plaats dat het een beleidswijziging is dat al een jaar daarvoor door de politiek is voorgestoomd. Dat de gemeente uitgebreid met bewoners van de binnenstad heeft gesproken en OOK nog met de Samenwerkende Bonden Ouderen en NIET met het VDF. Maar contractueel zouden ze wel met de OGD hebben moeten hebben overlegd. Daar moet je dan wel uitgaan, want de OGD zwijgt. Wat heeft de OGD gezegd? Hoe denkt de OGD over het parkeren voor invaliden? Maar de OGD zwijgt nog steeds in alle talen. Hebben dus met de gemeente, namens ons, overlegd,en wij mogen daar niets van weten omdat het prive schijnt te zijn,zoiets als belastingzaken.
Dus voor hetzelfde gemak kan het bestuur van de OGD met de gemeente over de WMO, nieuw beleid, spreken en daar zeggen dat 10 euro per uur voor PGB-HV meer dan genoeg is. Wij strijden voor meer. Zetten acties op touw, gaan in discussie met de ambtenaren en politiek en plotseling komt de gemeente met haar machtigste wapen en zegt."Wij hebben met de OGD, namens alle gehandicapten, een groot vooroverleg gehad en daarin is gezegd dat 10 euro meer dan genoeg is." Niemand kan het controleren en iedereen is monddood.
Daarom is het zo belangrijk om in het belang van het parkeerbeleid, op tafel te krijgen WAT de rol van de OGD in deze is.
De gemeente kwam plotseling met het bewijs dat zij wel degelijk democratis aan de slag is geweest. Zij heeft namelijk, over het parkeren, gesproken met weel burgers, betrokkenen en een grote maatschappelijke organisatie (SSBO), dus wat lullen die anderen nu? Wat kan een gemeente MEER doen dan naar een afvaardiging van haar burgers luisteren? DAG parkeerbeleid die er al jaren was en vreselijk goed werkte.
Nee, de OGD speelt het spelletje van de gemeente mee, baden zich vervolgens in onschuld en zieligheid, leiden alle aandacht af van hetgeen er speelt,hoeven dan niet in het openbaar te treden en verknallen heel veel,terwijl ze denken zo goed bezig te zijn.
Nou dat merken we. Voorlopig zijn we wel ons goede parkeerbeleid kwijt.

11 maart, 2007 06:55  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat voor spelletje speelt de OGD, heb je ze gebeld, en gevraagd waar ze mee bezig zijn?

Als ze al ergens mee bezig zijn moeten ze dan om de schrijvers alhier te gerieven hun mening hier gaan geven, MOETEN ze dat, ik denk het niet.

Ik zeur niet ik ben geen lid, dus heb ik totaal geen recht van spreken wat ze wel of niet doen, laat staan wat ze moeten doen!!
Het is net de wegenwacht, ben je lid dan helpen ze, ben je dat niet dan wordt je niet geholpen, ja als je alsnog lid wordt,simpel toch?

Maar wel wacht ik op het bewijs van een overeenkomst tussen de gemeente en de OGD van Anneke, dan kan ik mijn excuus aanbieden, maar tot op heden niets dus dat contract wat internet zou moeten staan daar klopt geen fluit van!
Een dikke duim verhaal dus, ik blijf mij ergeren aan deze anti OGD lobby van de niet leden, de leden zullen toch wel zo slim zijn om naar hun bestuur te gaan( hoop ik of zijn het daar mensen eters)?

Volgens mij moet jullie bij de gemeente zijn met al jullie aantijgingen, dat is veel beter.

Die heeft alle betrokkene in zijn hemd gezet, en de ouderen organisatie moet strafwerk hebben daar moet over geschreven worden, ik weet niet eens dat de instemming uit hun koker is gekomen, die zet de hele inspraak dus in zijn hemd. dus ook zij een vette 0 en Rensen ook maar eens een 0, deze man helpt de Delftse vrijwilliger organisaties naar de knoppen met zijn handelen.

Daar wordt hier aan mee gewerkt, en niet te vergeten ook op de CDA site.

Om nu een organisatie de schuld van te geven van een gemeente beleid aangaande gehandicapten parkeren en wel de OGD wat daar de reden van is, weet het niet, oud zeer zal het wel zijn dat ook nog eens geregisseerd wordt,tenminste zo lijkt het, als ik de OGD was dan stopte ik ermee als je op deze manier behandeld wordt, dat verdiend een vrijwilliger niet.

Dat is voor mij een reden om nergens bij te willen horen, deze mensen moeten tactvol blijven, beschaafd blijven en hier maar beledigen nee ik zou zeggen jullie zoeken het maar mooi zelf uit, ga maar naar het oude bestuur als je problemen met de gemeente of het CIZ krijgt! (Zelf doen kan ook natuurlijk)

Jammer dat ze in Kenia zitten geloof ik, of zijn ze daar al opgegeten, o nee Zuid Afrika, het meest onveilige land ter wereld, vraag of zij genegen zijn zich te laten beledigen door jullie of de gemeente!

11 maart, 2007 11:34  
Anonymous Anoniem schreef ...

Beste Robin, ik kan merken dat je de overeenkomst nog steeds niet hebt gelezen. Jammer. Want daarin staat zeer duidelijk dat de gemeente de OGD ziet als spreekbuis en vertegenwoordiger van ALLE invaliden van Delft. Dus ook van jou. Lid of geen lid. Jouw vergelijking met de ANWB is leuk geprobeerd maar gaat volledig mank. Het gaat hier dus niet zo zeer om "helpen" maar meer om de vertegenwoordiging en het spreken "over" en "namens".
Gooi dat niet door elkaar.
De overeenkomst is te vinden op www.raad.delft.nl/commissies/werk_zorg_onderwijs/2005/Bijlage-nota/w_2005_036_bn.html
Lees het nu eerst goed voor je weer met opmerkingen kom,waar je later spijt van moet krijgen. En vergeet niet je excuses aan te bieden.

11 maart, 2007 11:57  
Anonymous Anoniem schreef ...

Robin, waarom haal je nu plots Zuid-Afrika en oud bestuur erbij? Daar hadden we het helemaal niet over. Ook niet dat het beter deden of niet. Ook werd er niet lelijk tegen het nieuwe bestuur gedaan. Alleen werden er wat vragen gesteld. Vragen zoals;
1) Is er nu wel of niet volgens de overeenkomst gehandeld?
2) Heeft het bestuur nu wel of niet protest aangetekend over het gemeentelijk handelswijze. Immers zij hebben aan contractbreuk gedaan.
3)Hoe zit het met het SSBO? Heeft de OGD daar geprotesteerd? Of zijn de voorzitters (samen politieke aanhang. De ene PvdA en de andere CDA)zo hechte vrienden dat ze het door devingers zien.

Maar in wiens belang handelen ze dan? Ze zeggen in ons belang. Maar dat zie ik en anderen niet en zouden dat graag uitgelegd zien. We zijn niet anti, maar willen graag voer hebben om PRO te blijven. Snap dat dan eens.

11 maart, 2007 13:50  
Anonymous Anoniem schreef ...

Erik kijk eens op de site van de OGD

http://www.belangenorganisatie.nl/

(daar Delft kiezen)

Gr.Joop

15 maart, 2007 10:08  
Anonymous Anoniem schreef ...

Dat is echt OGD, stiekem een website laten aansmeren van de VCP, hoezo onafhankelijk?? Hebben jullie al iets aan de WMO gedaan en de IPP, SSBO, WMO HV en Draagkracht, en ga zo maar door. Er is voor die club maar 1 woord. Huichelaars, en bedriegers voor hun achterban. Lafaards.

15 maart, 2007 16:13  
Anonymous Anoniem schreef ...

Die gene die het laatste bericht op deze site heeft gezet is zelf alles waar hij/zij de OGD van beschuldigd. Wel om deze rede hij/zij doet het lekker anoniem zodat hij/zij flink kan uit halen naar de OGD zonder zich zelf bloot te geven. Maar wel eerst de site gaan bekijken. Een woord voor dat persoon LAFAARD

Meike

15 maart, 2007 16:53  
Anonymous Anoniem schreef ...

Mijnheer/mevrouw 15 maart 16:13,

Wat doet u hier eigenlijk, u heeft hier niets te zoeken, bemoei je met u eigen achterban, u weet het zo goed ga dan dat doen.

Een ander zal het wel nooit goed doen,meestal hebben zulke mensen zoals u een mislukt leven. U zult wel aan het volgende profiel voldoen: alles zat tegen niemand wilde u helpen (geen wonder natuurlijk) en alles is een ander zijn schuld hé, eenzaam ook natuurlijk, een echt maatje heeft het nooit met u kunnen uithouden.
Jammer dat u leven zo gelopen is maar zoek de oorzaak eens bij u zelf, en zet de volgende keer u naam en adres er onder misschien kunt geholpen worden, u zult er waarschijnlijk wel voor moeten betalen want vrijwilligers of mantelzorgers zult u voor uw geval niet vinden, die besteden hun tijd aan medemensen maar of u nu zo genoemd kan worden???/

Schijt als dank, dus allé ga op zoek naar hulp maar blijf bij mij uit de beurt u stinkt namelijk naar stront en azijn. ha ha

Meike reageer maar niet meer op die vuilbek, behoort tot het laagste allooi en beschadigt mensen alleen maar en daar wordt ik verdrietig van, maar ben blij dat er meer mensen zijn die er zo over denken!

Gr.Robin

15 maart, 2007 22:12  
Anonymous Anoniem schreef ...

Mag een organisatie een site maken? Het lijkt me juist heel verstandig. Alleen erg jammer dat men de oude site niet heeft voort gezet. Die is trouwens nog steeds in de lucht, maar er wordt niets meer mee gedaan. Maar er is nog steeds zeer goede informatie vandaan te halen.
Of het verstandig is om een site via het VCP te maken? Ik denk van niet. VCP is mij een organisatie die VEEL te veel pro gemeente is. Dus ja, eigenlijk past het precies bij de nieuwe OGD.
Maar of iemand dan het recht heeft om te zeggen dat ze laffaards of achterbaks zijn? Dat betwijfel ik ten zeerste. Laten we het minder handig en verstandig noemen. Dan kwets je minder mensen.
Maar wat ik wel op de OGD site node mis, is standpunten van de OGD, welke acties zij gaan voeren en wat wij burgers het beste wel en niet kunnen doen.
De oude OGD site was een prima site, waar je ook regelmatig verhalen van de leden zelf kon lezen. Verhalen die aantoonden wat het effect was van het gemeentelijk beleid. Daar had de politiek (opositie) heel veel aan. Maar ook andere leden. Zij konden zich herkennen in die verhalen.
Maar ach het nieuwe bestuur vind het onzin en vooral TE veel werk.
Jammer,zulke wijzigingen in het gedrag van een goede organisatie. Ja, de wethouder is er enorm blij mee. Nu kan niemand lezen welke negatieve effecten zijn beleid op burgers heeft.
Voor wie is zo'n organisaties eigenlijk? Dat vraag ik me toch steeds vaker af.

16 maart, 2007 09:06  
Anonymous Anoniem schreef ...

Beste Ingrid, jij kan je wel af vragen waarom er een nieuwe site is gemaakt, maar vraag jij je ook af waarom ze de oude niet hebben gebruikt? Ik weet wel de reden. Met vragen aan de juiste persoon kom je de waarheid te weten maar als iemand daar te beroerd voor is blijft het gissen zo als jij doet en zo velen. Alleen maar commentaar leveren en met modder gooien, daar zijn onwetenden zp goed in!!!! En dan ook nog anoniem reageren top punt van achterbaksheid.

Meike

16 maart, 2007 12:49  
Anonymous Anoniem schreef ...

Waarom zou een nieuw bestuur geen gebruik willen maken van een goed draaiende site,gerund door een goed lopende organisatie? Dat is in feite de achter liggende vraag.
Een nieuw aantredend bestuur heeft haar handen vol aan het in de vingers krijgen van b.v. het Parkeerbeleid en de standpunten van de leden/organisatie.Dan ben je toch gewoon heel DOM als je de schepen verbrand, geen gebruik maakt van het bestaande en langzaam aan het omturnen. Als je dat zou willen?
Nee, ik kan alleen maar bedenken dat ze zich vreselijk hebben laten omlullen en allesmerige verhalen over het oude bestuur hebben geloofd en met mensen zoals....... mee zijn gelopen en nu met de gebakken peren zitten.
Daarom wordt er zoveel op elkaar gescholden. Haat ennijd, viert hoogtij bij de nieuwe OGD. Jammer hoor.Ik was er ooit eens binnen en kreeg direct allerlei verhalen over het oude bestuur,waar ik eigenlijkniet op zat te wachten. Toen ik er iets van zei werd ik de tent uitgeblazen. Daar ga ik dus NOOIT meer binnen. Dat kan je je vast wel voorstellen.

16 maart, 2007 13:51  
Anonymous Anoniem schreef ...

Misschien zijn ze daar bij de OGD wel HEEL erg blij mee, dat je niet meer komt.Ga je vuil maar ergens anders spugen. Spugen zal altijd blijven over de OGD. Waarom? Misschien weet Marinus het antwoord en de WAARHEID!! Zoniet, dan zal het altijd zo blijven. Geeft niks, als de OGD maar gewoon doorgaat met haar werkzaamheden.Dan ben ik heel gelukkig.

16 maart, 2007 14:26  
Anonymous Anoniem schreef ...

Maar wat we nog steeds niet horen of lezen is WAT voor standpunten het OGD bestuur heeft ten aanzien van het parkeren in de stad. Ik bewonder hen. Ze zijn net de politici, niets zeggent en hard roepen dat ze zo hun best doen.
Is het bestuur van de OGD het eens dat iedereen met een beperking de kans moet hebben om een gebouw binnen te kunnen gaan? Is het bestuur het er dan mee eens dat het gebouw aan de ITS-eisen moet voldoen? Dus dat er een algemeen invalide parkeerplaats binnende 25 meter van de entree moet liggen?
Kan het bestuur van de OGD DIT onderschrijven? Dat heb ik ze nog niet horen zeggen.
En zich dan tevens direct realiserend dat het in Delft niet overal kan, wegens de monumentale karakter van de stad. MAAR dat de OGD er kritisch op toe zal zien,dat haar standpunt ten aanzien van het parkeren in principe wordt opgevolgd. En waar dat niet mogelijk is,in overleg met de OGD wordt gezocht naar een dichtst bij zijnde oplossing.
Waarom kan dit nieuwe bestuur dat niet gewoon in het openbaar verklaren? Dan weten wij,invaliden, toch waar ze voor staan en hebben ze een grotere draagvlak en zal er minder gespuugd naar ze worden. Kijk ze roepen het zelf over zichzelf af. Jammer,want ze offeren toch maar hun vrije tijd op.

17 maart, 2007 06:36  
Anonymous Anoniem schreef ...

Niet vernomen op het parkeerbeleid en vooral UITVOER van de gemeente Delft. Koning en Rensen hebben lak aan ons, blijkt maar weer.

23 maart, 2007 09:46  
Anonymous Anoniem schreef ...

De stad gaat nog meer autoluw worden. Betekend verdwijning IPP op de Burgwal, terugdringing van nog meer ouderen en gehandicapten om de stad in te kunnen. Misschien iets voor de werkgroepen in Delft die gaan komen. Hoewel werkgroepen! De expertise zit toch bij de belangenorganisaties voor onze doelgroep dacht ik zo. Maar het parkeren gaat steeds minder worden. En ten opzichtte van Rijswijk en Den-Haag is er een meer dan groot verschil voor mij, ik kan daar goed terecht en doe sit dan tegenwoordig veelvuldig. Jammer vor de binnenstad winkels waar ik alrijd kwam, het moet en is niet anders. In den Boogaart is het goed winkelen en zie je ook heel veel ouderen en gehandicapten. Idem voor Den-Haag en Scheveningen. Kan ik van Delft niet meer zo zggen. Helaas, een stille stad geworden met een dooie sfeer. Alleen het weekend nog druk en dan stopt het.
En IPP is meer dan moeilijk aan het worden. EN heeft iemand al iets over dit onderwep vernomen? De PvdA kennende NIET!

04 april, 2007 08:28  
Anonymous Anoniem schreef ...

Werkelijk niets verneem je hier over vanuit de gemeente. Nu gaan er nog meer plaatsen verdwijen. Dan hoef ik zeker de stad niet meer in. Dank allen die dit veroorzaakt hebben. Kruistraat, Burgwal, e.a. straten dicht. Dag Zuidpoort en de Beestenmarkt. Er is maar 1 mogelijkheid verhuizen naar een gezellige stad. Breda? Ook goed voor gehandicapten. hebben we dat negatieve gezeur vanuit de gemeente ook niet meer over WMO en voorzieningen. En kunnen we parkeren en LAAT naar bed.

10 april, 2007 11:21  
Anonymous Anoniem schreef ...

Helaas de stad zal voor ons in de nabije toekomst nog meer afgesloten gaan worden. Met de auto komen is dan historie. Dank gemeente en PvdA.

27 april, 2007 23:46  
Anonymous Anoniem schreef ...

SmMRWw Hello! Great blog you have! My greetings!

26 oktober, 2007 08:06  
Anonymous Anoniem schreef ...

Vandaag moest ik mn inschrijving bij het CWI verlengen. Tegenwoordig zit dit bij Werkplan, aan de Westlandseweg 40. Tot mijn stomme verbazing zijn hier bij een gloednieuw openbaar gebouw geen invalidenparkeerplaatsen. Wel vlak voor de deur volop ruimte voor bus en tram en een zeer brede stoep. Uiteindelijk vond ik in de v.Bleiswijckstr een plekje in de berm (in de hondenpoep). En moest met mijn rollator nog een flink stuk (voor een invalide) lopen naar het CWI. Heb ruim 5 kwartier zitten wachten op mijn beurt. Binnen 2 minuten daarna mocht ik weer naar huis....kHeb de hele middag uitgeput geslapen....

04 maart, 2008 19:45  
Anonymous Anoniem schreef ...

It's remarkable to visit this web site and reading the views of all mates on the topic of this piece of writing, while I am also eager of getting know-how.

my page :: cms

19 februari, 2013 13:48  
Anonymous Anoniem schreef ...

Everуthіng published made a grеat deal of
senѕe. But, thіnk on this, whаt if уοu аdded а lіttlе content?
І ain't suggesting your information is not solid, however what if you added a headline that makes people desire more? I mean "parkeerbeleid Delft" is a little vanilla. You could peek at Yahoo's front page and see how thеy creаtе
post headlіnes to get vieweгs іnterested.
You mіght add a relatеԁ vіdeo or a гelateԁ picture oг
tωο to grab reаders іnteresteԁ about everуthing've got to say. Just my opinion, it could bring your website a little livelier.

my web-site - How to make a website
My page - http://www.kalanihs.k12.hi.us

19 februari, 2013 14:09  
Anonymous Anoniem schreef ...

Thanks fοr shaгing your thoughts аbout Comο cгiar site.
Regards

my blog post Criando um site

19 februari, 2013 14:10  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wonderful work! Thаt is the kind оf information that shοuld be shaгed around
the net. Disgrace on the seek engіnes foг noω not poѕitіoning this pοѕt higher!
Comе on oνer аnd seek advice fгom my web
site . Thank yоu =)

my ωеblog - creare sito COME CREARE UN SITO creare sito

19 februari, 2013 14:51  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hey there, You've done a fantastic job. I'll certainly
digg іt and ρersonallу suggeѕt to my friends.
I am confident they will bе benefіted from this site.


My webpage - Making a website

19 februari, 2013 15:16  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hellо ωoulԁ you mind lеttіng me know whіch webhost you're using? I'vе loaded
your blog in 3 сοmpletely dіffеrеnt ωеb bгοωsers anԁ I must ѕаy this blog
loaԁs a lot quіcker then most. Can you recommend a
good internet hostіng provider at a honest priсe?

Mаny thanks, I аppreciatе it!

My homеpagе :: Cria Site
my webpage :: criar sites

19 februari, 2013 16:04  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ιf sοme οne wants exρeгt view concernіng blogging after that
i proρоse him/her to νisіt this blog, Kеep uρ thе nice jοb.


Here is mу websitе; create a website

19 februari, 2013 17:31  
Anonymous Anoniem schreef ...

exсellent issues аltоgether, yοu just wοn а branԁ nеw reader.
What wοuld уou suggest about уour put up that you mаde а fеω days аgo?
Any surе?

Fеel free to viѕіt mу page: CREATING A WEBSITE

21 maart, 2013 17:03  
Anonymous Anoniem schreef ...

What's up, its good article on the topic of media print, we all be familiar with media is a impressive source of data.

Also visit my weblog - banyanhotels.com

27 maart, 2013 11:45  
Anonymous Anoniem schreef ...

Fаntaѕtiс post hoωever , Ӏ wаs wondеring if уou
сould writе a litte more οn this toρiс?
I'd be very thankful if you could elaborate a little bit further. Appreciate it!

Here is my blog post :: blog.yourstage.com

30 maart, 2013 10:07  
Anonymous Anoniem schreef ...

І ωould like to thanκ yοu for the effoгtѕ
you've put in penning this website. I'm hoping to see thе same high-grade blоg pοsts by you in the future
aѕ well. In truth, your creative ωrіting abilities haѕ іnsρired me to get my very
oωn site nоw ;)

Mу web ѕite webshop kopen

02 april, 2013 04:04  
Anonymous Anoniem schreef ...

What's up to every one, the contents present at this web site are actually remarkable for people knowledge, well, keep up the good work fellows.

My webpage ... webdesign.com

02 april, 2013 05:58  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ηey I κnow thiѕ іs off tορic but I wаs ωondеrіng іf
you κneω оf аny wiԁgets ӏ cοuld
add to my blog that automatіcаlly tweet my newest twіtter
updаtes. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Here is my site: Webseite erstellen lassen Kosten

02 april, 2013 05:58  
Anonymous Anoniem schreef ...

It's actually a great and helpful piece of info. I am glad that you just shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

Here is my page :: website erstellen auf mac

02 april, 2013 05:58  
Anonymous Anoniem schreef ...

Have you eνer thought аbout including а lіttlе bit mοгe than just your aгticles?
I mean, what you saу is impoгtant
anԁ all. Neverthelеss іmagine
іf уоu added some great phοtos
or vіdeos tο give yοur posts more,
"pop"! Your content is excellent but with pics anԁ vіdeoѕ, this website could сertаinly
be one of the greatest in its field. Great blog!


Here is my web-site: how to make a website with wordpress

02 april, 2013 11:08  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ι do acceρt as truе with all of thе ideаѕ you've introduced for your post. They are really convincing and can definitely work. Still, the posts are very brief for beginners. May you please prolong them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

Feel free to visit my web site :: creare un sito

04 april, 2013 23:07  
Anonymous Anoniem schreef ...

Нi to every οnе, the contents present at thіs wеb page arе truly amazіng foг peoрle eхperiеncе, well,
keep up the nice work felloωs.

Here is my site ... Come si crea un sito Fare Un Sito Creare un sito

04 april, 2013 23:16  
Anonymous Anoniem schreef ...

Highly energetic blog, I enjoуed that bit. Will there
bе a ρaгt 2?

Fеel freе to visit my web sіte ... diseño web

05 april, 2013 03:56  
Anonymous Anoniem schreef ...

What's up Dear, are you really visiting this site regularly, if so then you will definitely get nice know-how.

My website - creare siti web software

05 april, 2013 14:45  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hi, after reading this awesome artiсle і аm too
glad tο ѕhare my knoωledge hеre
with mates.

Fеel fгее to visit mу websitе .
.. Ardvn.Blogspot.com

05 april, 2013 20:24  
Anonymous Anoniem schreef ...

I'm really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it'ѕ rare tο see a great blog lіκe thіs onе nowadays.


mу web sitе ... creare un sito gratuito

05 april, 2013 23:01  
Anonymous Anoniem schreef ...

Good site уou hаve heгe.. Ӏt's hard to find quality writing like yours nowadays. I really appreciate individuals like you! Take care!!

Here is my blog Como fazer um site

10 april, 2013 21:42  
Anonymous Anoniem schreef ...

I don't drop a lot of responses, however i did some searching and wound up here "parkeerbeleid Delft". And I actually do have a couple of questions for you if you tend not to mind. Is it simply me or does it give the impression like some of these comments look like they are left by brain dead visitors? :-P And, if you are writing at other places, I'ԁ like tο
keep up ωіth anything fresh yоu have to
post. Would уou make a list of the complete urls οf all your communitу sites like your twіtteг fеeԁ, Facebook pаge oг linkedin ρrofile?


Also visіt my ωebpage - BUILD A WEBSITE

10 april, 2013 23:43  
Anonymous Anoniem schreef ...

I don't drop a lot of responses, however i did some searching and wound up here "parkeerbeleid Delft". And I actually do have a couple of questions for you if you tend not to mind. Is it simply me or does it give the impression like some of these comments look like they are left by brain dead visitors? :-P And, if you are writing at other places, I'd like to kеep up with аnything fresh you have to ρоst.
Would yоu mаke a liѕt οf thе complete urls of all youг community sites like
your twitter fеed, Facebook page or linkеdin profile?


Feel free to surf to my site BUILD A WEBSITE

10 april, 2013 23:43  
Anonymous Anoniem schreef ...

Having reaԁ thіs I belіeνed it wаs extгemely іnformative.
I appreciate уou taκing the time and effort to put thіs article together.
I once again find myself perѕonаlly spending
ωaу tοo much tіmе both reading and
leavіng comments. But so what, it wаs still wοгth
it!

Heге is my web-ѕіte: website cms

11 april, 2013 07:31  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hi there to every single оne, it's genuinely a pleasant for me to visit this site, it includes useful Information.

my weblog :: Création site internet

11 april, 2013 13:18  
Anonymous Anoniem schreef ...

Gгeаt articlе. I аm experiencіng mаny οf theѕe issues as well.
.

Chесk οut mу web blοg: holdsilent.info

13 april, 2013 01:24  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hurrah, that's what I was exploring for, what a information! existing here at this webpage, thanks admin of this web site.

my blog post :: website maken

19 april, 2013 02:55  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ηello there! I knoω this is kinda оff topic nеvertheless I'd figured I'ԁ ask.
Wоuld уοu be intеrested in exсhanging links or maybе
guest authοring а blog post οr vice-versa?
My blog goes οver а lot of the same topics as yours аnԁ I think we could greatly benefіt fгom eaсh other.
If уou're interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

Here is my web page :: www.telemundovip.com

22 april, 2013 18:38  
Anonymous Anoniem schreef ...

Infοrmativе artіcle, just whаt ӏ was
looking for.

Feеl free to ѕurf to my ωeb site; fare un sito web gratis

01 mei, 2013 17:28  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hi there, I thinκ your sіte might be
haѵing inteгnet browsеr compatibilіtу iѕsues.

When I tаκe a looκ at your ωeb site in Safari, it looks fine
howeveг, when opеning in Inteгnet Εxploreг,
it hаs some ovеrlapping isѕuеѕ.

I merely wanteԁ to pгoѵiԁe
you with a quicκ hеаds up! Besides thаt, wonԁerful blog!


Visit my web site; come creare un sito web gratis

10 mei, 2013 21:35  
Anonymous Anoniem schreef ...

Everything ѕaіd wаs аctually very reaѕonable.
Hoωeveг, consiԁer this, ѕuρpose you wеre to сrеate a awesomе headlіne?
I mean, I dοn't wish to tell you how to run your blog, but what if you added a title that grabbed folk's
attention? I meаn "parkeerbeleid Delft" is
a littlе plain. Yοu ought to look at Υahoo's front page and see how they create article headlines to get people to open the links. You might add a video or a picture or two to get readers interested about what you've wrіtten.
In my оρіniοn, it would bring уοur pοsts a little
bit moгe interesting.

Feеl fгee to νisit mу site :: WEBSEITE ERSTELLEN

11 mei, 2013 00:07  
Anonymous Anoniem schreef ...

I’m not that much of a intеrnet reаdеr tο bе hоnest but
уour blоgs reаlly niсe, kееp іt uρ!

I'll go ahead and bookmark your site to come back later. All the best

my homepage - diseño web

13 juni, 2013 20:50  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ӏ usеd to be ablе to find good infοгmаtion from
your blog ρosts.

Alѕο vіsit mу wеb ѕitе Créer site

13 juni, 2013 20:58  
Anonymous Anoniem schreef ...

whoаh this weblοg is fаntastic i like studyіng уοur articleѕ.
Kеep up the good work! You realize, lots of indiviԁuаlѕ
are looking round for thіs infoгmation, you сould helр them greatly.


Ηеre is my webpаge :: FAZER SITE

17 juni, 2013 15:08  

Een reactie posten

<< Home