Kritisch Panel Delft

Iedereen kan hier zijn/haar commentaar kwijt over een aantal zaken die mensen met een beperking in Delft ondervinden. Deze weblog is een partikulier iniatief. Kies bij het commentaar geven tussen "Other" of "Anonymus". Alleen smaad en zware beschuldigen op de persoon zullen worden verwijderd. Het is nog niet mogelijk om direct een foto te plaatsen, stuur een mail met de foto dan zal de webmaster deze plaatsen. kritischpaneldelft@hotmail.com

05 juli 2008

WMO voorzieningen?

De webmaster heeft bij diverse weblogs gezien dat er slechte voorzieningen aangeboden worden of zelfs in het geheel niet meer. Terwijl men zelf denkt dat men recht heeft op een betere (huishoudelijke) voorziening.
De webmaster wil graag uw mening horen over het al dan niet verkrijgen van de broodnodige voorzieningen. De positieve verhalen maar ook de negatieve zijn welkom. Kortom deeluw ervaringen, hopelijk leest de politiek mee en gaan ze een aantal zaken bijstellen.

273 Comments:

Anonymous Anoniem schreef ...

Kabinet vindt koopkrachtverlies chronisch zieken en gehandicapten geen probleem
Minister Donner verraste gisteren vriend en vijand met de harde opstelling dat forse negatieve koopkrachteffecten aanvaardbaar moeten zijn voor chronisch zieken en gehandicapten. Hierbij plaatste hij twijfels bij de relevantie van de NIBUD-berekeningen.

kranten bericht van gisteren. Dit is een schande zo gaat men dus met de minder bedeelde om. Perfect kabinet !!!!! Schaamteloos.

05 juli, 2008 15:11  
Anonymous Anoniem schreef ...

Uw aandacht voor! - Bezwaar tegen herindicatie huishoudelijke zorg
Veel gemeenten zijn bezig met de herindicaties van huishoudelijke zorg. Bent u het niet eens met het besluit hierover van uw gemeente, dien dan binnen zes weken bezwaar in aan de hand van deze voorbeeldbrief. Geef uw bezwaarschrift bij voorkeur persoonlijk af of verzend het per aangetekende post. Vraag om een ontvangstbevestiging met datum.
Uw aandacht voor! - Meldpunt herindicatie huishoudelijke verzorging
Heeft u onlangs een (nieuwe) indicatie gekregen voor huishoudelijke verzorging? Meld uw ervaringen via www.meldpuntherindicatie.nl of 0900-2437070 (10 cent per minuut)

05 juli, 2008 15:18  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik denk dat we dit aan ons zelf te danken hebben. Wie heeft wanneer aan de politiek laten zien dat veel gehandicapten al onder het minimun leven? Al onder de groep mensen in de armoede behoren? De OGD en VDF van vroeger lieten dat regelmatig zien en horen. Die trokken het land in en spraken op veel plaatsen en probeerden veel mensen te overtuigen van de situatie waarin de gehandicapten verkeren. Maar NU???????? Waar zijn die strijders gebleven?
Tegen mij heeft de gemeente en de OGD gezegd dat ik de scootmobiel, mijn enige mogelijke mobiliteit, maar zelf moet kopen. Zonder werkelijk te kijken naar het bedrag dat ik elke maand overhoud om te eten en te drinken. Drinken is eenvoudig op te bezuinigen. Ik ben overgegaan op kraanwater. is het goedkoopste en vaak bij buren op de koffie. Maar het eten is een groter probleem. Maar nee, de ambtenaren en mensen van Stadsbelangen en mensen van de OGD hebben mijn financien ingezien en gezegd dat ik TE veel verdien. Maar naar mijn hoge eigen bijdrage en kosten hebben ze niet gekeken.
Wij gehandicapten moeten ook Samen staan we sterk. We moeten ook maar eens een stad plat gooien, mailtjes sturen en protesteren.
OGD kom op dejuiste wijze van je re...Schreeuw wat harder en in het openbaar en niet dat stiekeme gedoe achter gesloten deuren. Daar kopen we duidelijkniets voor.
Dat heeft nu lang genoeg geduurd,denk ik.

05 juli, 2008 15:30  
Anonymous Anoniem schreef ...

Helemaal gelijk Marie G. Ga naar de OGD toe en vertel wat voor plannen jij hebt bedacht. IK weet zeker dat je hulp en steun krijgt bij je actie.

05 juli, 2008 15:43  
Anonymous Anoniem schreef ...

Denk je dat werkelijk? Als ik aanklop bij de OGD is het net alsof ik ambtenaren of mensen van de politiek hoor spreken.
Dat hebben ze inmiddels ook bewezen door te schrijven dat je geen mercedes mag verlangen als je een scootmobiel nodig hebt. Terwijl ze zelf donders goed weten DAT die grijze scootmobielen veel beter zijn voor bepaalde mensen. Die indicatie dames spreken over het feit dat je geen mercedes mag verlangen omdat het gemeenschapsgeld is. Vroeger sprak de OGD over hetgeen goed voor betrokkene was en of het dan een mercedes of een Renault was interesseerde hen niet. Dat is het verschil met toen en nu. DAT missen we zo ontzettend. We zitten niet verlegen om dat meegel.. van die mensen daar. Nee, we zitten verlegen om strijders en vechters en die vind je niet meer bij de OGD. Nog wel bij het VDF.
Maar wij slachtoffers kunnen zelf ook veel. Namelijk de openbaarheid zoeken. Kom op, aan de slag met zijn allen. Als de OGD het niet meer doet, moeten we het zelf gaan doen.

06 juli, 2008 11:32  
Anonymous Anoniem schreef ...

Thuiszorg? Wat is dat? Ik ben een tijd geleden geindiceerd en terug gezet van 9 uur assistentie naar 4 uur. Andere regels, zei diemevrouw. Ze had het niet over hetgeen ik werkelijk nodig had. Want toen ik haar vroeg of ze dacht dat ik altijd TEveel had gehad ontkende ze dat. "Nee, maar toen waren de regels anders. U heeft eigenlijk veel hulp nodig. U kunt heel weinig zelf doen. Maar met deze nieuwe WMO-regels. Tja, vist U echt achter het net. Ik kan niet anders. Anders verlies ik mijn baan en dat zou U ook niet willen. Toch?" Daar zit je dan. Mijn huis vervuild zichtbaar. Ik kan het niet aan en mijn vrienden zijn ook vol met mankementen en kunnen niet helpen. Mijn moeder is 87 jaar en die heeft zelf hulpnodig. Broers en zus wonen in het buitenland. Fijn he, die zorgzame samenleving en al die belangenverenigingen? Werkelijk je hebt er n... aan.

06 juli, 2008 11:37  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik ben er van overtuigt dat de OGD echt wel helpt met aanvragen van een scootmobiel. Als jullie niet gaan en alleen maar zitten te zeiken hier, blijven jullie met de Sterling en Trophy zitten.Doe er zelf ook wat aan en ga er heen of bel op. Ik weet dat het veel makkelijker is om op deze site je beklach te doen, alleen dat helpt niet. Kijk jullie bezorgen de gehandicapten een slechte naam door te blijven klagen en niets te doen. Verdrink niet in jullie zelf medelijden!!!!

06 juli, 2008 15:16  
Anonymous Anoniem schreef ...

Zullen we het nog even gekker maken? Hoewel het is realiteit. Verheugend maakte ik de post open met inhoud HH zorg, zonder wetende dat er wel eens een verandering zou kunnen zijn, las ik vluchtig. Plots dacht ik nog eens lezen. Wat zag ik tot mijn verbazing, verlaging, jawellllllllllllll VERLAGING VAN HEEL VEEL HH ZORGGG!!! Zonder hergeindiceert te zijn. Op zo`n site komt het koel koud over de emotie is niet goed over te brengen. Waarom? Wat moet ik? Al 12 jaar HH zorg, en nu? ER was toch GELD over. Moet ik verdorrie uit mijn huis gaan glijden van viezigheid, mag en kan ik niet eten, schone was, en zo gaan we door hebben. Dan zwijg ik nog maar over hulpmiddelen! En WMO zit toch ook de GGZ in? Heb ik ook goed gemerkt, bezuinigen en nog eens bezuinigen. Een meer dan slechte verzorging krijgen wij GGZ clienten tijdens opname (niet overal,is afdeling . Er zijn mensne geweest en nog die als ze wat ziek zijn geen eten en drinken krijgen!! Jawel echt waar. Kom op Rensen wees een vent en grijp in! Wat een stad om als GGZ client en fysiek beperkt te leven. Waarom al deze vieze onmenselijkheid?

08 juli, 2008 13:47  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat een verhaal. Volgens mij kan je een aantal dingen nog doen. Maar het is TE gek voor woorden.
Hoelang is dit geleden. Is het korter dan zes weken, dan direct bezwaar aan tekenen. Al schrijf je nog geen motivatie op het bezwaar, dat kan je altijd later doen. Eerst maar gewoon bezwaar aantekenen. Dan moet je het laatste indicatierapport opvragen. Daar heb je recht op. Het gaat over jou en volgens de wet mag je alles lezen en hebben wat over jou geschreven is aan derden is toegestuurd. Zoals in dit geval.
Aan dat rapport is dan te zien op basis van welke gegevens je in uren bent terug gezet. Dat heb je weer nodig voor de motivatie van je bezwaar.
Zoek ook een belangenorganisatie die je werkelijk wil en kan helpen. Het VDF b.v.
Laat weten wat en hoe. Daar kan iedereen iets van leren.
Het is beestachtig wat er gebeurd is en vooral onbegrijpelijk.

09 juli, 2008 11:17  
Anonymous Anoniem schreef ...

Weet je beste schrijver, slim Delft, beter gezegt vies Delft! Zonder beschikking kan er niets, mijn advocaat is al enige tijd bezig! Sterkte heer of mevrouw Spass

09 juli, 2008 17:21  
Anonymous Anoniem schreef ...

Geachte schrijvers, vandaag donderdag en regenachtig! Maar ik wil u melden dat we terug zijn, schok voor wat mensen voor ons een feest. Helaas was de verhuizing niet wat we hadden verwacht, nu wonende bijna in Delft (huur vrije sector) en wetende dat deze site gelezen word vraag ik u om een leuk koophuis te Delft. Ook kan ik u weer samen met Dette en Jos terwille zijn. George en Joke tracht ik ook te gaan benaderen, dan zijn we weer compleet. Met vriendelijke groet, F.S

10 juli, 2008 15:34  
Anonymous Anoniem schreef ...

En de spanning loopt zeer HOOG op :)!! Welkom.

10 juli, 2008 17:40  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik kan haast niet wachten tot die zes mensen weer samen werken. Dat was een krachtig team. Die wisten waar ze over spraken.Die behartigden werkelijk de belangen van anderen. Maakten zich daardoor niet echt geliefd bij de politiek en ambtenaren. Maar dat deerden hen niet.Wanneer kan ik bij hen terecht? Ik krijg mijn boordnodige voorzieningen niet. Ik wil namelijk PGB voorzieningen, zelf bepalen welke kleur en merk keuken,rolstoel en andere dingen. Maar dat mag niet. Zelfs niet in de WMO.
Laat me weten wanneer ze zover zijn en mensen gaan helpen. Ik wil de eerste zijn.
Welkom terug.

11 juli, 2008 11:46  
Anonymous Anoniem schreef ...

Geachte lezer, het onderwerp gaat over WMO voorzieningen, toch een kleine reactie op de vroege morgen van mij F.S! Inderdaad ben of beter gezegt zijn wij terug, blij en voldaan. Mijn vrouw is net naar het werk. Werkt in de zorg. Ook mijn vrouw ziet hoe slecht het is gesteld. Maakt u zich geen zorgen wij zullen terugkeren met een krachtige organisatie die geheel onafhankelijk opereert. De heer K heb ik gesproken, deze ziet er denkelijk ook wel wat in. Alleen was maar alleen! U hoort van ons, een goede zomer gewenst. Groet,de heer F.S

14 juli, 2008 08:17  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ze komen terug, zijn terug, vandaag vernomen, hoera, een opsteker voor de zomer! Welkom, Jos, Fritz, George, Dette, Joke, Katja. Kantore der Pijpela in den toekomst. Onze Frits(z) is al bezig de WMO uitgaven HH zorg, hulpmiddelen, Bijzondere Bijstand te bestuderen, samen met Jos. Wat een feest.

15 juli, 2008 19:08  
Anonymous Anoniem schreef ...

Geweldig nieuws. Een tip aan hen.Misschien wat overbodig. Maar de WMO is bedoeld om mensen als volwaardige mensen te laten functioneren. Dus zelfstandig dingen te doen en niet zoals dat indicatiekantoor zegt, geholpen wordengaat voor. Ik kreeg een boodschappenmeisje aangeboden,dan hoefde ik geen scootmobiel. Ben bijna tachtig. Natuurlijk weet ik dat ik oud ben en hetmisschien zonde isveel geld aan mij uit te geven. Maar vergeet niet,snotapen, ik heb mijn hele leven hard gewerkt,veel voor de samenleving gedaan en verdiennu meer respect dan ik krijg.
Kom op mensen zet je in en vecht voor ons. Anderen doen het niet.

16 juli, 2008 08:26  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wie vragen heeft over de WMO en echt tussen wal en schip drijgt te gaan raken, schroom niet en bel ons op. Zet uw verhaal op papier als het lukt. Bel 015 2566209. Laat daar uw telefoonnr achter en wij nemen contact met u op. Al uw recatie en hulpvragen zijn welkom. Schoon schip moet er gaan komen! Hup, Hulpmiddelen op een normale wijze vertsrekt gaan worden. Kom op zet u op, het is meoilijk maat doe het.

16 juli, 2008 09:26  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hulpmiddelen op een normale wijze vertsrekt gaan worden. Kom op zet u op, het is meoilijk maat doe het.
Excuus* Cor. verstrekt, moeilijk

16 juli, 2008 09:28  
Anonymous Anoniem schreef ...

Begrijpen jullie er nog iest van? Zijn er weer actieve mensen in Delft, die werkelijk iets voor mij willen betekenen en me helpen, komt er iemand van de politiek op mij af. Hij weet dat ik altijd contact met Jos hebt gehouden. Hij wilde van mij weten of het waar is dat ze weer terug zijn en actief gaan worden. Ik vertelde hem dat dat inderdaad waar is. Ze zijn terug. Met zijn zessen hebben ze al iets opgericht en zijn al voorzichtig begonnen. En wat dacht je? Krijg ik toch te horen dat ik me niet met hem moet inlaten. Het zijn onrustzaaiers, fraudeurs en slechte mensen. Het was zo heerlijk rustig in de stad en bovendien als men van de gemeente zou merken dat ik me met hen inliet dan kon ik mijn voorzieningen echt wel vergeten. Ik vertelde dat ik mijn HH-zorg niet meer kreeg, dat ene J. bij de OGD me niet wilde helpen,dus wat had ik te verliezen? Nou dat de OGD niets deed was totaal de schuld van twee mensen waar ik kennelijk nog steeds mee omging. Die maakte het iedereen heel moeilijk.Nee, ze zouden wel merken dat ze terug waren. Direct een proces aan hun broek. Ze waren gewaarschuwd.
Dacht ik toch altijd dat de politiek neutraal was en voor elke burger stond. Nou,dat was de laatste keer dat ik PvdA heb gestemd. Dit is je reinste intimidatie.

16 juli, 2008 14:49  
Anonymous Anoniem schreef ...

Mensen zoals ze mij geholpen hebben......... Wat een verschil met de OGD van nu. Ze zijn op mijn beperkingen gerichten niet op de eerste plaats op hetgeen de gemeentelijke verordening zegt. Ze bekijken dan eerst samen met jou hoe er eventueel een andere oplossing te vinden is (luister wel SAMENmet jou dus) en helpen je dan met de aanvraag. Fluisteren je precies in wat wel en niet. Geweldig. Zo persoonlijk en toch rechtvaardig. Niet de onderste uit de kan willen hebben, maar gewoon opmijn beperkingen gericht en dan de wet ernaast. Wat een verschil met de OGD. Ik kan het een ieder aanraden.
Nogmaals bedankt,zestal. Ga door. Hier zit Delft op te wachten.

17 juli, 2008 11:01  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat waar is dacht ik zal nooit waar worden. Gelukkig mijn droom is uit gekomen. Delft dacht zekers dat hebben we gefikst, alle vechters de mond gesnoert. Zekers niet. Men kan, beschuldigen arresteren, van hoog to laag, beveiligen zoveel men wil. Blocken zo veel men wil, het zal niet helpen. De kracht overwint alles! De vriendschap overwint, hoop, geloof, zal altijd overwinnen! zo de vorge schrijver schreef, het 6tal, zou noem ik hen maar ook. Het 6tal is terug, wat zijn wij blij. De naam is er wat mij betreft al, 6tal, mooi en bij ga ik de dag verder in.

17 juli, 2008 12:59  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het is niet te geloven. Zijn ze terug? De meest beruchtte mensen zijn weer terug? Mensen die op allerlij wijze zwart zijn gemaakt, ze zouden de meest erge dingen hebben gedaan. Zijn die weer terug? En die wethouder???? Ene Dick of zo???? Laat hij dat zomaar gebeuren?
En waar blijft die grootspraak van die voorzitter van die organisatie? "Zodra ze 1 teen over de grens zetten, worden ze opgepakt!!!!! Wees gerust. Die zien we nooit meer terug. Ze hebben veel slechte dingen aan onze leden gedaan."
Dat blijkt dus nu allemaal gelogen en onzin te zijn?
Zo zie je maar. Het recht zal zegevieren. Ik ben blij en zou dat zestal graag snel ontmoeten. Ik hoop dat ik hun eerste lid kan zijn.

17 juli, 2008 14:03  
Anonymous Anoniem schreef ...

6TAL welkom. Helaas Dickie is er nog! Met vele anderen. Net wat lectuur van wat aanvraag HH mensen gelezen, wat een kul al die afwijzingen. Beter gezegt minderingen. Hoezo wethouder Dickie geld over? De CIZ stukken van hulpvragers gelezen, te zot voor woorden. Zo houden de Scrootze Dickie`
s wel geld over. Waar gaat het geld trouwens naar toe? In de zgn potjes die nooit voor de doelgroepen worden aangesproken?! Sigaar uit eigen doos tijdens de ooit komende verkiezingen? Denk het niet, het 6Tal is weer terug. Die laten dit echt niet gebeuren. Actie 6tal, sterkte en succes met vooorbereiden.

17 juli, 2008 23:43  
Anonymous Anoniem schreef ...

Welkom 6Tal, goede naam. Waar blijft men nu met oppakken? Rapporten, zgn misdadigers? In een woord LAF! Wat een stelletje raddraaiers in Delft. Bij het recht doen deze figuren alles voor de helluft in het delluft!! De HH zorg klopt, persoonlijk ook flink vermindert. Argumentatie gemeente lees politieke, vooral PvdA en meelopers, krankzinnig beleid. Hun tijd komt ooit ook wel, net ALS de landelijke kabinet freaks!

18 juli, 2008 09:23  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het zal toch weer niet zo zijn dat er van het 6Tal weer een enkel gepakt gaat worden? Pas op, ik waarschuw hen. Vreemde verhalen vernomen, daarom nogmaals tip ik, wees op uw hoede!

19 juli, 2008 14:35  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ja, ik heb het een betrouwbare bron. Het is al gebeurd.Maar helaas hebben ze de verkeerde te pakken gehad. Iemand die eigenlijk geheel onschuldig is heeft een waarschuwing gekregen van de gemeente Delft. een waarschuwing dat ze nog steeds hem in het oog houden en hij niet meemag doen aan het verbeteren van de WMO voor mensenmet een beperking. Ja,zo werkt men in de stad Delft.
Maar ik hoop dat het zes-tal zich niet laat afschrikken en nu sterker zijn terug gekomen dan ooit en ons kan helpen. Mijn steun hebben ze reeds al.

19 juli, 2008 15:32  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik dacht dat het hier informatie over de WMO zou vinden. Nu krijg ik alleen maar een verheerlijking te lezen over bepaalde personen.

20 juli, 2008 14:31  
Anonymous Anoniem schreef ...

Verheerlijk beste schrijver is echt geen schande, wel een verkeerde woordkeuze naar mijn mening. Constatering van een zeer duidelijk feit. Eerst moeten er goede mensen komen. Zoals het 6Tal, voor er duidelijk onafhankelijk iets aan de baggerput WMo gedaan kan worden. Zegt u beste anonieme schrijver dan eens iets over de WMO? Zo wel landelijk als gemeentelijk is het de meest grove bezuinigingswet ter aller tijden. Het lijkt er meer op dat dit huidige kabinet wel scoren als kikkerland bij de EU!! Jagen achter de verkeerde mensen aan (Servie)!! heer Verhagen wat hij ook moge wezen, minister, loopwagen van Balkje zorgt voor het belang van de ver weg mensen , laten de goede mensen oppakken! CDA, CU, PvdA, zien niet meer hun eigen volk staan, daarom ook niet de WMO!
Belangen die hoger voor hen zelf staan gaan voor. Zo ook in de Delftse politiek en beleid.

23 juli, 2008 07:58  
Anonymous Anoniem schreef ...

Sorry voor u die geloven in dat zes tal, niets is minder waar. Niets geen nieuwe club. Gewoon datgeen wat er is.

27 juli, 2008 17:06  
Anonymous Anoniem schreef ...

Dat vind ik nu zo apart, anoniem die anoniem in zijn hooft denkt er komt geen nieuwe organisatie! Hele erge pech meer dan dikke pech,de organisatie komt er zekers wel. De hr S of mw S gaat opgegeven worden in het WWB Clientenraad. Daarom is het wel waar met het 6Tal.Jammer anoniem, of blij?

30 juli, 2008 01:09  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ach laat de mensen maar kletsen. Er zijn altijd mensen die denken het beter te weten of die onrust willen zaaien. Het 6-tal is er en is voorzichtig al aan de slag. Ik heb gisteren al contact met ze gehad in verband met een WMO-aanvraag. Zij hebben leuke en goede plannen en staan klaar voor het gaan naar de rechter. Ze hebben grote organisaties op de achterwacht staan en worden,onverwachts, van veel kanten gesteund. Hun motto is;"Iedereen gelijke kansen op een ZELFSTANDiG en volwaardig bestaan." Zo ook met mijn aangepaste keuken.Die gaat er volgens hen komen. Is het niet links om dan maar rechts om. Want ik wil en hoef van hen ook niet, aan Tafeltje dekje,ezeltje strek je. Of te wel die maaltijd voorzieningen. Zij zijn van mening dat de gemeente daar wel een voorstander van is omdat zij mogelijk die instantie subsidieerd en er zoveel alsmogelijk mensen aan deel moeten nemen. Ik houd jullie op de hoogte.
Maar de toekomst ziet er weer zonnig uit,met dat 6-tal.

30 juli, 2008 08:08  
Anonymous Anoniem schreef ...

Inderdaad is het 6Tal er, trouwens een leuke naam! Helaas kan ik geen contact met hen opnemen daar ik momenteel iets te ver weg ben, mobiel werkt jammerlijk ook niet! Voordat ik uit Delft vertrok heb ik wel gelukkig contact met de hr.F.S gehad. Op mijn mobiel zag ik dat 2 personen van het 6Tal getracht hadden mij te bellen, helaas het is momenteel te moeilijk. Kapot. Waar praten we nu toch over, niet terug?! Jawel terug, en als ik terug ben in Delft gaat men mij ondersteunen. WMO is niet wat ik persoonlijk er van verwacht had. Geld heel veel in Delft. Waar blijft het geld? Waarom blijven we knokken, waarom worden ouderen er bij oudren en jong gehandicapten vreemde uitspraken en acties gedaan? Denk dan aan het uit huis indiciren, lekker goedkoop voor de gemeente. In 1 straat te Delft in 1 week 2 mensen richting uit huis door de gemeente(jawel gemeente)medisch verplaatst. Nodig, nee. Was er genoeg hulp dan had het niet gehoeven. Huizen vrij voor de troetelstemmers van de PvdA en Groen Links. Wie zijn de klos? Alle WMO`ers. Daarom ben ik blij dat het 6Tal terug is. Welkom mensen.

01 augustus, 2008 12:30  
Anonymous Anoniem schreef ...

WILDERS stemmen, anders de SP!!!

01 augustus, 2008 12:32  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ja, je hebt gelijk. Ik ben eens op onderzoek gegaan. De SP is het niet echt eens met hoe het met de WMO gaat. Zij zijn ook van mening dat de WMO er is om mij de helpen bij het zelfstandig kunnen leven. Net als ieder ander. Niet meer en niet minder. Elk mens kan zelf een blikje soep uit de kast pakken,open maken, opwarmen en eten. Waarom zou ik moeten wachten tot iemand mijn eten komt brengen, dat ik kan opwarmen in de magnetron????? Dat is toch niet net als anderen? En dat alleen omdat die ambtenaren vinden dat ik anders meer geld van de gemeente krijg dan mijn buurman die dat allemaal wel zelf kan doen. "Het gaat toch niet om GELD"; zei die dame van de SP. De WMO is er voor uw welzijn,het opheffen van uw beperkingen en niet om het geld in de zak van de gemeente te houden, zodat ze andere dingen kunnen doen.
Tja en toen op naar het CDA. Mensen de tranen sprongen in mijn ogen. Ik moest ook een beetje aan het algeheel denken. Aan alle burgers van de stad. Dat was ook een taak van het CDA. Tja en als ik een dure keuken zou krijgen, tja dan was erminder geld voor het groen in de wijn of zo. Ik ging er echt met een schuldgevoel de deur uit. Een soort schuld gevoel omdat ik zoveel voor mezelf vroeg en dus minder aan mijn naasten zou denken. Dus ik naar de PvdA. Die zouden mij toch wel snappen? Die waren toch sociaal en zo? Nou, mensen ik had een laken nodig. Ik ging met tranen en een nog grotere schuldgevoel de deur weer uit. Het kwam erop neer dat ik eigenlijk a-sociaal was omdat ik gehandicapt ben en zoveel van de maatschappij vraag. Ik wil overal kunnen komen, dus een dure rolstoel, die mijn buren niet krijgen. Ik wil een aangepaste keuken, die mijn buren ook niet krijgen. Wist ik wel HOE duur zo'n keuken was? Minimaal 2xzoveel als een standaard keuken.Hoe durfde ik.
Toen naar Stip. Daar ben ik gillend weggelopen. Over Stadsbelangen maar te zwijgen. Die snapten in het geheel niet waar het om draaiden. Die zeiden en dreunde hetzelfde lesje op als het CDA.
Nee, geef mij maar de SP.
Ik naar de belangenvereniging. Maar daar zwijg ik maar over. Die zijn zo heilig en zo sociaal geworden, dat wij het allemaal wel kunnen vergeten. Was ik maar al 70 jaar, dan hoorde ik bij den ouderen.

03 augustus, 2008 08:41  
Anonymous Anoniem schreef ...

Jammer hè dat de club van zes niet doorgaat. D&J zijn weer in afrika.
Nu moeten F en zijn vrouw het doen. J en haar man zijn ook afgehaakt. Helaas voor hen die er heilig in gelofden. Ik ben blij dat er nog andere club`s bestaan die mij perfect hebben geholpen.

04 augustus, 2008 14:21  
Anonymous Anoniem schreef ...

Over welke D&J hebben jullie het eigenlijk? J heeft gisteren me nog geadviseerd hoe ik WEL geld van de belastingen terug kan krijgen. En dat terwijl dat ene loket mij had gezegd dat ik geen enkele kans maak.
Als J bij mij in huis is geweest kan hij niet terug zijn in Afrika. Bovendien kwam D hem in de auto halen. Wat zijn jullie toch een leugenaars zeg. Bah, wat misselijk. Gunnen jullie andere dingen niet?

04 augustus, 2008 16:23  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ja,dan heb ik zeker met een geest,op de markt koffie gedronken en over de WMO gesproken. Nee,hoor wees gerust ze zijn lekker nog steeds hier, in Delft. Dicht bij ons. Leuk he?
Ze helpen mij geweldig en hebben leuke tips zodat ik beter zelfstandig kan functioneren en mij voorzieningen kan krijgen.

04 augustus, 2008 16:25  
Anonymous Anoniem schreef ...

Heeft U dat al eens gehoord? Zelf een rolstoel uitzoeken en kopen? Helemaal zelf doen. Niet van die vriendelijke dames en heren die over mij heen staan te praten over wat bij mij past en goed voor mij is. Zelf naar de winkel stappen,in rolstoelen gaan zitten, je door verkopers laten adviseren en dan al die praatjes afwegen en zelf kopen. Mensen ik weet niet wat me overkomt. D&J begeleiden me daarbij.Advieren en wijzen me op puntjes die de verkoper niet noemt. Ik naar die OGD. Daar vragen over deze mogelijkheid. Nee, niet aan te raden. Je weet zelf veel te weinig ervan. Wat als je een kat in de zak koopt. Bovendien ben je dan duur uit. De gemeente is er niet blij mee en zal je tegen werken. Nee,doe het maar op de ouderwetse manier. Alles over je heen laten komen.
Wat heb je aan zulke mensen? En geloof het of niet. Die rolstoel, die IK wil hebben, gaat er komen. Een mooie blitze, in een mooie kleur en super licht van gewicht.
Aanradertje. En de WMO laat dit toe, alleen de ambtenaren zijn er minder enthousiast over.
Laat je adviseren door dat 6-tal. Geweldige mensen. Bedankt hoor.

06 augustus, 2008 07:48  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ach Hans de WMO is heel gewoontjes een erge ordinaire bezuinigingswet, raar maar helaas waar. Er is meer dan genoeg geld in het land voor ons. De regering en plaatselijke politiek klopt niet. Maar daar zijn we op dit moment niet mee geholpen. Wat te doen? Eerlijk gezegt weet ik het ook niet meer. Na een lang gesprek te hebben gehad met enkele van het 6Tal heb ik wel wat moed maar helaas niet veel! Als men zegt dat ze er niet zijn dan heb ik blijkbaar een fata morgana gezien. Dat denk ik dus niet. Als ik mijn aanvragen ga indienen hoop ik van ganse harte dat het eeuwige gevecht met de wmo afdeling eens zal uitblijven. Hoop doet leven.

07 augustus, 2008 00:01  
Anonymous Anoniem schreef ...

Mededeling, het 6Tal gaat in september 2008 naar de rechter! Waarvoor. Natuurlijk de WMO laten checken. Bezuinigen gaat wel wat te ver. Er zijn grenzen dachten wij als team zijnde! U hoort van ons.

09 augustus, 2008 22:38  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik wist dat dat kon. Naar de rechter om de WMO te toetsen? Geweldig, hoor. Ik sta er volledig achter. Het is hard nodig in Delft. Ik krijg minder hulp thuis en kreeg te horen dat mijn huis te groot was. Dat ik in teveel luxe leef. Dat gaat ze toch geen flik... aan? Sorry voor dat woord. Ik heb een klein WAO-tje. Maar voordat ik aangereden werd door een dronken kerel, had ik een zeer goede baan. En nu zou ik in armoede moeten gaan leven?
Weet iemand dat? Kan iemand mij vertellen of die dames mogen kijken welke spullen ik thuis heb staan en of die waardevol zijn? Moet ik die dan eerst verkopen of zo? Ik vraag toch geen Bijstand aan? Alleen voorzieningen die mij het mogelijk maken om thuis te blijven en niet naar een verpleeghuis te moeten. Of willen ze dat liever?
Ik hoor wel hoe jullie erover denken. Ik ben razend. En die gemeente ambtenaar zei tegen mij zoiets van dat ik ook wel eens rekening mocht houden met andere burgers in Delft. Als ik duren dingen kreeg, dan kregen anderen minder. Klopt dat? Mogen ze dat zeggen? Tuig??????!!!!!!!!

10 augustus, 2008 12:33  
Anonymous Anoniem schreef ...

Laat ik voor mijzelf en mijn moeder hopen dat er niet richting verpleeghuis en of verzorgingshuis geindiceert gaat worden. Ook zit ik met mijn verstandelijk gehandicapt kind, resultaat bijna geen hulp meer. Leve de indicatie, beter gezegt het regeringstuig in Den Haag! wat een onzin hebben ze daar bedacht. En wat schetst mijn verbazing dat ik die Balke..ellende op de TV Olympische Spelen vrolijk en doorbakken bruin dom zit te wauwelen. Echt deze rotzooi die er momenteel in het land heerst)armoede, ouderen, gehandicapte, zieken, ontslagen, doorwerken tot je dood valt gaat maar door. Wanneer zijn de verkiezingen er in hemelsnaam? Weg met dit ASO beleid en weg met de gemeenteraad. Van ellende ga ik naar mn muziek luisteren, de Parelvissers, is ook zo`n typisch Delfts verhaal over! Maar daar zwijg ik maar over, ik denk iets veel nu aan mijzelf! Mag het aub? EN stilte over de WMO en HH zorg, en hulpmiddelen, vreemd hoor. BEN wel blij dat Dette mij wat moed inspreekt, anders had ik deze strijd opgegeven!!!

13 augustus, 2008 00:44  
Anonymous Anoniem schreef ...

Helaas kan ik niet veel positiefs over de WMO melden. Mijn ervaringen zijn meer dan slecht, dan houd ik me beperkt tot gemeentelijk niveau! De ervaringen van de vorige schrijvers deel ik ook. Wat HH zorg aangaat heb ik goed moeten inleveren, zo ook de andere zorg en hulpmiddelen. Doordat ik geholpen werd met bijvoorbeeld koken en mijn verplichte tussen doortjes ivm dieeten en ziekte voor de WMO ging dit goed. Helaas ben ik dit kwijt, resultaat ondervoeding met zwaar vitaminen tekort! Erger nog mijn gehele ziekteproces is verslechert. Resultaat dat ik dure aanvulling medicatie en opname ziekenhuis heb gekregen. Door op de basale zaken van zieken mensen te bezuinigen is erg laag en letterlijk ZEER pijnlijk! Laat de gemeenten en landelijke politiek daar iets tegen doen, misdaad tegen hun eigen volk, de zwakkeren zo te behandelen! Ook ik stel de vraag wanneer zijn er verkiezingen? Dank u voor het lezen als u het zou hebben gelezen.

13 augustus, 2008 14:30  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ook ik kijk halsrijkend naar de verkiezingen uit. Maar eerlijk gezegd moeten we dan eerst nog veel werk verrichten. Jullie weten toch dat Delft een rode stad is. Dat de PvdA overal haar pionnen heeft zitten. Net als de ouderen bonden en de OGD. Zo rood als een kroot. En daar schieten we echt niets mee op. Dus eerst moeten we uit gaan leggen aan veel mensen wat rood en christelijk in Delft betekend en wat ze voor ons doen. Dan mogen er verkiezingen komen. Nu voelen ze zich nog veel te veel veilig.
CDA redeneert dat alle burgers gelijk behandeld moeten worden. Dat klinkt eerlijk en nobel. Maar als je dan door praat met hen zeggen ze;"Maar niet alle burgers van Delft krijgen een rolstoel of een hoog laag keuken of onbetaalde HH-hulp. Dus als jullie gelijk behandeld willen worden,mogen jullie het ook niet krijgen.
DAAR zit een groot probleem.
Ze zijn de solidariteit kwijt geraakt. En bovendien vergeten ze te zeggen dat het eigenlijk is dat iedereen gelijke KANSEN moet krijgen. Dat is veel eerlijker.
Dat moeten we gaan uitdragen. De gemeente moet mij de kans geven, net als mijn buurman dat heeft, dat ik op de markt poffertjes kan gaan eten. Dus dat ik daar kan komen tegen hetzelfde tarief en met dezelfde gemakken als mijn buurman.Ik zal maar niet opnoemen hoeveel obstakels ik moet overwinnen voor ik achter de poffertjes zit.

13 augustus, 2008 15:32  
Anonymous Anoniem schreef ...

Beste Gerrit, naar mij mening zie je het iets te optimisch in! Je heb welvolkomen gelijk, de realiteit is helaas geheel anders. Is er al iets vernomen over het geld HH wat over is? Nee ik nog niet! Hebben we met zijn allen in Delft al meer Zorg HH daardoor gekregen? Denk het niet! Word zeker ook weer gedoogt! Delft staat strak van het gedogen, net ALS in het Delfste Hout! Mensen van het zelfde geslacht mogen daar plots gedoog spelletjes uitvoeren! Moet ik ALS 18 jarige gehandicapte jongen eens wat als knaapje in mijn rolstoel met een lekker meisje wat fysieke oefeningen proberen(vergoed uit de bijzondere bijstand) te doen, staat gelijk de politie met wapenrammelspeelgoed voor mij(kan ook een leatherjongen zijn?) neus en kan ik in me doorgezakte oude rolstoel mee voor een procesvebaal!! Des ondanks kunnen bepaalde politici hiervan leren! WMO, slecht verstrekte rolstoel, ingehuurde girl, of boy uit bijstand ,gedoogbeleid met 2 het zelfde geslacht, dan voelen how de praktijk zal aanvoelen. Daarna, mocht er zorg zijn men laten verzorgen door zorgburo Tot het Gaatje! Werkelijk dan is er een topervaring opgedaan om tot een goed gemeentelijk politiek besluit te komen. Uiteraard is men door het nog niet goedlopend Connexion aangepast vervoer naar het stadhuis gereden, door de opgedane ervaring is lopen, fietsen wat pijnlijk moeilijk geworden. Frisse moed gaat men pro WMO HH, hulpmiddelen stemmen! Dogen wordt weggestemd, kreunend van de pijn zeggen enkele politici, het heeft ons veel geleert, gehandicapten hebben gelijk! Verhoog ook de bijzondere bijstand zodat men aan huis, mits goed aangepast een vrouw/man normaal kunnen inhuren! Einde vergadering, ieder blij, op de boy's in het Delfste Hout na!! Maar normaal is dan maar een hotel of thuis de bedstede in te duiken! Hopelijk Gerrit wordenzo onze problemen opgelost.......Tot wederhoren.

17 augustus, 2008 21:01  
Anonymous Anoniem schreef ...

Dat Delft niet helemaal oke is weet volgens mij het gehele land! Een zeer belangrijk punt willen wij u niet onthouden. Lees u aub de site van Per Saldo, daarin leest u over de 800 miljoen AWBZ gelden die men voornemens is te gaan bezuinigen! Dringend word er verzocht om uw persoonlijk verhaal te doen aan Per Saldo wat voor u de gevolgen kunnen gaan worden! Laat aub uw stem in deze horen? Wat het kabinet wil gaan doen mag zeker niet gebeuren.
Alvast onze dank! Het 6Tal.

18 augustus, 2008 00:29  
Anonymous Anoniem schreef ...

Poffertjes eten zit er voor mij niet in! Door alle bezuinigingen heb ik nog steeds niet het beloofde zoet van het Kabinet Balkenende Numero 0! Als men denkt terug te kunnen keren bij de verkiezingen, mooi MIS hoop ik. Beleidsmakers in Den-Haag moeten ook maar verdijnen! Nieuw beleid wil niet zeggen goed beleid, is te merken. SP/Wilders/SGP dat zijn de menselijke partijen.

18 augustus, 2008 10:14  
Anonymous Anoniem schreef ...

beginnen we nu weer over het 6Tal!!! wat een kul. enige positieve is dat men melding maakt over Per Saldo, zal ik zeker invullen.

18 augustus, 2008 16:08  
Anonymous Anoniem schreef ...

beginnen we nu weer over het 6Tal!!! wat een kul. enige positieve is dat men melding maakt over Per Saldo, zal ik zeker invullen.

18 augustus, 2008 16:09  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ja, goed he? Het 6-tal is aan het werk. Mag dat weer niet gezegd worden? Is er weer iemand een beetje veel jaloers? Ze helpen mij tenminste met mijn bezwaar. Die OGD doet dat niet. Hun motto is; De gemeente heeft altijd gelijk.
Geef nij dat 6-tal maar.

19 augustus, 2008 07:22  
Anonymous Anoniem schreef ...

Mensen, mensen in Delft!!! Wees blij dat er een 6 Tal groepje mensen zijn om te helpen. Laten we deze mensen in hun waarde laten, wie helpt ons nog? Alleen zover ik merk het 6Tal. Dank voor de tip over Per Saldo, gelezen heb ik en ingevuld het formulier. Wat ben ik geschrokken over deze komende vorm van bezuinigingen! Onmenselijk. Laat ik nu denken dat een C en dan 2x een C in een kabinet voor echt een C zou staan. Een aanrader aan het CDA, CU, lees de Bijbel eens!!! Begrijp u wat er geschreven staat deed u dit regeren wel even iets anders, nu bent u dubbel schuldig als Kabinet CC zijnde daar u behoort te weten dat u de mensheid niet zo mag en kan behandelen! Matteus, komt alle tot mij die vermoeid zijn, ik zal u rust geven! Wat doet men in dit land Onrust brengen!

19 augustus, 2008 08:55  
Anonymous Anoniem schreef ...

"Heb uw naasten lief gelijk uzelf." Ik ben ervan overtuigd dat het CDA steeds minder bijbel vast is geworden.Dat de PvdA ambtenaren deze zin uit de Bijbel niet goed kent, kan ik me voorstellen. Maar dat gemeenteraadsleden van de Christelijke partijen dit niet weten toe te passen, dat zegt voor mij genoeg.
Nog zo eentje.
"Wat gij niet wilt dat U geschied, doe dat ook aan andere niet."Beste CDA als U niet wilt dat U ooit in een isolement terecht komt, waaromdoet U dat dan wel andere medemensen dat aan? Heeft U hier wel eens over nagedacht? Leg het me dan eens uit HOE u het ziet!!!!!!!
Leef zoals de Bijbel u dat voorschrijft. Wat gij aan de kinderen van mij doet, doet gij aan mij. Nouik zou dat niet op mijn geweten hebben, hetgeen U aan uw medemens doet.
Bekijk de WMO met deze zinnen uit de Bijbel ernaast. Dan ziet U waar het fout gaat.

19 augustus, 2008 20:50  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hele goede woorden van Petrus, hij heeft gelijk! Nee hij niet! De Bijbel waarom het staat geschreven, helder en duidelijk, hopelijk gaan de ogen van het CD, CU open, begrijpen ze de taal uit de Bijbel! Zowel landelijk ALS lokaal! De PvdA reken ik hen aan dat men tracht/ denkt sociaal te handelen, niets is minder waar, ook zij dragen een grote verantwoording die men met zijn Allen niet begrijpt en wil dragen! Het is op allerlei gebieden een onrust, niet alleen de WMO!!! Keer het tij nu het nog kan. Wij willen dit kabinet NIET meer! Hele goede kamervragen over de verpleeghuizen, zorg etc van de PVV, leer hiervan! SP met SGP
idem! Hebben jullie de les met wijlen de heer Pim Fortuyn
niet geleert? Was een overduidelijk signaal! Helaas vermoord(kun je ook vragen bij stemmen over??) wat iets re goed uitlwam voor de gevestigde orde! Dit zal en mag nooit meer gebeuren( denk aan bedreigingen vanuit delft gemaakt met subsidie van Schemo015) en daar behoort delft voor te waken! Dus Delft politiek/ambtenaren laat zien dat het wel goed kan. Delftse bewoners zijn Parels voor de stad, geef hen de parel die de verdienen! Tot nu toe zijn de Delftse berichten om te huilen! Laat ik stoppen want we wachten op betere tijden! Geloof, hoop, liefde, maar de liefde zal alles overwinnen! En niet de wolf in schaapsklederen!!! Engel DES licht pas daar voorop, deze brengt grote onheil, verderf, verdriet!

20 augustus, 2008 14:27  
Anonymous Anoniem schreef ...

Kan iemand mij het verschil tussen de scootmobielen vertellen? Ik heb regelmatig erge last van mijn rug en polsen. Nu vertellen ze me dat de Beggie's de beste zijn. Maar mijn buurvrouw waarschuwde me. Maar zij wist het ook niet precies. Zij zei ooit eens gehoord te hebben dat de grijze 120 de beste zijn. Maar die mevrouw van de gemeente en de OGD weten niet welke ik bedoel.
Kan iemand mij helpen? Ik ben iets ouder dan 30 jaar en wil graag erop uit. Maar fietsen en brommeren kan niet meer. Ver lopen ook niet. Ik heb een indicatie voor een scootmobiel, maar ik wil verschillende uitproberen en dat mag niet. Nu wil ik van jullie weten welke de beste zijn en waarom.
Hartelijke dank voor de medewerking.
Marloes

22 augustus, 2008 11:27  
Anonymous Anoniem schreef ...

Goed nieuws voor Mantelzorgers van het EU Hof. Nu nog wachten op het vervolg van de anderen zaken bij het EU Hof!


Uitspraak Europese Hof: recht op flexibele werktijden
Publicatiedatum: 21 augustus 2008

Burgers in de Europese Unie die zorgen voor hulpbehoevende familieleden hebben recht op flexibele werktijden. Deze uitspraak deed het Europese Hof in een zaak aangespannen door een Britse secretaresse die zorgt voor haar invalide zoontje.



De secretaresse mocht van haar toenmalige werkgever niet flexibel werken om te zorgen voor haar invalide zoontje. Ze nam daarop ontslag en spande een procedure aan tegen haar voormalig werkgever.



Volgens het Hof gelden de Europese richtlijnen tegen discriminatie van gehandicapten niet alleen voor de gehandicapte zelf. Wanneer een werknemer door zijn werkgever niet instaat wordt gesteld te zorgen voor zijn of haar gehandicapte kind dan is dat in strijd met het 'verbod op directe discriminatie.

22 augustus, 2008 12:14  
Anonymous Anoniem schreef ...

Marloes, U mag zeker wel verschillende scootmobielen uitproberen! Zeker in het kader van de WMO. Heeft ook al eens aan een PGB voor uw scootmobiel gedacht!

22 augustus, 2008 12:17  
Anonymous Anoniem schreef ...

Zijn die mensen bij de OGD nu werkelijk zo dom?
Ik snap niet dat zegt dat u bij de OGD zo,n antwoord heeft gekregen.Als u op hun kantoor bent geweest had u kunnen zien dat de meesten op een scootmobiel rijden(de gang staat er tenslotte vol mee). Ik ben bang dat u op een verkeerde afdeling bent geweest anders had u nu geweten wat u bij het CIZ aan moet gaan vragen. Oja nog even voor het 6 tal!!!????? De OGD zit nog steeds op de Nassaulaan op de 2de etage.

22 augustus, 2008 14:10  
Anonymous Anoniem schreef ...

Beste Marloes, Het beste voor de rug en de polsen is de Revatak Solo TS120. Het is een Nederlands fabrikaat. De fabriek Revatak zit in Soest. Deze scootmobiel heeft een onafhankelijke vering op alle drie de wielen en ook op de stoel. Er kunnen diverse stoelen op. Als niemand je wilt helpen om er zo een uit te proberen, beldan aub de fabriek op 035-6026858. Zij willen je graag helpen. Laat je door anderen jiet van de wijs brengen, maar deze Solo is NIET duurder dan de rode Booster Throphy.

22 augustus, 2008 15:22  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ga eens langs bij de Nassaulaan Marloes! Daar ben ik ook zo fijn geholpen, en heel vriendelijk ook ze hebben me zelfs naar de Harting Bank gereden om daar te passen. Geweldig wat een surves!!Niks geen PGB gewoon met een WMO rapport en ik had al heel snel de indicatie (bevestiging) van de gemeente. Ik rij nu ook mee met een club van allemaal scootmobielers fantasties.Ik kom nu ook weer ergens! Ja ik heb weer zin in het leven (dit om in de trant van de vorige schrijvers te blijven.

22 augustus, 2008 16:54  
Anonymous Anoniem schreef ...

Vreemd dat de OGD je niet kan vertellen welke scootmobiel de beste voor je is en wat het verschil tussen de verschillende scootmobielen. Die mevrouw en meneer, die daar jaren hebben gewerkt en waar de namen niet van genoemd mogen worden (anders slaat de OGD op tilt) hebben ooit een rapport over de verschillen gemaakt en dat achtergelaten op kantoor. Juist, zodat de medewerkers mensen zoals wij de verschillen kunnen vertellen.
Je moet eens goed naar een veer kijken. Je weet wel zo'n spiraal. Druk die nu eens in tussen je vingers. Wat merk je dan? Juist in het begin gaat het redelijk makkelijk maar hoe verder je het indrukt des te stijver (moeilijker) wordt het. Die grijze (Solo) scootmobiel heeft andere soortige veren dan alle andere scootmobielen. Een soort veer die hoe verder het wordt ingedrukt net ze makkelijk gaat als in het begin. Hij is stukke soepeler, minder stug. Net zoals een ziekenwagen. Dus goed geveerd. Bovendien reageerd hij op de kleinste oneffenheidjes in de grond. Alle andere gaan pas echt veren als er diepere kuilen zijn, dus meer kracht/gewicht op de veer wordt gezet.. Dus zijn stugger.
Ik zou het wel weten, Marloes. Maar ja, ik heb geen indicatie voor een scootmobiel, maar voor een elektrische buitenwagen. Ik wens dat die ook ooit eens met betere veren wordt uitgerust.
Scootmobielen die harder rijden dan 12 km/uur nemen in de bocht gas terug en hebben omvalneigingen. Bij de Solo is dat niet zo. Ga er maar eens op zitten, zei die mevrouwme ooit eens, en hel dan over. Probeer met je hand de grond te raken. Dan zal je zien, dat door dit veersysteem, hij niet omvalt en alle andere wel.
Toch klagen mensen dat ze het gevoel hebben om te vallen. Maar dat komt door de vering. Geloof me, ik heb het zelf uitgeprobeerd. Dit soort dingen MOETEN ze je daar, op de OGD, kunnen vertellen. Misschien hebben zeeen deal met de gemeente en de leverancier, dat niet te doen. Allemaal vanwegen eventuele kortingen die ze anders niet krijgen enzo.
Marloes ga het eens uitproberen.

23 augustus, 2008 10:33  
Anonymous Anoniem schreef ...

Vreemd dat de OGD je niet kan vertellen welke scootmobiel de beste voor je is en wat het verschil tussen de verschillende scootmobielen. Die mevrouw en meneer, die daar jaren hebben gewerkt en waar de namen niet van genoemd mogen worden (anders slaat de OGD op tilt) hebben ooit een rapport over de verschillen gemaakt en dat achtergelaten op kantoor. Juist, zodat de medewerkers mensen zoals wij de verschillen kunnen vertellen.
Je moet eens goed naar een veer kijken. Je weet wel zo'n spiraal. Druk die nu eens in tussen je vingers. Wat merk je dan? Juist in het begin gaat het redelijk makkelijk maar hoe verder je het indrukt des te stijver (moeilijker) wordt het. Die grijze (Solo) scootmobiel heeft andere soortige veren dan alle andere scootmobielen. Een soort veer die hoe verder het wordt ingedrukt net ze makkelijk gaat als in het begin. Hij is stukke soepeler, minder stug. Net zoals een ziekenwagen. Dus goed geveerd. Bovendien reageerd hij op de kleinste oneffenheidjes in de grond. Alle andere gaan pas echt veren als er diepere kuilen zijn, dus meer kracht/gewicht op de veer wordt gezet.. Dus zijn stugger.
Ik zou het wel weten, Marloes. Maar ja, ik heb geen indicatie voor een scootmobiel, maar voor een elektrische buitenwagen. Ik wens dat die ook ooit eens met betere veren wordt uitgerust.
Scootmobielen die harder rijden dan 12 km/uur nemen in de bocht gas terug en hebben omvalneigingen. Bij de Solo is dat niet zo. Ga er maar eens op zitten, zei die mevrouwme ooit eens, en hel dan over. Probeer met je hand de grond te raken. Dan zal je zien, dat door dit veersysteem, hij niet omvalt en alle andere wel.
Toch klagen mensen dat ze het gevoel hebben om te vallen. Maar dat komt door de vering. Geloof me, ik heb het zelf uitgeprobeerd. Dit soort dingen MOETEN ze je daar, op de OGD, kunnen vertellen. Misschien hebben zeeen deal met de gemeente en de leverancier, dat niet te doen. Allemaal vanwegen eventuele kortingen die ze anders niet krijgen enzo.
Marloes ga het eens uitproberen.

23 augustus, 2008 10:33  
Anonymous Anoniem schreef ...

Oh, nu begin ik het te snappen. Ik heb een Beggie,zo'n grote en elke keer als ik in de binnenstad rijd, dan krijg ik na een tijdje last van mijn polsen en nek.Ik tril me een ongeluk.Maar de OGD zegt en die man van de gemeente dat deze scootmobiel net zo goed geveerd is als die grijze. Oh, wacht eens even. Ik heb net met zo'n veer zitten spelen. Daar moet je een kracht voor gebruiken wil je die indrukken. En als ik inderdaad naar mijn scootmobiel kijk zie ik van die veren zitten. Maar niet op de achterwielen.
Wat gemeen om mensen maar iets voor te liegen. Waarom doen ze dat? Ik ben eens gaan informeren en die grijze scootmobielen zijn bij de fabrikant goedkoper dan die blauwe. Dus moet er een andere reden zijn dat ze zulke misselijke streken uithalen. Ja,zijn hebben die pijnen niet, die ik wel heb.Gemeen hoor.

23 augustus, 2008 15:24  
Anonymous Anoniem schreef ...

Uniek te noemen dat een persoon zo snel een beschikking voor een hulpmiddel heeft ontvangen. Is dat niet wat zeldzaam voor de gemeente Delft? Laat ik wel zeggen dat een PGB een grote vrijheid is, maar dat kan niet voor een ieder opgaan. Laat ieder zijn eigen keuze maken. De Solo is een topscootmobiel, maar ook niet voor een ieder geschikt!

24 augustus, 2008 13:59  
Anonymous Anoniem schreef ...

Uniek te noemen dat een persoon zo snel een beschikking voor een hulpmiddel heeft ontvangen. Is dat niet wat zeldzaam voor de gemeente Delft? Laat ik wel zeggen dat een PGB een grote vrijheid is, maar dat kan niet voor een ieder opgaan. Laat ieder zijn eigen keuze maken. De Solo is een topscootmobiel, maar ook niet voor een ieder geschikt!

24 augustus, 2008 13:59  
Anonymous Anoniem schreef ...

Dat begrijp ik niet. Ik heb gehoord dat hij op IEDEREEN aan te passen is en dat de fabrikant er ook een sport van maakt om dat te doen. Tot in tegenstelling met de andere scootmobielen.
Dus noem eens een voorbeeld voor WIE de Solo niet geschikt zou zijn? Is dat niet een broodje aapverhaal?
Ik ben benieuwd.

24 augustus, 2008 14:25  
Anonymous Anoniem schreef ...

Heb ik recht op een PGB voorzieningen? Volgens het CIZ ben ik daar niet geschikt voor. Ik zou niet weten waar men dat vandaan haalt. Ik woon al 20 jaar zelfstandig,heb geen schulden en weet waar ik over spreek. Maar volgens hen ben ik niet in staat om zelf te bepalen wat goed voor me is en wat niet. Ik schijn TE eigenwijs of zo te zijn.
Maar wat zijn mijn rechten? Wie weet dat?

24 augustus, 2008 14:27  
Anonymous Anoniem schreef ...

Dat verhaal over de veringen vind ik interessant. Maar waarom gebruiken ze bij de OGD dat verhaal dan niet? Omdat het van die bewuste misdadige mevrouw komt? Belachelijk. Voor wie zitten ze daar eigenlijk? Wel zelf op een topscootmobiel rijden en ons niets daarover vertellen. Mooie boel, zeg.
Maar goed ik heb het verhaal begrepen. Maar heb toch nog een vraag. Ik heb op zo'n grijze gezeten, maar ik kan niet zolang gas geven en je kan met die grijze dingen heel ver komen. Dus lange ritten maken. Is daar iets aan te doen?
Leuk zo via deze site elkaar tips geven. Dat mag ik wel. Beter dan dat geseik op ddie andere sites.

24 augustus, 2008 14:31  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ga eens praten op de Nassaulaan 23!
En laat je niet gek maken door al die wijsneuzen.

24 augustus, 2008 14:31  
Anonymous Anoniem schreef ...

Met de Naussaulaan komen we erg ver! Die weten alleen een beschuldigend vingertje op te steken. Klopt het dat er bijna nooit iemand aanwezig is, heb daar al wat keren voor nop aan de deur gestaan. Opbellen idem, dat vreselijke antwoordapparaat! De vz die denkt wat te weten gaat er weer eens een maand van door. MEn is er ziek zwak of misselijk. Hulp krijgen, jazeker als die mensen van de Club maar doen wat de gemeente wil. En dat is dus net niet goed wat wij nodig hebben! Zeg mensen van die laan hoe zit het met mijn hulp? Al vorderingen in jullie overleggen met de gemeente gemaakt, komt er meer hulp en goede hulpmiddelen? Geef daar maar eens antwoord op, en lift niet mee op deze site! Jullie hebben toch een eigen site? Het 6Tal

24 augustus, 2008 23:57  
Anonymous Anoniem schreef ...

Correctie, het is niet mijn hulp, maar onze hulp en hulpmiddelen!

24 augustus, 2008 23:58  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat is het laatste berichtje een a-sociaal persson!!! Ik heb er geen andere woorden voor. Het klijkt wel of die gene jaloers is!!! Ik ben er kapot van wat een klote opmerking wetende (omdat ik de v.z. persoonlijk ken)Zij met spoed geopereerd moest worden. Als de grote 6 zich met zulke mensen bezig houd ben ik blij dat ik bij de OGD ben. En dan nog vragen voor hulp!!! Gatverda... wat een kut opmerking.

25 augustus, 2008 15:49  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat is het laatste berichtje een a-sociaal persson!!! Ik heb er geen andere woorden voor. Het klijkt wel of die gene jaloers is!!! Ik ben er kapot van wat een klote opmerking wetende (omdat ik de v.z. persoonlijk ken)Zij met spoed geopereerd moest worden. Als de grote 6 zich met zulke mensen bezig houd ben ik blij dat ik bij de OGD ben. En dan nog vragen voor hulp!!! Gatverda... wat een kut opmerking.

25 augustus, 2008 15:49  
Anonymous Anoniem schreef ...

Mag het allemaal wat netter en menselijker. De vz(oftewel voorzitter) van de OGD wordt hier altijd met het vingertje nagewezen, waarom?? Schrijven dat men daar altijd ziek zwak en misselijk vind ik een rot opmerking. Ook bij het 6tal zijn er zieken en draaien zij momenteel niet volledig maar om elkaar zo uit te maken past niet op deze site(Zo schrijven jullie zelf!!!!!) Het gaat over de WMO en niet over elkaar uitmaken voor van alles en nog wat.Wat U niet wil dat u geschiedt doe dit ook aan een ander niet!!! Dit om even terug te komen op menselijkheid, want dit laat zeer te wensen over.

25 augustus, 2008 19:16  
Anonymous Anoniem schreef ...

Amen men heeft gesproken

25 augustus, 2008 20:15  
Anonymous Anoniem schreef ...

Praten met de Nassaulaan?????? Sinds wanneer kan je met een laan praten? En bovendien schijn ik niet de enige te zijn die nooit iemand daar aantreft. Gisteren ben ik er weer geweest.NIEMAND. Nee, dat helpt. Verder heb ik een week of twee geleden iemand gesproken die daar werkt en gevraagd naar de grijze scootmobiels. Wist ze niet. Niet die rode was volgens haar veel beter. En als ik een blauwe had moest ik daar tevreden mee zijn. Dat waren prima dingen,reden hard en goed, waren stabiel en ja dat ze minder veerden..... tja, je kon niet alles hebben. Terwijl ze zelf op zo'n grijze zat. Stug he?
Maar er staat nog steeds een vraag open over die lange afstanden rijdenzonder al te veel pijn. Dat kan echt met deze Beggie niet. Wie weet daar iets van?

26 augustus, 2008 08:05  
Anonymous Anoniem schreef ...

Sterkte vz van de Laan te Delf. Schitterend dat u heel ruim van te voren weet dat u geopereerd gaat worden, unieker kan niet. De zilveren Solo is gewoon een van de beste in zijn soort. De Beggie is zeer af te raden in uw geval!

26 augustus, 2008 08:34  
Anonymous Anoniem schreef ...

T= delft

26 augustus, 2008 08:36  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik heb dat even nagevraagd en gekeken. Ik heb nog een pleitnotitie, die Dette ooit voor me heeft geschreven gevonden. De gemeente had mijn aanvraag afgewezen en Dette heeft toen de zaak bij de bezwaarschriften commissie gewonnen. Later reed bijna iedereen,die dezelfde problemen had, met deze voorzieningen. Nog wat later zaten ze er standaard op. Maar toen Jos en Dette weg waren gegaan was dat plots ook weer over. Luister en huiver.
Op de grijze scootmobiel kunnen ze een cruisecontrol activeren. Dat is niet zo heel veel duurder. Tenminste als de HB dat direct bij de bestelling laat activeren.
Zo'n cruisecontrol is handig. Je brengt je scootmobiel op een bepaalde snelheid. Zeg even dat je op de Buitenhofdreef rijd en ongeveer 15 km/uur. Dan zet je de cruisecontrol aan en dan hoef je alleen maar te sturen en goed op te letten. De motor blijft op 15km rijden. Tot je de gashandel weer aanraakt of de hoek omgaat. In Delft zijn veel wegen waar je zo'n ding veilig kunt gebruiken en waardoor je je handen/vingers flink ontziet en energie spaart. Ik ben zo blij dat Dette dat voor me heeft geregeld.
Maar er was nog een ding dat ze voor elkaar heeft gekregen. Massieve banden. Ja, dat klinkt gek, he? Maar die massieve banden op een super geveerde scootmobiel is een uitkomst. Nooit meer lek rijden. Dus als je b.v. op weg bent naar De Lier, dan loop je geen kans vast te komen staan met een lekke band. Voor de gemeente op zich goedkoper omdat de reparatiewagen van HB niet hoeft uit te rukken. Maar de massieve banden zijn ook heerlijk in de winter,als de weg een beetje glad is. De scootmobiel heeft een veel betere grip op de weg. Allemaal zo van die voordelen waar je als gebruiker heel veel plezier van kan hebben. MAAR die de dames en heren van het CIZ en gemeente niet zien zitten. Laat staan de monteurs van de HB. Zij hebben dan minder werk.
En als laatste heeft ze gezorgd dat ik grotere accu's kreeg. Accus, waar ik grotere afstanden mee kon rijden. Die langer meegingen en waar ik dus minder problemen mee had en weer minder vaak vast stond. Maar die dingen zijn nu voorbij. Daarom smacht ik zo naar een PGB, dan kan ik die grijze scootmobiel weer nemen met al die kleine voordelen, die de gemeente te duur vindt en niet echt nodig. Als ik naar De Lier wil, dan kan ik toch ook het aangepast vervoer nemen. Maar dat ik dan weer binnen zit en niet lekker,zoals iedereen van de buitenlucht kan genieten, dat wordt maar eventjes vergeten. De ambtenaren denken dat zo'n cruisecontrol, zwaardere accu's en massievebanden stukke duurder zijn. Ja, in aanschaf is dat ook zo, maar niet op de lange duur. Die banden b.v. gaan ook nog eens veel langer mee dan de normale luchtbandjes. En voor mijn rijplezier, dus een verstrekking op mijn persoonlijke behoefte, is het niet duurder. Als laatste is het medisch gezien veel beter. Ik kan veel meer genieten,heb veel minder pijn,slik minder pijnstillers en geniet meer. Wat wil de gemeente nog meer? Het spaart allemaal WMO-gelden uit.
Dit moest ik eventjes kwijt. Waarom promoot de OGD deze versie scootmobiel niet meer?Ze hebben zelfflink geprofiteerd van de dingen die Dete voor hen heeft gedaan.
Ik blijf liever even annoniem. Ik heb al genoeg rotzooi met die mensen gehad omdit soort uitspraken. Maar moet ik dan onder dwang mijn mond houden? Nooit.

26 augustus, 2008 08:47  
Anonymous Anoniem schreef ...

Beste lezers, wat info geven landelijk over de WMO bij deze.

Hopende dat het onderstaande ook in Delft mag gaan komen.

Persoonsgebonden budget
Mensen die recht hebben op hulp bij het huishouden, kunnen kiezen voor hulp in natura of voor een persoonsgebonden budget (pgb). Het pgb is een bedrag dat iemand van de gemeente krijgt om huishoudelijke hulp in te kopen. De hoogte van het persoonsgebonden budget hangt af van het aantal uren en het type hulp bij het huishouden dat is toegekend.

In 2008 een hogere vergoeding
De gemeenteraad besloot onlangs om de pgb-vergoeding te verhogen van 75% naar 100% van het gemiddelde tarief waarvoor de gemeente de hulp inkoopt bij de zorgaanbieders. Dit houdt in dat mensen met een pgb in 2008 een hogere vergoeding krijgen dan in 2007. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat mensen die kiezen voor een pgb, een bedrag krijgen waarmee ze ook daadwerkelijk hulp kunnen inkopen.

Tweede bericht, en is gelijk duidelijk waarom de WMO bedoeld is! Maar dat wisten de meeste uiteindelijk wel.

Rechter weerlegt te algemene WMO-uitvoering
De eerste uitspraak over de uitvoering van de Wmo is een feit. Een Wmo-aanvrager spande een rechtzaak aan tegen de gemeente Groningen over de uren-indicatie voor huishoudelijke hulp en de hoogte van de PGB-vergoeding.


De rechtbank in Groningen stelde de verzoeker op alle punten in het gelijk. Van groot belang voor mensen in andere gemeenten is de conclusie dat niet het uitgestippelde Wmo-beleid van de gemeente doorslaggevend is, maar dat de individuele omstandigheden van de aanvrager de voorzieningen leidend zijn.

Tussen de gemeenten in Nederland bestaan grote verschillen in de hoogte van de PGB-vergoeding. De uitspraak van de Rechtbank Groningen heeft tot gevolg dat mensen zich niet hoeven neer te leggen bij een PGB waar ze de benodigde hulp niet mee kunnen betalen.

26 augustus, 2008 11:34  
Anonymous Anoniem schreef ...

Kiezersbedrog van dit kabinet, en nu met name weer de PvdA, op alles gaat bezuinigt worden, wat goed was en is wordt door de Christelijke en Sociale afgebroken in dit land. Waar voor gevreest werd in vele groepen uit onze doelgroepen gebeurt. Weer een mooi vaststaand wonen is in groot gevaar, daarin ook de projecten, nl. het Fokus wonen, Het lijkt er echt op, nee het is waar dat de ernstige zwaar gehandicapten/chronisch zieken weer de klos zijn. Dan druk ik mij nog zeer beschaaft uit.

Lees en tril, dank CDA, CU, PvdA...een woord OPROTTEN!






In een brief van de staatssecretaris van VWS aan de Tweede Kamer over de zogenoemde zorgzwaartefinanciering stonden in een onverwacht hoekje de mededelingen over de toekomst van het Fokuswonen. Daarmee werden de berichten bevestigd die we eerder van ambtenaren hoorden:

• De subsidieregelingen voor de bouw en voor aanpassingen wil de staatssecretaris per 1 januari 2009 afschaffen.
• De subsidieregeling voor de ADL-assistentie laat zij voortbestaan tot 1 januari 2012 om daarna Fokus te laten overgaan naar de AWBZ.

Daar zaten toch nog wel wat scherpe kantjes aan, reden om contact te zoeken met de leden van de Tweede Kamer.


Hoe krijgt dat mens dat verzonnen, eerst zeggen nee zekerheid tot 2012, nu plots de bouw/projecten de vernieling in laten draaien. Toekomst Fokus naar de kloten. Bewoners over velen projecten zullen heel realistich richting verpleeghuis geindiceert gaan worden. Blijkbaar zijn wij AFVAL voor dit kabinet. Hoe wonen zij zelf? In een huis, met man eventueel kindertjes, huisje, boompje, beestje, en weg was het gehandicapje in een verpleeghuisje!! Eigenlijk groot gelijk, je gaat toch niet tegen die enge mensen die veel geld kosten tegen aankijken in je mooie buurt!

26 augustus, 2008 11:49  
Anonymous Anoniem schreef ...

Anoniem Super de reactie over Solo en de cruisecontrol. Ga ik mee aan de slag. Dank ervoor! Het 6Tal wat is dat en wie zijn dat? Ik ken wel Chino-_-69, bedoelen ze dat soms? Haha want dat ben ik. Graag wat meer inhoudelijke reactie`s zoals de laatste paar. Dat Laan gebeuren hebben we niet saan daar komen we geen steek mee verder.

26 augustus, 2008 23:44  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ja, ik kan die cruisecontrol echt aanraden. Ik rijd er al jaren mee. Een uitkomst!!!!!Toen ik het,een paar jaar geleden, aan iemand van het CIZ vroeg kreeg ik te horen dat ze die niet adviseerden omdat het veel te gevaarlijk was.Toen heb ik het bij HB gevraagd. Maar die zeiden dat ze dat soort voorzieningen niet eens op hun scootmobielen wilden hebben. Het was toh duidelijk,andere scootmobielfabrikanten begonnen er niet eensaan. En dat is niet voor niets. Moet je je eens voorstellen. Er gebeurd iets en dat ding dendert maar gewoon door. Hij staat op 15 km ingesteld en stopt niet als het moet. Vredelijke dingen kunnen er dan gebeuren. Moeten we niet aan denken. Nee, veel te gevaarlijk. Nou, dat zijn allemaal fabeltjes.
Een tijd geleden reed ik in het Westland,zo'n heerlijke rechte weg helemaal voor mij alleen. Plots stak er een haasje over. Ik moest er voor uitwijken. Ruk aan het stuur en er omheen. Op het moment dat ik een ruk gaf aan het stuur schakelde de cruisecontrol automatisch zichzelf uit. Maar goed ook,want mijn gedachte waren niet als eerste bij mijn snelheid,natuurlijk. Dus zonder kleerscheuren,wel met schrik, kwam ik er vanaf. Daarna ben ik het eens gaan uitproberen. Inderdaad op het moment dat je aan de gashandel komt, of een vreemde beweging maakt met de scootmobiel, of een scherpe bocht, dan schakelt hij zichzelf uit.
Nee,laten die dames en heren van het CIZ en gemeente en de leverancier zich eerst eens gedegen verdiepen in de mogelijkheden van een voorziening, voordat ze iets gaan roepen.
Ik ben super gelukkig ermee. Ik dacht dat iedereen alop de hoogte hiervan was. Laat het activeren op je grijze scootmobiel. Echt een aanrader.
Maar hoe zit dat metdie accu's? volgens de monteur stoppen ze overal dezelfde accu'sin. Anders wordt het veel te duur voor de gemeente. Klopt dat?

27 augustus, 2008 08:41  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ho, stop. Dat gaat te snel. Ik ben het niet eens met die massieve banden. Ik heb een jaar of drie of vier geleden massieve banden onder mijn rolstoel gekregen. Het CIZ wilde dat. Dat was beter voor mij en voor de gemeente. Ik ben namelijk rolstoel afhankelijk en had soms een lekke band en voordat HB er dan is om die band te plakken....... Dus kreeg ik een nieuwe rolstoel met massieve banden. Fijn, dacht ik. Nooit meer lek rijden, dat leekmij inderdaad heerlijk. Maar toen ging ik in mijn nieuwe rolstoel naar buiten. Wat een ellende was dat. Elk hobbeltje was voor mij. Elk kuiltje voelde ik 2x keer. Als ik dan buiten ben geweest ben ik bekaf en heb heel veel pijn. Toen vroeg ik de monteur van HB wat er met deze rolstoel aan de hand was. "Mevrouw niets. Uw rolstoel is prima. Alleen uw banden. U heeft massieve grote wielen en die veren niet. Iets wat de luchtbanden wel doen. U moet de gemeente vragen of ik er geen luchtbandjes onder kan zetten, dan bent U van alles af.
Ik de gemeente gebeld. Nee, dat kon niet. het CIZ heeft het geadviseerd en dan kan de ambtenaar het niet zomaar veranderen. Daarbij komt ook nog dat ik de rolstoel niet kan omwisselen omdat ik hem nog geen zeven jaar heb. Alleen als er medische veranderingen in mijn situatie is gekomen, DAN kan ik een herindicatie aanvragen,
Dus beste mensen bedenk ge eerst 10x, alvorens U 1x ja zegt tegen massieve banden.
U bent gewaarschuwd.

27 augustus, 2008 11:14  
Anonymous Anoniem schreef ...

Kijk, beste Marleen, je hebt volkomen gelijk en toch ook weer niet helemaal.
De massieve banden kunnen WEL onder de Solo's. En wel om de volgende redene. De Solo's veren super. Je voelt de kleinste gemene hobbel en kuiltje niet meer. Dat komt omdat ze rubbere veringen gebruiken en niet bladveren of spiraalveren. De vering van deze scootmobielen worden dus echt uit de veren zelf gehaald. Het maakt voor deze scootmobielen niet uit of er nu massieve of luchtbanden onder zitten. De massieve banden nemen ongeveer 5% van de vering weg, maar dan houd je nog altijd 95% over.Of te wel een supervering.
Op jouw rolstoel zitten geen veren. De enige vering (als je daar over kan spreken) is de niet al te hard opgepompte luchtbanden. Zou je die luchtbanden veel te hard oppompen krijg je hetzelfde effect als met massieve banden onder je rolstoel.
En vergeet niet dat als je die massieve banden onder je rolstoel hebt, neemt dat de grip op de weg anders is. De banden lopen rond en er is minder loopvlak op de grond. Dat is niet zo met de massieve banden van de Solo. Die zijn minder rond/bol en liggen veel beter op de weg. Dat zou effect op het sturen kunnen hebben. Maar ook dat gebeurd niet. Het sturen blijft even gemakkelijk.
Ik weet dat dit soort dingen allemaal door TNO is gecontroleerd en getest.
Dus laat je niets wijs maken.
Vraag een PGB aan en koop je eigen scootmobiel of rolstoel aan.
Heb je een vraag, zet het op deze site en je krijgt antwoord.

27 augustus, 2008 12:17  
Anonymous Anoniem schreef ...

En wat van de accu's? Klopt het dat er niet meer de originele inzitten?
Wie weet daar meer van?

27 augustus, 2008 12:59  
Anonymous Anoniem schreef ...

De accu's???!!!!!
Ja, dat is een heel verhaal.
De fabrikant van de Solo's heeft zijn eigen accu's. Hij levert, volgens mij, de Solo's met deze accu's. Behalve voor Delft. Standaard Revabat accu's. Goede, geteste accu's.
HB heeft veel accu's, goedkope accu's. Goedkoper dan de Revabat.Dat kan omdat hij ze in een grotere massa heeft gekocht. Maar van een iets mindere kwaliteit. Je kan er minder ver mee komen, dus ze moeten vaker opgeladen worden en ook vaker vervangen worden.
Dat opladen is ook nog een vak apart. Kom ik nog op terug.
Voor een firma, zoals HB, is het makkelijker om in alle scootmobielen dezelfde soort accu's te stoppen. Dus in de blauwe, groene, rode en grijze scootmobielen gaan dezelfde accu's. En zolang de berijder maar geen lange afstanden gaat rijden zal niemand er ook maar iets van merken. Op deze manier hoeft de monteur, die een oproep krijgt dat iemand vast staat met accu problemen er alleen maar naar toe te rijden en zonder op te letten welke scootmobiel het is, gewoon accu's uit zijn wagen te halen en ze te verwisselen met de lege accu's. Dat is voor de gemeente ook veel goedkoper, denken ze. Anders moet de monteur eerst terug naar zijn basis, de juiste accu's ophalen en dan pas naar betrokkene. Op zich valt er iets voor te zeggen. Maar het is meer geredeneerd vanuit het budget van de gemeente en het gemak van de monteur en HB, dan uit het belang van de berijder van de scootmobiel. En dat is op zich jammer. Verder in dit verhaal kom ik hier nog op terug.
Maar denk nu niet dat, als de monteur bij je de accu's komt verwisselen, dat de nieuwe accu's vol zijn. Nee, in het geheel niet. Ook weet de monteur niet zeker of het goede accu's zijn of niet. Hij pakt in de ochtend wat accu's van de plank en voorziet iedereen hiervan. Simpel en makkelijk. Soms kan het ook zijn dat de accu's al een week of langer in zijn wagen staan alvorens hij ze bij jou komt verwisselen.
In de werkplaats worden de binnen gebrachte accu's opgeladen en dan op een plank gezet. Dus als een monteur accu's nodig heeft kan het zijn dat de accu's al meer dan een week op de plank staan en in lading achteruit gelopen zijn. Dus houdt er rekening mee dat je met de "nieuwe" accu's, verwisseld door de monteur gemiddeld niet verder kan rijden dan 5 tot 7 kilometers. Het zou anders kunnen, met meer zorg en begrip voor berijders. Maar ach, dat gebeurd gewoon niet.
Nu het opladen van accu's. iets wat eigenlijk voor alle accu's geldt. Groot of klein. Accu's kunnen heel gemakkelijk lui worden. En dat komt omdat veel mensen niet weten hoe met accu's om te gaan en heel weinig mensen vertellen dat aan de gebruikers. Heel vaak wordt een accu niet helemaal leeg gemaakt. Monteurs van scootmobielen, adviseurs van het CIZ en gemeente ambtenaren vertellen mensen dat je elke keer als je weg bent geweest met je scootmobiel je hem op de lader moet zetten. Dan heb je altijd volle accu's als je weer weg wilt gaan. Op zich klopt dat. Maar dan maak je de accu lui. Regelmatig een accu bijna diepontladen, dus helemaal leeg rijden (of opgebruiken) kan geen kwaad.
Elke keer als je een kort ritje hebt gereden en je laad je accu weer op, dan gebruik je steeds weer hetzelfde kleine stukje van je accu. De rest roest vast, zou ik bijna voor alle duidelijkheid zeggen. Want de rest gebruik je niet.
Helaas weet je niet wat de conditie van de accu's is, als je ze krijgt. Maar je merkt het snel genoeg. Als je met je scootmobiel niet verder dan 30 kilometer kan rijden en hij is al leeg, dan heb je er eentje van een zeer slechte kwaliteit. Deze accu, als hij van binnen niet al te beschadigd is kan je opvoeden. Je gaat hem alleen opladen als je hem bijna hebt leeg gereden of als je weet dat je de volgende dag een langere rit gaat maken en je volle accu's nodig hebt. Dus als je alleen naar de supermarkt op de hoek bent geweest, dan zet je hem bij thuiskomen niet op de oplader, maar laat hem staan. De volgende dag kan je dan minimaal nog 20 kilometer of meer mee rijden. Dat scheelt je ook oplaadkosten en is beter voor de accu's.
Vergeet al die verhalen en goedbedoelde adviesen van de monteurs, adviseurs, ambtenaren of zo. Ga verstandig met je accu's om. Ik hoop dat je ook zo met de accu's van je telefoon omgaat. Niet elke keer als je hem gebruikt heb oplaad. Maar pas als hij (bijna) leeg is. Waarom doe je niet hetzelfde met de accu's van je rolstoel of scootmobiel?

Kijk en daarom durf ik te zeggen dat de gemeente zich een beetje laat bedonderen. Doordat mensen hun accu's niet goed behandelen gaan ze sneller kapot,moeten sneller vervangen worden. Een berijder heeft veel vaker vervangende accu's nodig dan echt srikt noodzakelijk is. Ook omdat de kwaliteit van de door de HB aangekochte accu's minder is en minder lang meegaan.
Kortom door Solo's te bestellen zonder de Revatab accu's (de speciale accu's die bij de Solo's horen) en daar de goedkopere eigen accu's in te stoppen, hebben de berijders meer problemen en moet de gemeente vaker de vervanging/reparatie aan de scootmobielen betalen. Wie bela..... er nu wie?
Hier heb je allemaal geen problemen mee als je een PGB hebt en je eigen scootmobiel kunt aankopen en onderhouden.
Verkeerd beleid, over de ruggen van de mensen die voorzieningen nodig hebben. Is dat de bedoeling van de WMO?
Ze moesten zich een beetje veel schamen.

27 augustus, 2008 14:37  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik snap er niets meer van. Al jaren mopper ik dat mijn scootmobiel me zo vaak in de steek laat. Weten jullie wat ik dan te horen krijg?Ja, echt waar. De scootmobiel is geen voorziening om ver mee te rijden. Allen voor in en omde woonomgeving. Tja, en als ik er dan eens mee naar In de Boogard te Rijswijk wil....... Dan loop ik een risico dat ik vast kom te staan.En als dat te vaak gebeurd,ja dan ......... Waarom neem ik niet het aangepast vervoer? Die zet mee daar af en brngt me weer terug. Als ik dan zei dat ik dat niet wil en ik eigenlijk lekker in de buitenlucht wil tuffen en dat ik niet eens in het Delftse Hout kan komen, haalt men de schouders op.
Het ligt dus gewoon aan de kwaliteit van de accu's. Ja, ik laad de scootmobiel elke keer als ik er een stukje op heb gereden weer op.
Maar bedankt voor deze uitleg. Ik ga er mee aan de slag. In ieder geval de accu's opvoedenen als dat niet echt lukt dan moet ik HB maar om anderen vragen.
Daarnaast ga ik werken aan een PGB-scootmobiel. Zijn ze gek. Schandalig noem ik dit. Mensen,zoals ik voor de gek houden. Maar daar komen ze nog wel achter.

28 augustus, 2008 11:14  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wees goed voor de voorziening. behandel hem als je eigendom. Dat zijn allemaal opmerkingen die mijn consulent mij ooit eens voorspiegelde. Het is gemeenschapsgeld, dus moet je er zuinig op zijn en goed behandelen.
Maar hoekan je dat doen,als je niet eens de goede gebruiksaanwijzingen krijgt? Als de gemeente niet eerst zelf zorgt dat de gemeensschapsgelden goed worden besteed?
Hoe kan ik goed voor de accu's zorgen, als ze me verkeerde adviezen geven?
Kan iemand mij dat eens uitleggen?

28 augustus, 2008 11:17  
Anonymous Anoniem schreef ...

Js, nogmaals voor alle duidelijkheid. Zo af en toe je accu's helemaal leeg rijden kan gaan kwaad en is zelfs goed. Maar ze elke keer, na elke rit, weer opladen is de pest voor die dingen. Dan gaan ze het snelste stuk.
Ik weet dat. Heb dat met de accu's van mijn fototoestel en telefoon ook gehad. Na een maand of twee was de accu van mijn telefoon al stuk. Ik ging naar de winkel en daar vroeg die man;"Hoe laad U de accu op?" Ik wilde nog zeggen, als een grapje;"Ik leg hem eerst in zeepsop en sluit hem dan aan." Want ik vond het een zeer onnozele vraag. Gewoon op de oplader, natuurlijk.Hoe anders. Maar voor ik echt kom antwoorden begon die man me uit te leggen dat je op deskindige wijze met je accu om moet gaan. Ongeveer hetzelfde verhaal als hierboven. Ik heb dat gedaan en raad eens..... Ik doe veel langer met 1 lading en met de accu/batterij.
Goed he?
Dus waarom geeft de gemeente niet de juiste instructies? Kan ze heel veel geld schelen. Of wil de leverancier dat niet?

28 augustus, 2008 11:24  
Anonymous Anoniem schreef ...

Om even bij de accu`s te blijven, kort mmaar krachtig NIET constant opladen. Laat ze leeg rijden. Mist je weet dat je de volgende dag een lange rit gaat maken.
Is het niet zo dat de scootmobile voor in de stad bedoeld is, niet even om de gehele regio af te rijden? Daar is de Regiotaxi voor, en bovenregionaal Valys! Het meest waar ik mij aan erger is dat de scoots in winkels rijden waar men bijna niet in kan,loop dat stukje! Doe waar men is voor geindiceert, lopen kan men als er een scoot is. zie verordening bepaling afstand lopen!! Anders zou men met zijn alen in een elekrtische rolstoel zitten.

28 augustus, 2008 17:21  
Anonymous Anoniem schreef ...

Nou nou, Theo zeer kort door de boch hoor, Wel heb je een beetje gelijk. Maar dit is wel het zwart wit gebeuren hoe je denkt. In grote winkels is het mi wel normaal dat je er met een scootmobiel in ga. De scootmobiel voor stoel te gaan gebruiken gaat mij ook erg ver. Dan zie ik plots men zitten in een pad vd bios, en plost met pauze vliegt men naar de consuptie en blijft men staande drinken of tewel consumeren. Dat is zeer ongeloofwaardig. Zo zijn er nog meer vb te nomen. Ben zelf rijdende in een scootmobiel maar waar ik mij voor schaam is dat men te hard in de Hoven rijdt. Op meer plaaten waar ook anderen mensen zijn. Denk aan de ander svp.

28 augustus, 2008 17:27  
Anonymous Anoniem schreef ...

Theo, als je ergens over spreekt moet je wel weten waarover je het hebt.
In de verordening wordt helemaal nergens gesproken over feiten of je wel of niet moet kunnen lopen om een scootmobiel verstrekt te krijgen. Een verordening regelt alleen dat er een medische/ergonomische indicatie moet zijn die bepaald DAT er een beperking is en dat DIE beperking opgelost kan worden door .......Verder staat beschreven aan welke condities de gemeente dan moet voldoen en wat financieel van betrokkene verwacht wordt.
Dus Theo, verdiep je eerst in de zaken.
Aan de andere kant weet ik misschien wat je bedoeld.
Je ergert je aan het feit dat er mensen,rijdend op een scootmobiel, winkels binnen gaan waar je zelfs als lopende problemen hebt om er te winkelen. Als je dat bedoeld wil ik je de volgende vraag stellen;"Heeft niet iedereen het normaalste recht om in een winkel te winkelen?"
Als je antwoord hier "ja" op is dan wil ik je het volgende vragen;"Tot welk doel krijgt iemand een scootmobiel verstrekt?"
Maar ook;"Tot welk doel krijgt iemand een elektrische rolstoel verstrekt?"
Heb je daar enig idee over? Ik hoor het graag.

29 augustus, 2008 10:14  
Anonymous Anoniem schreef ...

He, waar ben jij mee bezig, Theo? Waar oordeel jij over?
Ik ben zo'n vreselijke scootmobiel rijder. Zo'n ongelooflijk vervelend mens dat in elke winkel wil kunnen komen. Natuurlijk wel MET de scootmobiel. Vreselijk he?
Maar laat ik je dit vertellen. Voor mij is dat de enige manier OM te kunnen winkelen. En wat ik niet snap is dat de gemeente nog steeds toe staat dat er winkels komen waar we met de scootmobiel niet inkunnen. DAT vind ik schandalig.
Theo ik ben niet boos op je,alleen heel verdrietig en heb het vermoeden dat je je er gewoon aan ergert en dan oordeelt. Moet je niet doen joh.

29 augustus, 2008 10:24  
Anonymous Anoniem schreef ...

Even snel reageren op dat stukje over die voorzitter die ziek schijnt te zijn en zo zielig is.
Nou, niets ervan. Ik heb haar gesproken en ze is gewoon op vakantie. Dat wilde ik even recht zetten. Daarom is ook de OGD zo moeilijk te bereiken. Zielig hoor, het zielig doen om aandacht te krijgen. Maar goed zo zit ze in elkaar. Zij heeft haar badkamer aangepast gekregen en andere aanpassingen. Opvallend, anderen krijgen dat niet voor elkaar. Dat heeft ze ook niet op eigen kracht gedaan. Ze heeft geprofiteerd van die mensen waar ze niet over wil spreken, waar ze heelkwaad over wordt als ze die namen maar hoort. Ik ga me steeds meer afvragen waarom?
Kijk die mensen wisten veel over allerlei aanpassingen en voorzieningen. Gaven iedereen goed advies. Het is een gemis dat ze het niet meer doen. Hoewel ik soms denk dat ze inderdaad weer terug zijn en deel uitmaken van het 6-tal. Kan bijna niet anders.
Ga door 6-tal. Laat maar horen, dan kunnen we veel leren en een beter leven krijgen. Want als je van die voorzitter afhankelijk bent, .............

29 augustus, 2008 10:31  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ho even Mieke op jou commentaar wil en moet ik reageren. Ik ben namelijk de voorzitter van de OGD en niet met vakantie! Dat is punt een, punt twee ik ben absoluut niet zielig anders zou ik hier niet zitten om dat gezeur van mensen zoals jij Mieke aan te horen.Sorry dit moest ik kwijt en ben door dat soort opmerkingen wel aan vakantie toe!

29 augustus, 2008 11:33  
Anonymous Anoniem schreef ...

Dat is een slag onder de gordel Mieke en ook zeer ongepast. Door zulke rare dingen te schrijven prijs jij je zelf niet in de markt. Weet je wat je moet gaan doen Mieke vrijwilligers werk inplaats van die gemene dingen te spuien. Dan heb je daar geen tijd meer voor. Zelfs Dette zou zo iets niet schrijven!!!!!!!

29 augustus, 2008 12:38  
Anonymous Anoniem schreef ...

Blijkbaar zijn ene Astrid, en de zgn vz nog niet van de eerst eleugen gebarsten. Maar goed dat is hen eigen verantwoording. Alles gaat daar op de laan Up to Date, althans men denkt dat. Waarom 6Tal gaan jullie niet het Panel? Dan gebeurt er misschien daadwerkelijk weer iets. Men lift graag op andere mee. Dette en Jos moeten de Laan mensen ook niet dat weet ik nu eens heel toevallig. Waarom? Gaan jullie daar maar eens over nadenken. Achterbaks, wel eens van vernomen? Dat is een reden....

29 augustus, 2008 13:06  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat apart, apartheid, een voorzitter die anoniem regeageert. Heel extreem vreemd. Anoniem en danzeggen ik ben de vz,ben je toch niet anoniem meer? Zet gewoon een naam neer,Piet vd club opgdgd bijvoorbeeld.

29 augustus, 2008 13:09  
Anonymous Anoniem schreef ...

Kan nu eindelijk eens iemand mij vertellen hoe het met de HH zorg zit?

29 augustus, 2008 13:48  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ja, waarom schrijft een voorzitter zulke dingen? Waarom liegt een voorzitter? Waarom zit een voorzitter op de schoot bij de politiek? Om de eigen voorzieningen, zoals badkamers en vervoer etc.?
Waarom voorzitter schrijf je over jezelf onder de naam Astrid? Terwijl je geen Astrid bent?
Laat maar. Ik ben eigenlijk veel nieuwsgieriger naar hoe je over de verhalen over de veringen, massieve banden en accu's denkt. Heb jijzelf een goedgeveerde scootmobiel. Welke soort accu's heb jij? Rij jij alleen in en om de woonomgeving of maak jij langere tochten.Heb jij een cruisecontrol? Waarom vertelt de OGD dan niet aan hun leden wat de beste scootmobielis en rijden er wel zelf op rond? Is dat een reden waarom je voorzitter bent geworden?
Maar vertel eens wat je van al deze dingen weet? Dat vind ik veel belangrijker.

29 augustus, 2008 13:56  
Anonymous Anoniem schreef ...

Laat ik nu door een aantal lieden op het verkeerde been te zijn gezet, jawel die van de Laan. Zit nu met zo`n blauwe niet verende scootmobiel in mijn maag, resultaat PIJN! Goed advies hoe ik mijn badkamer wat kan laten aanpassen door de gemeente is door hun advies ook mislukt. Veel geld kwijt geraakt. Dank Laan, uit de Laan! Uit wrok van hen blijf ik liever anoniem.

29 augustus, 2008 15:45  
Anonymous Anoniem schreef ...

IK ben wie ik zeg dat ik ben dus Astrid. Ja sorry dat is mijn naam. Ik heb geen andere ook al weet men het hier blijkbaar beter dan ik zelf. Maar ook dat geef niet. Wat ik heb gaat een ander niets aan, ook ik heb er hard voor moeten knokken tot drie maal toe bij de rechter geweest en in het gelijk gestelt. Dus denk nu niet dat alles komt aan waaien.

29 augustus, 2008 16:21  
Anonymous Anoniem schreef ...

Laten we stoppen met dit persoonlijk gedoe. Deze vrouw zal altijd blijven liegen. Met haar leugens verraad ze steeds weer, keer op keer, wie ze werkelijk is. Drie keer naar de rechter en in het gelijk gesteld. Dat heeft ze te danken aan die twee die ze niet mag. Maar ook dat zal ze nooit toegeven.
Dus laten we er over stoppen.
Het is oerstom van haar dat ze overgestapd is op de blauwe scootmobiel. Maar nog liever DAT dan toegeven dat D&J het bij het rechte eind hadden dat de grijze scootmobiel stukke beter is. Ze kon niet anders dan die blauwe te accepteren, anders kreeg ze de gemeente, het CIZ en HB tegen zich en dat kan toch niet als je voorzitter ben.
Laten we terug keren naar de massieve bandenen zo. Iets wat de blauwe scootmobiel niet kan hebben,vanwege de vering. Is dat niet iets om over na te denken?

29 augustus, 2008 18:50  
Anonymous Anoniem schreef ...

Laten we niet teveel op de scootmobiel blijven hangen. En er zijn meer hulpmiddelen waar je ECHT letterlijk je bijna het graf voor in vecht! Scootmobiel word nog wel zonodig veel verstrekt. Opmerkelijk is te nomen dat juist een wat jongeren groep mensen zich rot moeten vechten (vaak het opgeven) om de goede hulpmiddelen, wonigaanpassingen te krijgen. Dat is meer dan erg te noemen. Vele die ik ken zijn ten einde raad en zwaar depri, of op het verkeerde pad. Vragen ook bijna nooit meer iets aan. Vervuilen, vereenzamen. Hebben de strijd opgeven. Ga zo maar door. Dat is ook een hot item om daar eens aandacht aan te gaan besteden. Denkelijk weten het 6Tal waar ik het over heb. Meer dan triest vind ik dit. Een person, jong leeft al niet meer daar de persoon het niet meer zag zitten! Heel erg heb ik dat gevonden en zal dit mijn leven niet meer vergeten. Ook een ander persoon die zwaar depressief in het leven staat en niemand meer binnen laat vrees ik voor. Weet u politiek, Laan, dat dit voorkomt en meer dan u denkt. Ook D&J weten hiervan! Help 6TAl, politiek???

29 augustus, 2008 19:36  
Anonymous Anoniem schreef ...

Natuurlijk zijn er ook andere voorzieningen. Maar het gaat toch om hetgeen de schrijver kwijt wil? Dat kunnen we toch niet dwingen?
Ik zal dan ook iets schrijven over woningaanpassingen.
Mijn badkamer. Ik kon niet meer zelf douchen en mezelf wassen.Ik werd steeds slechter. Dus op aanraden van mijn arts vraag ik woningaanpassingen aan, bij de WMO. Komt er een CIZ-mevrouw. Stelt vragen en kijk rond."Weet U wel hoe duur het is om b.v. de keuken en uw badkamer aan te passen?" Ik was geschokt en een beetje uit het veld geslagen.Stotterend zei ik;"Wat heeft dat met mijn functioneren te maken?" Nou ja, die mevrouw was een harde. Schreef veel op, knikte en zei op het eind;"Uw badkamer aanpassen is veel te duur.Heeft U geen familie of vrienden die U kunnen helpen met wassen?" Daar ben je nu 32 jaar voor geworden, zelfstandig gaan wonen endan openbaart zich een ziekte waar je niet omgevraagd hebt. En dan willen ze je je zelfstandigheid afnemen. Over dekeuken zei ze dat ik maar aan de buren en vrienden moest vragen regelmatig voor mij te koken. Dan vraag ik je.
Ik belde de gemeente,maar ving bot. Belde de OGD, die Astrid en ze zei dat ik beter kon doen wat het CIZ me adviseerde want de OGD kon niet veel doen voor mij.En dan lees je dat ze 3xbij de rechter is geweest en geteerd heeft op de kennis van anderen die haar heel goed hebben geadviseerd.
Wat moet ik doen?
Vechten voor de aanpassingen? Deprie worden? Ik herinner me nog een vriendin van mij die in 2000 ook minder zorg kreeg en zichzelf van het leven beroofde.Ze werd weggebracht naar een tehuis en weigerde daarna nog te eten.
Moet het metmij ook zover komen?

29 augustus, 2008 20:41  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat een erge verhalen lees ik op de site, wist echt niet dat jullie zoveel door moeten maken. Van de week was ik met mijn vader bij Harting Bank, moest een passing doen voor een elektrische rolstoel.
Schitterend geholpen. Jammer van de zuinige knip van de Gemeente dat mijn vader niet kan krijgen wat hij nodig heeft. Het gesprek kwam op de goede oude tijd met de exvoorzitter en haar man met de persoon van Harting Bank. Door de OGD die ons ooit een tijdje terug trachte te helpen hoorde wij dat juist de Harting Bank mensen hadden gezegt dat het echtpaar, ons boegbeeld Dette terug was naar Z-Afrika. Niets is minder waar, men wist bij Harting Bank er niets vanaf. Wat moet ik na het lezen nog geloven van de onzinnige taal dat men in Afrika zouden zijn. Ook vanwege het feit dat mijn vader ze nog heeft gesproken in de stad op de Markt bij het poffertjesrestaurant.

Men zijn zover ik weet het 6Tal, althans 2 daarvan. Wie van de 6......
Stop toch met alle onzin zorg voor help/zorg voor goede voorzieningen. Waar is het VDF trouwens? Uit beeld? Zeer vreemd de stilte.

29 augustus, 2008 22:46  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat voor elektrische rolstoel heeft je vader nodig? En wat is de reden die men opgeeft dat hij dat niet kan krijgen? Dat zijn belangrijke zaken om te weten. Maak dat openbaar dan kan iedereen ervan leren.
Er zijn elektrische rolstoelen voor binnen gebruik. Dus alleen voor binnen. Wij weten dat er soms ook geadviseerd wordt dat je ze kleine stukjes buiten kunt gebruiken en er zelfs mee in het aangepast vervoer in mee kan gaan. Jemoet je bedenken dat hij gemaakt is op valkke ondergrond. Dus vloerbedekking, laminaat,parket,..... Hij is onstabiel als je er mee op de stoep of straat gaat rijden. Ook zeer gevaarlijk als je er meede hellingbaan van de busjes op gaat rijden. Gebruik de stoelen waar ze voor zijn gemaakt en laat je niet van de wijs brengen.
Elektrische buitenstoel is gemaakt voor het rijden buiten. Hij is groot en fors. Dat wil zeggen dat hij binnen heel veel ruimte in beslag neemt. Onnodig.Voor dit soort wagens heb je dus ook een grote woning nodig. Dat vergeet de gemeente/CIZ heel vaak.
Binnen/buiten wagen die kan je dus zowel binnen alsbuiten gebruiken. Voor binnen is hij groter en forser dan een binnen rolstoel en buiten rijdt hij niet zo hard als een echte buitenrolstoel.
De gemeente/CIZ gaat makkelijk over tot het verstrekken van een binnen rolstoel omdat dat voor het budget van de gemeente beter is. Maar stelt zich zelden de vraag wat beter voor gebruiker is.
Maar bedenk ook het volgende.
Een elektrische rolstoel is in principe bedoeld voor mensen die niet meer echt kunnen lopen. Wel kan het zijn dat je wat pasjes kan schuivelen, of zetten, maar niet echt meer uit de voeten kunnen. Kan je nog wel wat pasjes maken of te wel stukjes lopen,dan kom je in aanmerking voor een scootmobiel. Echter er zijn mensen die wel somsof regelmatig stukken kunnen lopen,maar niet altijd. Of energie moeten besparen of ...... Die krijgen meestal een handvoortbewogen rolstoel. Combinaties hiervan zijn ook mogelijk en noodzakelijk.Iemand die nog wel kan lopen, maar niet meer in winkels lopend uit de voeten kan komt in aanmerking voor een scootmobiel. Maar als hij/zij met b.v. anderen mee gaat naar het bos of theater of ....... is het noodzakelijk dat er een handvoortbewogen rolstoel meegaat. Immers die kan opgeklapt worden en in de achterbak van de auto gelegd worden. Meestal duwt dan de andere personen de rolstoel voort.
Maar dan kan je nog niet in huis uit de voeten. Thuis kan je niet zo lang staan, niet heen en weer lopen (een rolator brengt ook geen uitkomst) de handvoortbewogenrolstoel is voorhet binnenwerk niet een oplossing als je last hebt van je armen of handen. Dan heb je dus recht op een elektrische binnerolstoel. Kortom de gemeente moet dan 3 soorten rolstoelen verstrekken. Een voor buiten. Een voor als je uitgaat ofals de buitenrolstoel kapot is en een voor binnen.
Aan deze combinatie wordt zelden gedacht. Het CIZ/gemeente gaan er meestal vanuit dat er maar 1 van de catogorie rolstoelen verstrekt hoeven te worden. Compleet voorbij gaand aan de functie van de voorziening. Dus niet eens de wil of de behoefte van betrokkene, nee aan de functie van de voorziening.
Laat dus weten wat de beperkingen van uw vader zijn en wat en waarom de gemeente dit heeft beslist.

30 augustus, 2008 08:02  
Anonymous Anoniem schreef ...

Kan iemand mij dan ook het verschil uitleggen tussen een duwrolstoel, handvoortbewogenrolstoel en een doucherolstoel? Toen ik een passing kreeg (ik ben 72 jaar) wilde ze me in eentje zetten met allemaal kleine wieltjes. Dat was beter voor me. Maar mijn dochter vond dat niets.Kon je ookniet makkelijk in de auto leggen. Toen werd het er eentje,een blauw-grijze,2x te breed voor mij en loei zwaar.
Hoe zit dat allemaal? Andere kon ik niet krijgen.

30 augustus, 2008 11:06  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het klopt inderdaad. Je kan maar 1 rolstoel krijgen.
Dat schijnt in de een of andere verordening te staan en is door de OGD goedgekeurd. Wat ik me niet kan voorstellen, want ik weet dat verschillende van die medewerkers er ook meer dan 1 hebben.
Ik heb een elektrische rolstoel,maar kan nu niet mee naar Leiden. Mijn broer komt me wel eens ophalen in zijn auto, maar de elektrische rolstoel past daar niet in. We gaan dan lekker met zijn gezinnetje eerst wat eten in Voorschoten en dan heerlijk bij hem thuis keuvelen en dan weer terug. Met Valys kan dat ook niet. Dus ik zit heerlijk thuis en kan aan dat soort uitjes niet meedoen,omdat de gemeente me geen gewone rolstoel wil geven. Hoezo WMO? Dicht bij de burgers? Een wet zodat iedereen aan de samenleving mee kan doen? Aan m'n H....!!!!!!!!

30 augustus, 2008 11:16  
Anonymous Anoniem schreef ...

Schandalig, mevrouw Janssens. Echt ongelooflijk schandalig. Dachten ze soms dat U oud en ondeugend of de weg kwijt was?
Wij zijn van mening dat de duwrolstoel (de rolstoel met vier kleine wieltjes) uit het WMO-pakket moet worden gehaald.
Wij zijn van mening dat de WMO bedoeld is voor het behoud van de zelfstandigheid van betrokkene. Een duwrolstoel is een rolstoel waar je in kan zitten en niet bij de wielen kan, dus zelfstandig kan voortrollen. deze verstrekking heeft dus niets met het behoud of het verkrijgen van zelfstandigheid te maken. Dus Uw dochter had volkomen gelijk door te zeggen dat die rolstoel niets voor U is. Hij is waarschijnlijk aangeraden/geindiceerd omdat u oud bent en hij is goedkoop. Hij is ongeveer in kosten de helft van een gewone (handvoortbewogen) rolstoel.

30 augustus, 2008 11:32  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hoe weet je 6Tal wat een buitenelekrtische rolstoel is? Zelf een BoosterPuma te hebben Ga ik er vanuit (verstrekt Delft als buiten) dat dezevoor buiten en binnen gebruik is. Maar hoe weet ik dat?

30 augustus, 2008 11:43  
Anonymous Anoniem schreef ...

Naar onze mening kan U bezwaar aan tekenen. De WMO wet spreekt niet over een vast aantal voorzieningen uit eenzelfde categorie. WMO-wet heeft het over compensatie. Als voor compensatie 6 verschillende soorten rolstoelen nodig zijn, dan dient de gemeente dat te verstrekken. Waarschijnlijk heeft de OGD dit over het hoofd gezien of niet begrepen waar de WMO voor dient.
Maar voor alle zekerheid gaan we nog op zoek naar de preciese tekst die U zou kunnen gebruiken. Maar vergeet niet ondertussen een pro-forma bezwaar aan te tekenen.
Het uitblijven van een beslissing op uw aanvraag is geen reden om gene bezwaar aan te tekenen. Immers geen beslissing kan opgevat worden als het niet aannemen van de aanvraag en dus een afwijzing van de aanvraag.
Maar we komen er nog op terug.

30 augustus, 2008 11:44  
Anonymous Anoniem schreef ...

We hebben even snel gezocht in de verordening, aangenomen in november 2007, en hebben niets kunnen vinden over het feit dat u maar recht zou hebben op 1 voorziening uit dezelfde categorie. Kortom wat we al verwachtte de gemeente kan een aanvraag van een combinatie van rolstoelen niet op die gronden afwijzen. Het CIZ moet zo'n combinatie gewoon indiceren.
Advies dien een nieuwe aanvraag in voor een combinatie van rolstoelen om de loop/sta beperkingen te compenseren.
Deze aanvraag is nodig om straks naar de rechter te kunnen.

30 augustus, 2008 12:18  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het is een beetje moeilijk schriftelijk uit te leggen. Maar we hebebn gekeken op onderstaande site. Jij hebt dus een binnen/buiten rolstoel. Bij de binnenrolstoel zijn over het algemeen de voorwielen klein van stuk. Deze wielen zieten over het algemeen onder de zitting.Dus niet bij de voetsteunen.
Bij een buitenstoel zijn de voorwielen groter en zitten ter hoogte vande voetsteunen.
Maar kijk op onderstaande site, daar vind je alles over je Booster Puma en de Beatle etc.
Hopelijk zijn we duidelijk genoeg.
Heb je trouwens een soort instructieboekje bij je stoel afgeleverd gekregen? Zodat je weet welke accu's, welke wielenen banden en hoever je ermee kan rijden?



http://www.breva.com/el_rolstoel/menu.htm

30 augustus, 2008 13:47  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hartelijk dank voor de snelle en goede informatie. Daar ga ik zeker mee aan de slag. Goeie site wat jullie hebben, goede info zo. Echt de digitale web is een goed infokanaal. Super 6Tal ga door svp. Ben momenteel erg ver weg wat aan de tijd wel te zien zal zijn( tijdverschil). Bij terugkomst zal ik de site zeker promoten! Nogmaals mijn hartelijke dank. Groet vanuit een ver, mooi. Zuid America, Argetina!

31 augustus, 2008 00:32  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik vind het wel vreemd dat een vriendin van mijn vader een electrische binnenrolstoel krijgt, terwijl zij een lichtgewicht inklapbare rolstoel heeft, een scootmobiel en een rollator.
Hoe zit dat dan binnen de WMO?

31 augustus, 2008 01:06  
Anonymous Anoniem schreef ...

Kan iemand mij vertellen wat ik moet en kan doen?
Ik heb een scootmobiel aangevraagd omdat het lopen steeds moeilijker wordt. Boodschappen doen gaat bijna niet meer,omdat mijn benen daar problemen mee hebben. Ik kreeg een indicatie voor zo'n ding. Maar toen gingen ze kijken waar ik hem kon stallen. In de flat kan het niet. Dat ding kan daar niet het fietsenhok in en een andere ruimte hebben we niet. Conclusie, volgens die meneer, "U kunt geen scootmobiel krijgen omdat er geen stallingsmogelijkheden zijn. Maar U kunt wel kort vervoer krijgen." En dat was het. Ik zou nog horen. Maar nu, een paar weken later, zit ik me te bedenken wat die meneer daar mee kan hebben bedoeld? Krijg ik een kortere scootmobiel? Of is er een ding in de handel die "kortvervoer" heet ofzo. Nieman in mijn omgeving weet daar iets van. Kunnen jullie mij helpen.

31 augustus, 2008 10:05  
Anonymous Anoniem schreef ...

Geweldig dat we een 6-tal hebben in Delft. Eindelijk informatie waar we iets aan hebben. Maar ik ben een persoon die alles ook zelf wil kunnen lezen en uitpluizen. Waar kan ik de verordening WMO 2008 vinden? Nergens op de site van de gemeente is dat te vinden. Wel de WVG-verordening. Maar die is toch niet meer van kracht? Of juist nog wel?
Politiek waar is de WMO-verordening? Heeft U en de gemeente geen informatieplicht naar de burgers toe? Of is de verordening nog niet vastgesteld? Maar dan mogen er ook nog geen beslissingen op genomen worden. Wat een gedoe zeg.

31 augustus, 2008 11:03  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hoe zit dat dan in Delft? Ik zat dit alles zo eens te lezen. In de gemeente waar mijn broer woont is "kort vervoer" nu juist een verstrekking van een scootmobiel. De scootmobiel is nu juist voor het kort vervoer bedoeld. Ik weet dat dat in de WVG-Delft ook altijd zo was. Hoed zit dat dan bij de WMO?
Waar is de WMO-raad? Die moeten dit toch zo kunnen zeggen?
Of hebben mensen bij de behandeling van de verordening zitten slapenen zwijgen nu?

31 augustus, 2008 11:29  
Anonymous Anoniem schreef ...

Zonder al te veel en te diep op uw privezaak in te gaan willen we U toch het volgende vragen.
1) Wat is precies het probleem dat de scootmobiel niet in de flat gestald kan worden. Is de lift te klein? Mag hij niet op de galerij? Is er op uw verdieping geen centrale hal? Of is alleen uw eigen berging te klein.
Dat is belangrijk om even te weten.
Verder gaan we het snel opzoeken in de verrodening. Tot nu toe snappen we er niet veel van. We komen terug.

31 augustus, 2008 12:10  
Anonymous Anoniem schreef ...

Volgens mij is er ergens een wat vreemde verordening die een zgn overgangsverordening was of is?! Begrijpen doe ik dit ook niet. Er moet wel iets zijn! Maar waar? Bij de rechtbak gebruikt de gemeente volgens mij ook de WMO verordening!! Dit is het uitzoeken waard. Verstrekkingenboek WMO waar is dat? Bestaat het? Stel ja/nee, men hanteerd hoe is niet iets of moeilijk te verstrekken. Daar bedoel ik
uiteraard gemeente mee. Zouden ze een omgebouwde WVG verordening gebruiken? Werkelijk ik weet het niet 6Tal. Maar bij mij is er een grote BEL gaan rinkelen! Zal dit ook eens gaan navragen! Kortvervoer is denk ik scootmobiel, taxivervoer Regio!

31 augustus, 2008 14:45  
Anonymous Anoniem schreef ...

Geen stalling(ook geen mogelijkheden) is geen scootmobiel! Hard maar waar! Noemt men ook wel realiteit. Verhuizen is een dure optie! Blijft over Regiotaxi, van deur tot deur, of binnen blijven. Kan eigenlijk niet. Kort vervoer kan toch geen scootmobiel zijn? De defintie heb ik hierover nooit vernomen, niet gehoort dat dit gehanteert word in Delft! Begrijp er niets meer van.

31 augustus, 2008 14:53  
Anonymous Anoniem schreef ...

Richtlijn 1074; Uiterst beperkte mobiliteit
Er is sprake van uiterst beperkte mobiliteit indien iemand een maximale loopafstand heeft van 100 meter en hierdoor een indicatie heeft voor b.v. een elektrische rolstoel of scootmobiel. Soms kan een belanghebbende geen gebruik maken van een elektrische rolstoel of scootmobiel. Deze belanghebbenden komen in aanmerking voor de compensatieregeling kort vervoer.

Zo staat het in het verstrekkingenboek. De regeling komt neer op een maandelijkse vergoeding van 33 Euro.

Maar een goede lezer heeft al lang gezien dat in de bovenstaande tekst een tegenstrijdigheid staat van hier tot Tokio.
Immers er staat dat iemand een indicatie heeft. ALS iemand een indicatie heeft dan betekent dat dat het CIZ een rapport heeft opgemaakt en betrokkene in staat is omeenscootmobiel of elektrische rolstoel te bedienen.Anders had het CIZ deze indicatie niet af moeten geven.
Hoe kan het dan dat het zo in het verstrekkingenboek staat?
Heeft de politiek,de OGDen het VDF dit niet gezien? Hebbenal die verstandige medewerkers van het CIZ (die samen met de gemeneteambtenaar het boek hebbensamengesteld) dat ook niet gezien? En heeft het Panel of de WMO-raad zitten snurken?
Belachelijk.
We gaan verder spitten.

31 augustus, 2008 16:30  
Anonymous Anoniem schreef ...

Een scootmobiel is bedoeld voor korte afstanden. Je kanerdus niet zo ver meekomen als een auto, brommer,trein of zo. Maar bedoelen ze dan echt eenscootmobiel, als die persoongeen stalling heeft?
Maar dan maakt de gemeente tocheen stalling? Doen ze in andere steden ook. Logisch want je kan die dingen niet buiten laten staan.

31 augustus, 2008 16:33  
Anonymous Anoniem schreef ...

Als ik met de BTR naar AH ga dan kost me dat 2x2x0,45= bijna 2 euro. Tel uit je winst. Van 33 euro kan ik dus 16,5 keer met het BTR en dat in de maand. Of te wel van de zeven dagen in de week kan ik 4 dagen 1x de deur uit. Drie dagen zit ik thuis en kan geen kant uit.
WMO-raad wat doen jullie? Wat voeren jullie uit? In ieder gevalniet mijn belangen behartigen. Dat staat vast.Maar daar zaten jullie toch voor?
En die mensen op de Laan,wordt wakker.Luidt de noodklok. Beter laat dan nooit.

31 augustus, 2008 19:30  
Anonymous Anoniem schreef ...

Of ik ben blind maar zie op het Internet geen verstrekkingenboek! Daar ik niet al te best zie zal het wel aan mij liggen! Wat het vervoer aangaat naar AH bijv dat is helaas jammer maar waar. Dat zou inderdaad betekenen dat er 3/4 x weggegaan kan worden. Om met een mooi woord te eindigen we kunnen niet alles hebben! Een rapport van wie dan ook (schiet me even te binnen) zal dan blijkbaar nul waarde hebben!
Een groet aan de lezers.

31 augustus, 2008 23:13  
Anonymous Anoniem schreef ...

Laat ik nu altijd gedacht hebben dat de WMO bedoeld is om o.a. je eigen verantwoordelijkheid te nemen? Dat de gemeente de burgers de tools moet geven omdat te doen? Niets van dat al is waar. Ik kan moeilijk uit de voeten. Heb ooit een elektrische rolstoel vertrekt gekregen. Had ik toen heel hard nodig,kon geen stapzette. Maar door verbeterde therapie en medicijnen kan ik iets meer uit de voeten. De rolstoel is meer dan 8 jaar oud. Dus ik vraag een andere voorziening aan. Een herindicatie dus. Komt die mevrouw, leg haar alles uit. Begint ze me daar toch negatief te doen. Heb ik wel eens bedacht dat ik een terugval zou kunnen krijgen en dan zou ik blij zijn dat ik een elektrische rolstoel had. Waarom de indicatie veranderen en over een jaar misschien weer een herindicatie. Dat was toch verspilling van geld? En dan waaromhad ik niet eerder een andere rolstoel aangevraagd. Dit ding was oud en versleten.
Ik vertelde dat ik uitermate zuinig op dat ding was geweest. Hem gepoetst en onderhouden had in de hoop er lang mee te doen.
Nee, dat was niet de bedoeling. De gemeente had niet voor niets een tijdslimiet ingesteld. Daar moesten mensen zich aan houden.
Ze ging een tijdje door en vroeg toen wat ik eigen wilde van haar. Ik zei dat ik met een scootmobiel beter uit de voeten zou kunnen en dan had ik geen elekrtische rolstoel meer nodig.
Nee,dat kon niet. Bij het CIZ staat in het dossier dat U een progressieve ziekte heeft. Dat is niet plotseling over. En een elektrische rolstoel EN een scootmobiel kon niet. En zij kon niet adviseren dat ik geen rolstoel meer nodig had. Zeker niet gezien de ziekte die ik heb. Ik was onverantwoordelijk bezig.
Nou dat weet ik dan ook weer.
Wat ik wel gekregen heb is een enorme kater. Moet ik die na zeven jaar ook weer terug geven en een herindicatie voor aanvragen?

01 september, 2008 08:52  
Anonymous Anoniem schreef ...

Blijkbaar mag een mens in Delft niet wat beter gaan worden. Laat ik nu denken dat een Delft een kennisstad is. Op Techno gebied gaat men vooruit,op Medisch gebied daarom gelukkig ook! Wmo is meedoen dacht ik. Net als een appel(s) in een boomgaart, tuin,groeit, behoort Delft te groeien op Wmo gebied.

Vraag, kan men ook een PGB voor aanpassingen huis krijgen, dus voor een aangepaste keuken?

01 september, 2008 12:46  
Anonymous Anoniem schreef ...

Beste Hendrik. Dat is een vraag waar we eens stevig voor moeten gaan zitten en spitten. Een vraag die zomaar niet met een eenvoudige ja of nee te beantwoorden is. Zou je kunnen laten weten of je de woningeigenaar bent of niet. Dat is namelijk belangrijk is deze.Ondertussen gaan wij puzzelen en komen snel met het antwoord.

01 september, 2008 14:18  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hendrik, we zijn er uit. Maar het is niet zo eenvoudig.
In de Delftse verordening wordt gesproken over een voorziening van bouwkundige en woontechnische aard. Maar wat daar precies mee bedoeld wordt maakt men niet duidelijk. Nu vermoeden wij dat een aangepaste keuken (nagelvaste voorziening) een voorziening is van bouwkundige en woontechnische aard. Een tillift, losse douchestoel,........ zijn dat volgens ons dat niet. Maar nogmaals zowel de verordening als het verstrekkingenboek spreken zich daar niet duidelijk over uit.
Artikel 13 van de verordening zegt dat een woonvoorziening in PGB-vorm mogelijk is.
Artikel 14 lid 1 spreekt over de typen woonvoorzieningen die verstrekt kunnen worden. En dan komt het. Dit artikel zegt dan;" Een verstrekking in natura of in de vorm van PGB van een voorziening van niet-bouwkundige en niet-woontechnische aard in of aan een woning."
Dit artikel zegt dan dat de aangepaste keuken (bouwtechnische aard) niet in de vorm van een PGB verstrekt kan worden.
Maar vrees niet. Je vervalt dan naar artikel 14 lid 2 en die zegt dan dat er een financiele tegemoedkoming kan worden verstrekt.
Als je dan denkt dat je er bent, heb je het mis. Want in artikel 17 wordt je dan verteld dat je alleen dat geld voor de aangepaste keuken kan krijgen als je de eigenaar van de woning bent. Dus huur je de woning dan gaat de vergoeding naar de verhuurder/woningbouwcooperatie of vereniging. Want die moet er accoord mee gaan dat jij een aangepaste keuken krijgt en heeft zelfs invloed op welke en kleur en eenvoud etc.
Hier neemt de gemeente dus de verhuurders in bescherming en dus niet betrokkene. Vreemd.

Maar wat wij als 6-tal niet begrijpen is dat de WMO-raad, OGD en VDF en clientenvertegenwoordigers EN de politiek deze verordening heeft aangenomen. Wij dachten dat de WMO er nu speciaal was om betrokkene meer zelfstandig te kunnen laten functioneren in de maatschappij.
In het slechtste geval zegt de woningbouw;"Sorry,maar de huidige keuken zit er standaard in. Al mijn huizen hebben zo'n keuken. Bovendien is deze keuken pas 1 jaar oud. Nee, wij geven geen toestemming."
Wat dan? Nog erger is als de woningbouw zegt dat zij niet nodig vinden dat er drie ladenblokken inkomen, maar twee. Terwijl het voor jou belangrijk is en ergonomisch verantwoord dat alles zo dicht als mogelijk bij je werkplek staat. Wat dan?
Het lijkt ons niet echt handig en verstandig dat de woningbouw zich ook nog eens met jou ergonomische beperkingen en oplossingen daarvoor gaat bemoeien.
Hendrik. Helaas, als je niet de eigenaar bent, geen vrolijk bericht dus.
De gemeente kan je zelfs in dit geval verplichten te verhuizen. Heerlijk he, zo'n zorgzame gemeente?

02 september, 2008 07:21  
Anonymous Anoniem schreef ...

Luister en huiver naar het volgende. Ja,als je eenmaal in zo'n verordening gaat duiken wordt je warm en koud tegelijk.
Op verschillende plaatsen kan je de volgende zin lezen;"Het PGB wordt vastgesteld op basis van de tegenwaarde van de kostprijs van de goedkoopste adequate voorziening inclusief onderhoud en reparatie."
Klinkt zo ontzettend redelijk, zo normaal. Maar het is zo vaag en gevaarlijk tegelijk.
Nergens in de verordening of verstrekkingenboek lees je ook maar IETS over wat de gemeente precies bedoelt met de tegenwaarde van de kostprijs. Laat staan dat er ergens iets staat over wat er bedoeld wordt met de goedkoopst adequate voorziening.
Neem nu even aan dat er een rolstoel is aangevraagd. Voor dit soort voorzieningen is er een europese aanbesteding geweest en heeft een leverancier die strijd gewonen door hoge kortingen (dus de goedkoopste te zijn) aan de gemeente te geven. De gemiddelde korting ligt zo tussen de 10-20%.

De PGB is bedoeld dat betrokkene een zak met geld krijgt en zelf kan gaan winkelen, waar hij ook maar wilt. Prima, uitgangspunt. Maar dan nu in Delft.

Je hebt een rolstoel uitgezocht die volledig bij jou past,je beperkingen op verantwoorde wijze opheft. Dus een adequate rolstoel.
De kosten van die rolstoel zijn 1500 euro. Dat zijn de kosten die jij moet betalen. Je hebt werkelijk, zoals een verantwoorde burger, naar een winkel gezocht die de rolstoel het goedkoopst aan jou kan leveren.
de gemeente gaat nu naar zijn leverancier. Deze leverancier heeft van de fabriek al 30% korting gekregen. Hiervan berekent hij 20% korting door aan de gemeente. Dus de gemeente betaald voor dezelfde rolstoel 1200 euro. Omdat je als particulier nooit precies weet hoe hoog de kortingen zijn en dus voor welk bedrag de leverancier de rolstoel aan de gemeente aanbied, kan je nog zo'n harde onderhandelaar zijn, maar de kans dat je meer betaald dan de gemeente is erg groot.
Als nu de gemeente bij de leverancier heeft bedongen dat burgers uit Delft bij hem hetzelfde betalen als dat de gemeente doet, dus met alle kortingen. Dan zou je zeggen dat er geen vuiltje aan de lucht is. Maar hoe zit het dan met de conqurentie? De mogelijkheid die geboden wordt aan de burger om te gaan winkelen waar hij wil? De gemeente verplicht betrokkene wel, indirect, om bij zijn leverancier te kopen. Het principe van de PGB verdwijnt dan.
De burger wordt dan zwaar benadeeld, terwijl het op het eerste gezicht allemaal in orde lijkt.
Dit geldt ook voor alle andere voorzieningen.

02 september, 2008 07:58  
Anonymous Anoniem schreef ...

Helemaal gelijk 6TAl. Helaas moeten de meerkosten door ons zelf betaald worden. Maar wie bepaald wat goedkoop en nog goed voor mij is? Niet de goedkoopheid. De kwaliteit van het hulpmiddel wat goed voor mij is behoort de doorslaggevende factor te wezen. Daarom begrijp ik al die goekoopheid niet! En kortingen die de gemeente zou krijgen mag mi niet voor de client doorberekend worden Die krijgt client niet, dus is er geen eerlijke concurrentie. Dat is een goede voor de rechter en of Europees hof, dicriminatie in het concumenten stelsel!

02 september, 2008 09:07  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat een gedoe zeg. Dus PGB rolstoelen heeft geen enkele zin?
Die CIZ zei trouwens tegen mij dat ik geen PGB kon krijgen omdat de gemeente nog een adequate rolstoel in een soort depot hadden staan.Ze zeiden dat de tegenwaarde ZO laag was, dat iknooit voor dat bedrag een rolstoel zou kunnen kopen.
Snappen jullie hie riets van?
Je moet wel bijna een jurist zijn voor je met de WMO omkan gaan.
Het steunpunt gaf het CIZ gelijk en zeiden dat er niets tegen te doen was. Regel is regel of zoiets.

02 september, 2008 12:21  
Anonymous Anoniem schreef ...

Geacht 6-tal.De VDF is toch vertegenwoordigd binnen jullie 6-tal? Waarom kom je dan met de vraag over de goedkeuring van het verstrekkingenboek? Die vraag kun je toch tijdens een werkoverleg binnen jullie 6-tal bespreken?
Dat hoeft toch niet op deze site te staan. Ook kan de VDF dan direct melden hoe de OGD daarover dacht, ze zitten tenslotte in dezelfde vergaderingen waar dit wordt besproken!!
Ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag over de vriendin van mijn vader(die mevrouw die een electrische rolstoel krijgt, terwijl ze al een lichtgewicht, inklapbare rolstoel heeft, een scootmobiel en rollator).
Of wordt dit in een later stadium besproken?

02 september, 2008 12:23  
Anonymous Anoniem schreef ...

bestuur VDF schrijft,

Geachte mensen wat is er met 6Tal en VDF? Wat is er met de VDF? Hoezo informeren VDF aan OGD? Geen onzinnige informatie gaarne!

Groet bestuur VDF

02 september, 2008 18:37  
Anonymous Anoniem schreef ...

Die mevrouw die een electrische rolstoel krijgt, terwijl ze al een lichtgewicht, inklapbare rolstoel heeft, een scootmobiel en rollator.

Nog sterker, deze mevrouw wil ook een aangepaste auto, doucherolstoel, trippelstoel, staopstoel, aangepaste loopfiets, fiets met 3 wielen, looprek, krukken, hooglaagbed, decubitesmatras, badplank voor bad, badlift, badbrancard, compleet aangepaste woning, douchehond, geleidehond, loep, aangepaste tafel en computer en heel meeeeeeeeRRrrrr. Normaal toch? je moet kunnen meedoen in het leven.

02 september, 2008 18:43  
Anonymous Anoniem schreef ...

Dat is fijn.
Ik ben geen huiseigenaar. Ben door een dronken man aangereden en nu kan moeilijk lopen en staan.Ben dus beperkt.De WMO zou me dus nu in staat moeten stellen om weer alles zelfstandig te doen. Mooit niet dus,he!!!!!!
Ik woon in de rode buurt en de woningbouw wil best een nieuwe aangepaste keuken plaatsen. Oh, ja. Want de huidige is zo oud als ..... Maar ik mag hem niet zelf uitzoeken. Niet eens kijken of IK daar wel in kan werken. Of hij ergonomisch voor mij geschikt is.
Bedankt al die vertegenwoordigers van invaliden. Hartelijk dank. Ik zit nu geweldig meer in de shit,dank zij jullie. Het CIZ kan als alternatief kookhulp aanbieden. Je weet wel. Je krijg bevroren happen binnen gebracht en diemag je dan zelf opwarmen. Maar er zit heel vaak groente bij die ik nooit voor mezelf klaar zou maken. Fijn he? "Maar mevrouw het is wel uitgebalanceerd en verantwoord eten. Dat houdt U gezond en fit." Maar dat wil ik niet. Ikwil zelf mijn friet met een hamburger klaar kunnen maken. Dat mag toch van de WMO?
Waarom dan niet van Delft?

03 september, 2008 08:38  
Anonymous Anoniem schreef ...

Marrianne,

De opmerking huiseigenaar is werkelijk niet terzake doende. Wat is het verschil huiseigenaar, huurwoning in de Wmo? Niets, we zijn toch allen gelijk voor de Wmo. Zover ik weet verstrekt men toch een keuken, aangepast dan wel.

03 september, 2008 09:04  
Anonymous Anoniem schreef ...

Meneer Roodkroot,

Dat is het nu juist. Je zou dat verwachten. Iedereen gelijk. Maar voor de Delftse politiek is dat niet zo.Die hebben in de gemeentelijke verordening laten vastleggen dat er een verschil is tussen huiseigenaren en huurders. Terwijl het om een persoon gaat die beperkingen heeft. Huiseigenaren, zoals woningbouw enz. kunnen gewoon weigeren om bepaalde voorzieningen aan te laten brengen in hun woningen. Ook al is dat in het belang van de huurder. Sociaal?????? Ik blijf maar even stil.

03 september, 2008 14:32  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het is dit werkelijk een schande als een woningbouw dit weigert, vooral een sociale woningbouwver.! Nu vraag ik mij gelijk weer af hoe zit het in de vrije sector huur woningen. Al die verschillen maken het er niet beter op. vraag, vragen wat een ingewikkeldheid aan vragen. Zouden de beleidsambtenaren hier over hebben nagedacht?!

03 september, 2008 14:52  
Anonymous Anoniem schreef ...

Nee, denkelijk niet.
Sommige leden van het Panel Gehandicaptenbeleid hebben vreselijk veel moeite gedaan om over dit soort zaken en doordenkers met de beleidsambtenaren en de wethouder van gedachte te wisselen. Niet gelukt. Onder andere de ouderen en wat andere verenigingen, die in het Panel zaten, vonden dat gezeur en dat die personen wel HEEEEEL erg diep op de materie in wilden gaan. Bovendien had de wethouder daar allemaal geen tijd voor.
Wie zitten er nu met de gebakken peren?
Juist, wij mensen, gehandicapte burgers van Delft.
Wat gaan we eraan doen?
Niets. Alleen een rechter. Maar het staat in de verordening, waar ook burgers van Delft (niet gehandicapt) gekozen door de gemeente, naar hebben gekeken, dus zal het juridisch wel kloppen. Althans de procedure van goedkeuring van de verordeningenzo.
Ongelooflijk.
Maar nee, die hebben daar niet over gedacht.

03 september, 2008 15:44  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hoe meer we de verordening van Delft lezen, des te meer grijze haren we krijgen. Het is ongelooflijk dat de WMO-raad (vertegenwoordigers van burgers van Delft) en/of het Panel dit hebben goed gekeurd.
Heb je een inkomen dat hoger ligt dan 1,5x de norm inkomen dan is de WMO niets meer voor jou. Dan wordt je voor veel dingen uitgesloten. Dan mag jenog zo kreupel zijn,nog zo invaliden,maar de Delftse politiek en medeburgers laten je gewoon in de kou staan.
Dan krijg je financiele vergoeding meer voor een rolstoelktaxi,of aanpassingen aan je eigen auto of vervoer voor korte afstanden.
Het is net alsof je gestrafd wordt dat je een redelijk salaris verdiend. Dat je zo stom bent geweest om te studeren en een goede baan te krijgen. Oh, was ik maar dom gebleven. Ik had een zeer verantwoordelijke baan. Ben tijdens het werk heel erg gevallen, buiten mijn schuld om, en zit nu met allerlei beperkingen. Heb een goede WAO en verdien daardoor net iets meer dan die 1,5x de norm. Wat is mijn dank, voor al mijn uren van inzet voor de maatschappij? Stront.Ik kom nergens meer voor in aanmerking en leef nu van minder geld dan iemand in de Bijstand. Ben ik even harstikke dom geweest? Ik had beter op mijn luie reed kunnen blijven zitten, zoals zovele. Dan wordt je WEL geholpen.
Maar beste 6-tal, mag een gemeente voorzieningen inkomensafhankelijk maken? Mag dat volgens de wet?Zo bieden ze mij toch geen gelijke kansen?Zo kan ik toch niet participeren? Op deze wijze compenseerd de gemeente toch NIETS?
Ach, Stadsbelangen, wat zorgt u toch goed voor uw stad!!!!! Maar de burgers van uw sad?????? Hetzelfde kan ik voor de PvdA, VVD,CDA,.... zeggen. Ik stem NOOIT meer. Dat hebben jullie voor elkaar gekregen. Mooie woorden, maar daden? Leuk he? Ik werd uitgenodigd om aan een groenteproject of zo iets in de wijk mee te doen. Dan heb ik iets omhanden, doet iets voor de wijk (mijn medeburgers). Is datniet om te lachen? Ikkan er niet eens komen, zonder onkosten te maken die dan weer niet vergoed worden omdat ik net iets teveel verdien. Ja, het is echt lachen in Delft.

04 september, 2008 08:49  
Anonymous Anoniem schreef ...

"Onder maatschappelijke participatie wordt verstaan: normale deelname aan het maatschappelijke verkeer, te weten het voeren van een huishouden,het normale gebruik van een woning, het zich in en om de woning verplaatsen; het zich zodanig verplaatsen dat aansluiting wordt gevonden bij regionale,bovenregionale en landelijke vervoerssystemen; het ontmoeten van andere mensen en het aangaan van sociale verbanden om op diemanier deel te nemen aan het lokale maatschappelijke leven."
Zo staat het in de verordening en het verstrekkingenboek van Delft beschreven.
Maar nergens in deze definitie staat iets te lezen over het feit dat deze maatschappelijke participatie anders is als je een laag of hoog inkomen hebt.
En de WMO is in het leven geroepen om alle burgers van Nederland de mogelijkheid te geven om maatschappelijk te participeren.
Maar kennelijk is maatschappelijk participeren iets anders alsje een hoog inkomen hebt. En wat verstaat de gemeente dan onder hoog inkomen? Wel 1,5x het norminkomen.
Onder inkomen verstaan ze dan het netto inkomen, inclusief vakantie geld. En als je gehuwd bent en beide een inkomen hebt, wordt beide inkomen bij elkaar opgeteld. Dan kom je dus eerder aan die 1,5x het normbedrag.
Kortom dan hoeft de gemeente minder mensen te compenseren.
Heerlijk zo'n zorgzame gemeente.
Hier is in het kader van de WVG heel veel door leden uit het Panel met de wethouder over gesproken. Maar andere uit het Panel steunde deze mensen niet en zie wat er nu is gebeurd? Om te ko....!!!!!

04 september, 2008 09:31  
Anonymous Anoniem schreef ...

Kotsstad, kostverordening...waar blijft de pot geld van Wmo?

Beste wethouder u bent in de stad en alle wethouders in het land op de post van het Wmo geld de hoogste in rang wat geld aangaat. Wat zijn uw collega`s jaloers of blij dat u zo een macht op geld gebied heb. Want u bent machtig. Dat u te DElft machtig bent op Wmo gelden is te voelen en te merken. Trots op u zijn.........laat dat een ieder zelf in vullen.

04 september, 2008 11:58  
Anonymous Anoniem schreef ...

Kunnen we de wethouder niet eens op stage sturen in de groententuin? Mij werd dat ook aangeraden, hoewel ze meer spraken over de moestuin. "Is zo fijn om met je handen te werken";zeiden de ambtenaren. Maar ze waren even vergeten dat is een dwarsleasie heb. "Ben je niet zo eenzaam". Maar ze vergaten dat ik er niet kan komen, anders met eigen vervoer. Maar een scootmobiel kreeg ik niet. TE hoog inkomen, zegt men. Mijn vrouw heeft een hoge post en we hebben 4 opgroeiende kinderen. Hoezo te veel geld?
Vreselijke lui, die denken dat ik wil profiteren of zo. Het enige wat ik wil is participeren, sociale contacten. Maar niet tenkoste van mijn kinderen.
Is dat geen burgelijke verantwoordelijkheid nemen? Waarom krijg ik die kans dan niet?

04 september, 2008 13:20  
Anonymous Anoniem schreef ...

Maar wat willen jullie nu eigenlijk?
Als ik een andere keuken wil moet ik die toch ook betalen? Als ik mijn auto wil veranderen, om comfortabeler te rijden, betaal ik dat zelf. Wat willen jullie? Dat ik van dat kleine uitkerinkje dat ik krijg ook nog voor jullie ga betalen? Dat de gemeente belasting omhoog moet om jullie te plezieren?
Ik vind dat een beetje egoistisch, hoor. Jullie moestenje schamen.

05 september, 2008 07:45  
Anonymous Anoniem schreef ...

Om de dood eenvoudige reden omdat mensen zoals U ons niet mee helpen zo dat we aan alles mee kunnen doen. Uw verantwoordelijkheid niet neemt!!! Als U met ons meevecht dat het openbaar vervoer toegankelijk wordt voor IEDEREEN dan hoeven wij niet met het dure aangepast vervoer, dat gedeeltelijk van gemeentegelden wordt betaald.
Heeft U zich ooit eens afgevraagd hoe wij b.v.van Delft naar Rotterdam moeten reizen?
U stapt naar de bus, stapt in de bus,stopt bij het station,loopt de trap op,koopt een kaartje en stapt in de trein.
Mensen zoals ik kunnen niet naar de bus lopen, kunnen de bus niet in,kunnen de trappen bij het station niet op en kunnen de trein niet in stappen. Daar hebben we allemaal bijzondere hulpmiddelen voor nodig.
Mensen zoals ik kunnen niet aan de standaard keuken werken. De standaard keuken hangen te hoog voor mij, de gootsteen is te diep, de kastjes te ver uit een enz. Als U nu eens voor elkaar krijgt dat alle huizen voortaan gebouwd worden uitgerust met een hoog/laag keuken dan hoeft U niet achteraf meer gemeentebelasting betalen te zodat de gemeente voor mij een aangepaste keuken kan plaatsen.
Heeft U wel eens in die richting nagedacht? Inplaats van ons zo aan te vallen en te be(ver)oordelen?

05 september, 2008 18:02  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik heb een paar vragen.
Ik ben in het lopen en staan beperkt.Kan hoogstens 10-20 meter lopen en twee minuten pijnloos staan. Ben daar heel trots op en blij dat ik niet in een elektrische rolstoel hoef. Dus ik roep de WMO in.Ik zou graag zelfstandig boodschappen willen doen. Wandelen in het Delftse Hout, naar Theater gaan etc. Die dame keek een beetje zuur. Keek rond en zei dat ik wel licht een aardig inkomen had. Ja, ikheb veel mooie spulletjes en zo. Familie en vrienden hebben gezorgd dat ik er netjes en vrolijk bijzit.
Ik vroeg wat mijn inkomen met het niet-functioneren te maken had. Nouja, als ik een te hoog inkomen had dan was een WMO indicatie overbodig werk, dan werkte zij voor niets. Ik, stommerd, noemdehet bedrag wat ik verdiendeen over was de indicatie. Die mevrouw dronk de thee op en verdween. Nu heb ik geen indicatie.
Beste 6-tal kunnen jullie me zeggen waar ik recht op heb, als ik een indicatie heb? Dan kan ik ervoor gaan vechten.

06 september, 2008 08:12  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het probleem is duidelijk.
Het CIZ zit verkeerd. Zij moeten altijd indiceren. Ook al is je inkomenveel te hoog. Zij hebben namelijk niets met je inkomen te maken. Zij moeten volgens het ICF indiceren. Als zij dit doen komt onafhankelijk vast te staan wat de beperkingen zijn enhoe dat op te lossen is. Zonder een merk of type vande voorziening te noemen. In het CIZ rapport mag dus alleen staan dat er geconstateerd is dta je een loopbeperking heb en dat die beperking op te lossen is met b.v. een scootmobiel en/of rolstoel.Welke scootmobiel en/of rolstoel datmag niet in het indicatierapport komen te staan.
Dus in jou geval moet je bij het CIZ eenklacht neerleggen en direct dit melden bij de wethouder en politiek. Het CIZ werkt kennelijk niet volgens de wet en de Delftse verordening.
Volgens deze verordening is alleen een vervoersvoorziening inkomsnafhankelijk. Maar het is en blijft de taak van de gemeente om te bepalen in hoeverre je dus wel of niet in aanmerking kan komen op de door het CIZ aangerade voorziening. Ik zou zeker doorgaan met de aanvraag.
Bovendien vermoeden wij dat het bedrag wat je genoemd hebt een veel te hoog bedrag is. Waarschijnlijk heb je genoemd wat je van je baas/uitkering ontvangt. Let wel op, bij het bepalen van je inkomen moet de gemeente uitgaan van het netto inkomen min de meerkosten.Hier worden grove fouten meegemaakt. Dus laat het door iemand met kennis van zaken nakijken of verdiepje erzelf in.
Laat ons weten hoe het afloopt.

06 september, 2008 08:35  
Anonymous Anoniem schreef ...

Voor de persoon die niet begrijpt wat vervoer met gehandicapten te maken heeft.

GEHANDICAPTEN DOOR EURLINGS IN DE KOU GEZET (echt weer iets voor het CDA)

SP-Kamerlid Emile Roemer vindt het onacceptabel dat minister Eurlings er
niet voor wil zorgen dat in 2030 het openbaar vervoer volledig
toegankelijk is voor gehandicapten. Voor zowel de treinen als de
toegankelijkheid van de stations blijven er problemen voor
gehandicapten. Roemer: "We hebben in 2000 duidelijk afgesproken dat
treinen en stations toegankelijk moeten zijn voor iedereen en niet half
zoals de minister nu voorstelt. Dat is ronduit beledigend voor mensen
die toch al niet veel opties hebben om te reizen."
http://www.sp.nl/verkeer/nieuwsberichten/5945/p456

06 september, 2008 16:22  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat bedoeld u 6Tal met de wethouder? Die heeft echt geen oog voor ons. Lezen jullie de krant? Zo ja dan moeten jullie wel op de hoogte zijn van de vreselijke troep in Delft! Veroorzaakt door een club PvdA die overal in is gedoken. Het Delftse Stalingrad=:(
Vrijwilligers die niets te vertellen hebben Burgers die als oud vuil behandelt worden. En dat dank zij o.a een wethouder die blijkt 40% van het gemeentebudget te beheren!! VEERTIGPROCENT let op dat getal! Mijn appelgaarde vliegt de grond uit van de mesthoop Delft. Leve de WMO, en dan bedoel ik de WMO voor alle groepen.

06 september, 2008 16:28  
Anonymous Anoniem schreef ...

Inkomen dwz alle kosten die gerelateert zijn aan de meeruitgaven van de handicap, ziektekosten worden en mogen afgetrokken worden. Het CIZ kan en mag volgens mij niet naar een inkomen vragen. Naar mijn weten doet men dit ook niet.

Een ander verhaal is dat ik ooit ergens op een site over een verborgen NOTA heb gelezen, die zou gaan over dit onderwerp en ten nadelen voor de burger werkt. Wie weet het bervolg?

07 september, 2008 12:16  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wie kan mij uitleggen wat Het begrip inkomen binnen de WVG betekend?

07 september, 2008 12:40  
Anonymous Anoniem schreef ...

Zover mevrouw Marian ik weet zal het CIZ nooit naar uw inkomen vragen!
Daar is gemeente toch voor om dat verder uit te zoeken.

07 september, 2008 23:03  
Anonymous Anoniem schreef ...

Fijn om als leugenaar afgeschilderd te worden. Hoe weet U zo zeker dat ze het niet doen? Was U ter plekke?
Het enige dat U zeker weet is dat het eigenlijk niet zou mogen en dat het CIZ overal roept het niet te doen.
Maar in de praktijk........???????

Vreemd hoor,om zo te reageren en andere als leugenaars neer te zetten, terwijl U niet zeker weet of het wel of niet is gebeurd.
Maar in ieder geval bedankt voor u begrip en medeleven.

08 september, 2008 08:54  
Anonymous Anoniem schreef ...

Beste mevouw Marian,

Ik zeg niet dat u een leugenaar ben, absoluut niet. Maar zover ik weet doet het CIZ dit, maar men kan veranderen zoals er zoveel is verandert. Het spijt mij als u het persoonlijk aantrekt. Daar ik het CIZ niet goed ken, wel weet ik dat men onafhankelijk behoren te indiciren, dat staat in de folder. Vandaar dat ik schreef over het inkomen.

08 september, 2008 11:41  
Anonymous Anoniem schreef ...

Wat iemand MOET doen en wat hij/zij doet dat kunnen wel eens twee verschillende dingen zijn. Vooral als het niet gecontroleerd wordt of niet te controleren is.
Je ziet dat over zoiets kleins van of men wel of niet onafhankelijk te werk gaat al onenigheid kan bestaan. Palinta zegt dat men het niet doet omdat ze zo niet werken. Dus theoretisch. Ik spreek uit de praktijk.Zonder te zeggen dat ze allemaal zo zijn. Wie heeft gelijk?
Net zoals een gemeente. De gemeentens hebben geld voor de WMO gekregen.Heel veel geld. Ongelooflijk veel geld.Wel 40% van het gemeentefonds is bedoeld voor de WMO. De wethouder die hier over gaat mag beslissen HOE het geld wordt besteed. Maar zijn taak is wel het geld zo te besteden dat alle burgers in de gemeente gelijke kansen hebben te participeren. Volgens de Delftse wethouder doet hij dat ook, meer dan hij verplicht is. Hij heeft zelfs voor een groententuin gezorgd vanuit de WMO, zodat mensen uit een wijk gelukkiger zijn,samen kunnen werken en ..... Maar vele burgers van Delft zeggen dat hij het niet doet. Hij is theoretisch bezig, de burgers spreken uit de praktijk. Daar zit een verschil tussen. Maar wie heeft nu gelijk? Wie controleerd de wethouder? Em wat kan men doen. Welke santisch zijn er? De wethouder kan doen wat hij wilt. De Delftse politiek zijn majorettes in zijn hand. Dus.... de burger trekt aan de kortste eind en depolitiek blijft zeggen dat het in de praktijk niet zoslecht is, want de verordening zit anders in elkaar.

09 september, 2008 06:31  
Anonymous Anoniem schreef ...

Laat ik een hele erg hekel aan de verordening gaan krijgen. Dat een stuk papier mij op gaat leggen wat wel en niet mag in mijn niet gevraagde leven om iets te mankeren. Dat ik zielig zou zijn is niet waar, maar een wat rustiger leven zonder al dat geindiceer, een verordening die zegt wat wel en niet mag of kan, van de zotte! Een wethouder die blijkbaar gierig is , 40% is wel erg veel. Daar ik aanneem dat vanuit het rijk Wmo gelden zijn geoormerkt zal het toch op de goede plaats moeten komen. Persoonlijk merk ik dit helaas niet!

09 september, 2008 11:21  
Anonymous Anoniem schreef ...

Kan iemand mij uitleggen wat "normaal gebruik van de woning" betekent?
Toen ik nog niet gehandicapt was woonde ik in een eengezinswoning. Je weet wel. Beneden wonen en boven slapen en in de extra kamer kleding naaien voor de kinderen en me lekker terug trekken om in alle rust de administratie te doen en correspondentie.
Nu heb ik een ziekte en kan steeds minder. Zo langzamerhand ben ik het met de behandelaars eens dat ik eens aan voorzieningen moet denken.MAAR......
Nu knal ik tegen het gegeven dat in die prachtige verordening staat dat de gemeente allen voorzieningen treft voor normaal gebruik vande woning. De WC boven wordt niet aangepast. Alleen beneden. Dat betekent dat ik 's nachts de trap af moet. Maar meestal ben ik dan niet snel genoeg en ja..... ik doe het dan in de broek. Ik voel me weer die stoute meid van vroeger. Geen nood, zegt de gemeente. Dan zet je een po-stoel boven. Dan kan je opje gemak de po beneden legen.Maar dan vergeten ze dat ik beide armen en handen nodig heb omde trap veilig op of af te komen. Traplift krijg ik niet, want daar ben ik nog te goed voor. Ook is me al verteld dat aanpassingen aan de extra ruimte, waar ik volgens hen hobbies doet,niet kan.Hobbies vallen niet onder het normale gebruik van de woning.
Nu vraag ik je. Is het dan niet normaal dat mensen hobbies doen?Hebben ambtenaren en de wethouder geen hobbies. Nou, DAT vind ik pas echt zielig.

09 september, 2008 13:21  
Anonymous Anoniem schreef ...

Dan zal ik ook mn steentje bijdragen. Ik blijk genoeg contacten te hebben, ook buiten de stad. Mag ik niet heen nee men moet allemaal maar naar mij toe komen!! Financieel kan ik bijna niet weg, maar mag ik ook eens naar mn lotgenoten, weekenden weg. Graag wil ik een aangepaste keuken, nee, ik moet die gore troep eten van zo`n tafel dekje! Resultaat is dat ik duurde ben geworden, opname ziekenhuis. ziekte erger. Voedsel slecht eten heeft mijn ziekte ontregeld. Groot vitaminen gebrek, met name D en B en C!! Ja we kunnen niet alles hebben. Leuk buiten zijn, eten normaal, toilet normaal, douche normaal en ga zo maar even door. O ja een goor huis onder tussen! Wat lees ik 40% waar is deze gebeleven. Niet in die moestuin neem ik aan. Graag hoor ik wat is de DEFINITIE van ARMOEDE???? Waarom, inkomsten laag, je knokt voor iets en krijgt niets!

09 september, 2008 14:00  
Anonymous Anoniem schreef ...

O ja ik bedoel duurder uit, is toch ZO?

09 september, 2008 14:01  
Anonymous Anoniem schreef ...

Beste mevrouw,

Uw verhaal lezende komen wij tot het volgende.
Onder normaal gebruik van een woning valt ook de boven verdieping en zeker als de gemeente alleen de beneden WC aanpast. Dus een traplift is een noodzaak om veilig naar boven of naar beneden te gaan. Een maat is ookhoe vaak U de trap per dag kan nemen, zonder al te veel problemen.
Maar pas op, als de kosten van de aanpassingen hoger zijn dan 8.274 euro dan kan U een verhuisplicht opgelegd krijgen. Daar zit U waarschijnlijk ook niet zo op te wachten, denken wij.
Dus voor U nu verder gaat, geven wij U eerst het volgende in overweging.
Hoe belangrijk zijn de sociale contacten in de buurt? Heeft U ze heel hard nodig? Doen zij b.v. dingen voor U die betaalde krachten niet zouden kunnen doen, zonder dat de gemeente voorhoge kosten komt te staan? Dan hebben we het niet over koken,schoon maken. We hebben het dan over mantelzorg. Iemand die U soms helpt bij het normale gebuik van de woning, wat U niet echt zelf kunt doen. B.v. u helpen met het aandoen van schoenen of zo. Even op de kinderen passen als U zich niet lekker voelt. Een potje komt koken als het even heel slecht mnet U gaat. Even de vuilnisbak buiten zetten. De tuin voor U onderhoudt en dat soort dingen. Doet U soms buurtgericht vrijwilligerswerk? Gaat U bij een eventuele verhuizing de wijk uit, zodat uw schoolgaande kinderen te ver van de school komen te wonen. Bovendien moet U kijken of U in de nieuwe aangepaste woning een veel hogere huur gaat betalen.
Dit zijn allemaal argumenten die U kunt gebruiken omeen verplichte verhuizing tegen te gaan. maar ook legale argumenten om de noodzakelijke woningaanpassingen te krijgen.
We hebben gezocht naar hetgeen in het verstrekkingenboek staat over een traplift.Hier staat niets over beschreven.Kortom de gemeente heeft niets publiekelijk vastgelegd over wanneer wel of niet een traplift. Het enige dat telt is b.v. zoals U. U kunt niet veilig zonder gebruik te maken van uw armen en handen een trap op. U kunt dus ookb.v. geen wasgoed of beddegoed ofpersoonlijke dingen meenaar boven nemen, zonder het risico te lopen weer naar beneden te vallen. Dit is een beperking in het normale gebruik vande woning. Dus kande gemeente geen po-stoel adviseren. Met een po-stoel boven gaat nog steeds het wasgoed of persoonlijke dingen of wat dan ook de trap opof af. Het wachten tot anderen het voor U meenemen, hefet weinig of niets te maken met het zelfstandig kunnen functioneren. En daar is de WMO voor bedoeld.
We horen graag van U hoe het afloopt. Succes.

09 september, 2008 17:32  
Anonymous Anoniem schreef ...

Toevallig heb ik vroeger leren rekenen. Ik heb het vermoeden dat die lui in het Panel en politiek dat niet kunnen.
PGB is een budget voor een persoon. Een budget waarmee hij in staat wordt geacht omop zelfstandige wijze inkopen te doen. Een rolstoel te kopen die bij hem past, die hij wil hebben, die hij zelf heeft uitgezocht. Net alsof die persoon zelf een auto gaat kopen. Daar bemoeien zich ook alleen maar die mensen mee die de persoon zelf toestaat zich mee te bemoeien.Maar bij een PGB gaat dat anders.
Daar bemoeit zich bijna iedereen mee. De indicatie, mist goed uitgevoert, vind ik normaal. Maar dan gebeurd het.Niets voor de persoon ofopde persoon gericht.Het belangrijkste voor de gemeente is dat er vast komt te staan dat je de verantwoordelijkheid aan kan. Dat je geen rolstoel met vierkante banden koopt. Wat een betutteling van de eerste orde. Dan het bedrag dat je krijgt. Je reinste bezuiniging. Voor dat bedrag kan ik NOOIT een adequate rolstoel kopen.Nee,NOOIT. Echt NOOIT. Ik kan alleen een rolstoel kopen die de gemeente ook zoui hebben gekocht, VOOR mij. Niet samen met mij. Maar voor mij.
Ik had onderhandeld met een rolstoelfabrikant. Ze zijn wel zes keerbijmij thuis geweest. Zij wilden graag verkopen en ik wilde graag die rolstoel hebben. Een heelrijk ding. Makkelijk,licht,sportief en precies mijn maat. Dus ik onderhandelen over de prijs. Ik was zelfs zover dat ik 20% korting kon krijgen. Dit omdat het model/kleur uit de handel ging. Grijs-blauw, een kleur die niet goed lag bij anderen. Ik heb daarnaast veel andere rolstoelen gepast en geprobeerd. Maar nee, die waren het niet. Ik had besloten,had zelfs een ergotherapeut geraadpleegd en alle overwegingen voorgelegd. Zelfs die had gekeken en die moest het worden.
Maar wat een pech. Van de gemeente kreeg ik te horen dat HB die rolstoel niet in het pakket had. Maar dat als zij de tegenwaarde uit gingen rekenen zij helaas lager uitkwamen. Er zat een verschil in van bij 250 euro. Ik naar de leverancier van mijn rolstoel en het hem voorgelegd. Verteld welke rolstoel de gemeente als tegenwaarde gebruikte.En die begonnen te lachen. Zeker een rolstoel uit het depot. Voor dat genoemde bedrag kunnenze alleen een depot rolstoel leveren. Kijk maar, dat is de adviesprijs.Stel dat de HB zoveel % korting krijgt en de gemeente ... Dan nog blijft er dit vershcil over. Dan zou je zelfs iets van 25 euro over houden. Oh wat was ik teleurgesteld. Ik naar diecentrale post van wijze mensen,die ons zouden moeten adviseren. Maar die konden ook niets voor me doen.Regel is regel.En ja,ook zij wisten dat PGB heel moeilijk was.Maar ja, de gemeente hoefde er nu eenmaal ook niet op failliet te gaan.Helaas, pindakaas.
En zo is het gekomen. Ik zit nog steeds in mijn oude karretje,niet echt adequaat meer en al drie jaar afgeschreven. Voor de gemeente HEEL goedkoop. Maar van mij kunnen zeniet zeggen dat ik de gemeente opkosten jaag.
Maar of dit allemaal is zoals de wet het bedoeld?????????? Ik hoor het wel.

11 september, 2008 07:37  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ja, Ome Karel, dat hadden we al verwacht. Het 6-tal heeft voor de invoering van de WMO al over dit gesproken met de gemeente en het Panel. Maar het Panel lachtte, onder leding van de wethouder, het 6-tal uit. We zagen spoken. Nee,hoor de gemeente juichte juist het PGB toe. Nee,dit zou de gemeente nooit doen, zeiden sommige leden van het Panel. Hoe durfde het 6-tal zo negatief over de gemeente te denken en te spreken. En zie...... Het gebeurd. U kunt alleen het PGB-budget goed (?????) gebruiken als U in zee gaat het de leverancier van de gemeente. De gemeente haalt daar zijn producten tegen zeer goekope prijzen weg en zo dwingen zij U alleen met HB te onderhandelen.
Zo klaar als een klontje.

Maar, oom Karel, wat staat er in uw indicatierapport? Staat daar soms heel toevallig in waar uw rolstoel aan moet voldoen? Welke banden voor u geschikt zijn, hoe breed,hoe hoog, hoe de besturing, hoe diep etc. Vraag dat of kijk dat na. De voorwaarden waaraan de nieuwe rolstoel moet voldoen.Maar pas wel op. In de regel zal de gemeente of het CIZ u dat indicatierapport niet willen laten lezen. Accepteer dat niet. Het gaat over U en U heeft er recht op. Eigenlijk had de gemeente die gegevens helemaal niet mogen krijgen als U ze niet eerst had ingezien en voor accoord getekend. Maar goed. Ga op zoek naar dat rapport en kijk wat er instaat. Waar moet de rolstoel aan voldoen. Zoek dan uit of de rolstoel door de gemeente bedacht daar aan voldoet.
Succes en sterkte.
De gemeente houdt U wel bezig.

11 september, 2008 11:49  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik heb ook eens wat zitten spitten. Ongelooflijk,maar waar. Klopt het dat je nergens kan lezen dathet geld voor de WMO is geoormerkt? Wel lees je dat de staatssecretaris heeft gesproken met de wethouders en daar heeft gezegd dat ze de rijkste wethouders zijn,omdat ze 40% van het gemeentefonds beheren voor de WMO. Dat is geen kattepis, zeggen wij thuis altijd. Dat is heel veel geld.Maar in hoeverre isde wethouderdan verplicht om die 40% ook daadwerkelijk aan de WMO te besteden? Dus de vraag is;"Wie en wat betaald hij allemaal van dat geld?" Kan iemand mij daar antwoord op geven?
Als ik het dus goed begrijp kan het zomaar zijn dat een gemeente, zeg 4 miljoen euro in de gemeentefonds heeft zitten en beslist er maar 2 miljoen voor uit te geven omdat ze het geld voor andere dingen willen gebruiken. Ik hoorde zelfs iemand uit de politiek zeggen;"Maar ook de ondergrondse vuilcontainers aanleggen kunnen er van betaald worden. Ook het toegankelijk maken vanhet nieuwe gemeentehuis, of station of dergelijke. Dat zijn allemaal zaken die gebeuren ten behoeven van het mogelijk maken dat iedere burger kan participeren.De WMO is zo ruim." Klopt dat? Heeft de gemeente het soms daarom niet willen oormerken? Maar dan heeft iedereen toch zitten slapen of ja knikken? Heeft de OGD/VDF dit zo door laten gaan? En de ouderen?

12 september, 2008 05:58  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hoezo ondergrondse vuilcontainers? Hoezo zijn die toegankelijk voor iedereen?
Mooi niet voor mij!!!!!. Ik krijg klep niet open om mijn vuilniszak in te dumpen. Ik zet nu de zak er maar naast in de hoop dat iemand anders zo aardig is hem erin te gooien.
Nee, die man van de politiek had het fout. Ze zijn beslist niet voor IEDEREEN te gebruiken. Dus heeft het niets met participatiekansen voor iedereen te maken en dus ook niet met de WMO. Denk ik.
Maar die rol van die vereniging, waar die voorzitter reuma van heeft (kom even niet op de naam) wat doen die eigenlijk? Tripjes maken met elkaar en zogenaamd de WMO bewaken? Die verordening is toch een lachertje. Geef nu toe. iemand met werkelijk verstand had het beter gedaan. Zelfs een kind, die kennis van zaken heeft, zou het nog beter doen.
Nee, er hebben mensen zitten snurken of ze zijn bang van die wethouder.

12 september, 2008 11:24  
Anonymous Anoniem schreef ...

Katrien, je bedoeld dat 6 tal zeker. Nu weet je tenminste direct de naam van die club. Ik vond dat ik je even aan moest vullen. Zo frustrerend als je iets vergeet.

13 september, 2008 11:34  
Anonymous Anoniem schreef ...

Sorry, je naam is Katrein.

13 september, 2008 11:35  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik stel het enorm op prijs als mensen je helpen. Maar geef dan wel de goede naam Het was de OGD die ik bedoelde, van die club heeft de voorzitter reuma. Dus als je meepraat doe het dan wel goed.
Die reumamevrouw gaat vaak tripjes maken met anderen, inplaats van de WMO-verordening eens goed te bestuderen en op te komen voor haar leden. Had ze dat gedaan dan zaten we nu minder in de shit.

Die verordening is echt str... Doe zorgt voor alles dan voor participatie. Werkelijk. Lees het maar eens goed na. Dan zal je het vanzelf zien. Ik lieg nieten maak geen grapjes. Het is echt heel ernstig. En ik kom er steeds meer achter dat het VDF het bij het rechte eind had. Helaas luisterde niemand naar hen en werden ze achter hun rug uitgelachen. Ja,ook door die voorzitter van de OGD.
Maar kom op, we kunnen het tij nog keren. Massaal naar de rechter stappen. Proefprocessen, dat zal ze helpenen ons nog beter.

13 september, 2008 11:51  
Anonymous Anoniem schreef ...

Weten jullie wat het betekent als je een organisatie moet leiden zoals de OGD? Dat valt niet mee. Weten jullie wat het betekent als je een organisatie overneemt van anderen die het runden als een zonnetje? Dan doe je het nooit goed.
Weten jullie wat het betekent als je in de tang van de gemeente zit?Je het gevoel hebt niet anders te kunnen en alles geloofd wat de ambtenaren zeggen?
Jezelf allerlei voorzieningen nodig hebt en vel tegen de gemeente moet optreden? Dat is niet makkelijk. Daar zwichten zelfs betaalde krachten voor. Ik ken genoeg voorbeelden hiervan.
Weten jullie wat het betekent om materie zoals de WMO machtig te krijgen?
Denk dan eerst 20x na voor je IETS zegt. Ze maken fouten, dat weet ik. Maar zoveel kritiek? Ze moesten eens wat minder bang zijn van de wethouder en de ambtenaren,dan was alles een stuk beteren was er ook minder gefit.

13 september, 2008 15:17  
Anonymous Anoniem schreef ...

Amen.

14 september, 2008 23:04  
Anonymous Anoniem schreef ...

Alles gaat in stilte en wie zijn de klos? Juist de burgers van de Wmo! 6Tal doe eens iets, het gaat bereslecht hiero!

15 september, 2008 13:25  
Anonymous Anoniem schreef ...

We zijn bezig, er komt een digitaal spreekuur/vragenuur op de computer! We zijn het aan het voorbereiden! U hoort van ons.

15 september, 2008 18:52  
Anonymous Anoniem schreef ...

Geweldig modern. Digitaal spreekuur. Maar dan kan iedereen mijn persoonlijke zaken lezen. Mijn ziekten,gebreken en ellende. Of het werkelijk zo'n goed idee is? Maar dat er meer digitaal zou kunnen en moeten, ja, daar ben ik. het mee eens. B.v. uitspraken van bezwaarschriftencommissie en eventueel de rechter en die toegelicht. Soms hoor ik van mensen dat ze gelijk hebben gekregen bij de rechter. Prima,maar waarom houden die mensen dat voor zichzelf? Op de site ermee,daar kunnen we allemaal van leren en gebruiken. Op die manier leren de politiek en de ambtenaren ook mee. Maar dan krijgen wij ook meer moed om ook naar de rechter te stappen. We zien dat het zin heeft.

16 september, 2008 08:09  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hohohoho, een digitaal spreekuur is natuurlijk de bedoeling dat men niet van elkaar kan zien hoe en wat. Privacy is gegarandeert! Maar zover ik verstand van computers heb kan dit zeer zeker. Zeer goed idee Rechterlijke uitspraken te publiceren. Wel op een wijze dat de privacy gewaarborgt blijft. Even wat anders, persoonlijk ervaar ik grote problemen met vervoer. Zijn er meer mensen met het probleem Connexion?

16 september, 2008 12:02  
Anonymous Anoniem schreef ...

UIT de TROONREDE..

Bijna iedereen gaat erop vooruit!!! Behalve Gehandicapten, Chronisch Zieken en Ouderen.

Bijna iedereen gaat er volgend jaar op vooruit. Gezinnen en mensen met een baan krijgen er het meeste geld bij. Alleenstaanden met een uitkering en ouderen, gehandicapten, chronisch zieken zien hun koopkracht minder of niet stijgen.

Dank U Kabinet voor het belonen als men niet ziek is, jong en kinderen heeft! En niet te vergeten een BAAN!

16 september, 2008 13:36  
Anonymous Anoniem schreef ...

Claudia, niet te negatief. Zware gevallen zo men het noemt mogen zorg aan huis verwachten. Zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven wonen! Vind ik heel goed. Leve het PGB! En de Wmo.

16 september, 2008 15:42  
Anonymous Anoniem schreef ...

Daar komt die dan, ik doe de aftrap. Blijf wel graag anoniem.

telefonisch indiceren, protocol huishoudelijke verzorging, zorgbehoefte

Samenvatting
Belanghebbende heeft uitbreiding van het aantal uren hulp bij het huishouden aangevraagd. Het college heeft belanghebbende, na bezwaar, geïndiceerd voor 5 uur huishoudelijke hulp per week.

De rechtbank overweegt in de eerste plaats dat het college bij het bepalen van de omvang van het aantal uren huishoudelijke verzorging, gebruik heeft mogen maken van het Protocol Huishoudelijke verzorging april 2005 (hierna: Protocol). De rechtbank baseert zich daarbij op CRvB 18-02-2008, nr. 06/960 AWBZ, waarin de CRvB heeft geoordeeld dat het Protocol berust op een deskundige analyse van de zorgbehoefte van de leefeenheden. Bovendien is de tijdnormering van het Protocol indicatief, zodat het college op deze wijze de omstandigheden van het individuele geval kan meewegen om tot een hogere indicatie te komen. Om de omstandigheden van het individuele geval mee te kunnen wegen zoals het Protocol voorschrijft en ook in artikel 4 lid 2 Wmo besloten ligt, moet het college volgens de rechtbank een zorgvuldig onderzoek in te stellen naar de zorgbehoefte van de belanghebbende. Het college heeft in dit geval volstaan met een telefonisch onderhoud door de Wmo-consulente, waarvan de resultaten zijn neergelegd in een advies. De rechtbank is van oordeel dat het college op deze wijze geen zorgvuldig onderzoek heeft verricht. De rechtbank neemt hierbij in aanmerking dat het college niet de beschikking heeft gehad over recente medische gegevens en de vorige indicatie na een keuring van het CIZ in 2004 is afgegeven voor 6,9 uur per week. Het college heeft betoogd dat de vorige indicatie te ruim was omdat meestal gebruik werd gemaakt van het maximale aantal uren van de geïndiceerde klasse terwijl dit feitelijk vaak niet nodig was, maar het college heeft nagelaten te onderzoeken of zulks ook in de situatie van belanghebbende het geval is geweest. Ook heeft het college nagelaten om de gehele problematiek die belanghebbende ondervindt bij het voeren van een huishouding in kaart te brengen.


Verder stelt de rechtbank vast dat een motivering zoals deze op grond van artikel 26 Wmo is vereist, ontbreekt. De beslissing op bezwaar wordt wegens strijd met de artikelen 3:2 en 7:12 lid 1 Awb vernietigd.

16 september, 2008 16:33  
Anonymous Anoniem schreef ...

Beste anoniem,
Wil je graag bij de uitspraak een zaaknummer te plaatsen. Dan is de gehele uitspraak (anoniem) op te bij de des betreffende rechtbank. Soms staan ze ook anoniem ook internet.

16 september, 2008 20:09  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het is echt een soap aan het worden. Nog maar een paar jaar geleden werd er precies op een tiende uur nauwkeurig geindiceerd. Dan kon je b.v. 2,7 uur zorg krijgen. Maar dat werkte niet echt praktisch en was erg duur. Want als er bij een herindicatie vast kwam te staan dat betrokkene recht had op 3,0 uur zorg,dan moest er een nieuwe berekening gemaakt worden en een nieuwe beschikking gemaakt worden. Toen hebben ze verzonnen om in klasse te indiceren. Zo had je klasse 1 die liep van 0 tot 1,9 uur en klasse 2 van 2 tot 3,9 uur. Als je werd geindiceerd voor 2,4 uur dan viel je in klasse 2. Wilde je een herindicatie,dan kon dat telefonisch en werd b.v. vastgesteld dat je 2,9 uur zorg nodig had. Dan bleef alles bij het oude. Veel goedkoper,dan opnieuw de gehele molen op te starten.
En wat zegt de gemeente nu?????? Daar willen we vanaf want mensen krijgen eigenlijk teveel betaald als ze b.v. net in het begin van een klasse zijn geindiceerd. Weten ze in de zorg wel wat ze willen en waarom?
Wel ben ik erg blij te lezen dat een rechter een telefonische indicatie geen zorgvuldige indicatie vindt. Hier zal de gemeente en het CIZ niet blij mee zijn. Ik denk dat niemand precies weet hoe vaak er telefonisch wordt geindiceerd. Let wel er is zelfs een arts die door de telefoon kan horen hoe ernstig de aandoening is. Als je een iets te vriendelijk en vrolijke stem hebt dan ben je de pineut. Dan kan je op sterven liggen, de arts is van oordeel dat het allemaal nog wel meevalt. Hij heeft inmiddels zoveel ervaring dat hij per telefoon kan vaststellen hoe ernstig het is.
Vanaf nu, beste medeburgers van Delft, hoef je dat niet meer te pikken. de rechter heeft anders geoordeeld.
hartelijke dankvoor de informatie. Alleenjammer dat het nummer van de zaak er niet bij staat. Dan kan ik meer doen. dan kan ik citeren wat de rechter precies heeft gezegden dat helptbij bezwaarschriften en rechtzaken. Dus graag het nummer van de zaak, Alles blijft dan nog steeds annoniem. Wat de uitspraak is openbaar,maar wel annoniem.

16 september, 2008 20:39  
Anonymous Anoniem schreef ...

Vervolg Troonrede, Heel jammer voor de mensen met een Spierziekten, Zeldzamen Ziekten, Soorten Reuma.

Het Kabinet oogstte voor de zomer een storm van kritiek, omdat veel chronisch zieken en gehandicapten zwaar getroffen zouden worden door de aftrekbeperking van ziektekosten. De vaste toeslagen die ze daarvoor terugkrijgen, wegen daar niet tegen op. Het Kabinet heeft daarom op Prinsjesdag een aangepast wetsvoorstel naar de Kamer gestuurd (Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten – WTCG).
Dit voorstel betekent voor veel chronisch zieken en gehandicapten nog steeds een fors koopkrachtverlies in 2009, zo blijkt uit de eerste cijfers van het Nibud. De CG-Raad roept het Kabinet op om dit koopkrachtverlies te voorkomen. Dat moet zonder problemen kunnen, omdat onlangs is gebleken dat er 300 miljoen euro uit het BU-budget is overgebleven. Woensdag 17 september presenteert de CG-Raad de definitieve cijfers van het Nibud.
Koopkrachteffecten negatief
De CG-Raad heeft fundamentele kritiek op de voorstellen van het Kabinet. Nu al blijkt uit de eerste doorberekeningen van het Nibud dat veel mensen met een inkomen tussen het minimum en modaal er op achteruit gaan. De ingreep in de fiscale regeling Buitengewone Uitgaven pakt vooral slecht uit voor mensen met hoge zorgkosten en een inkomen tussen het minimumloon en modaal. De belangrijkste resultaten op een rij:
Alleenstaanden met een Wao-uitkering en alleenstaanden met een inkomen rond het minimumloon gaan er 3% op achteruit
Paren met een inkomen rond het minimumloon gaan er 2,5 tot 4% op achteruit
Alleenstaande ouderen met een pensioen tussen de 5.000 en 15.000 euro (die zorg krijgen via de Wmo) gaan er 2% op achteruit
Paren met een aanvullend pensioen tussen 10.000 en 30.000 euro gaan er 0,5 tot 3% op achteruit
Gehandicapten in instellingen gaan er tussen 0,2% en 2% op achteruit
Inkomenseffecten slechte afbakening
Een probleem van de nieuwe regeling is dat niet iedereen die recht op compensatie heeft, kan worden bereikt. Dit hangt samen met de afbakening. Dan krijgen mensen dus geen toeslag. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen met spierziekten, zeldzame aandoeningen en bepaalde vormen van reuma. In dat geval zijn de koopkrachteffecten nog negatiever dan hierboven vermeld. Mensen lopen dan 250 tot 450 euro per jaar mis.
Negatieve effecten zijn in werkelijkheid groter!
Het Kabinet heeft een handig foefje uitgehaald. De ingreep in de BU wordt deels gefaseerd ingevoerd. Dat zorgt in 2009 voor koopkrachtplaatjes die niet de structurele situatie weergeven. De echte effecten worden pas zichtbaar in 2011. Deze zijn voor inkomens tot modaal vaak 2% slechter dan voor 2009.

17 september, 2008 00:08  
Anonymous Anoniem schreef ...

Gevraagde rechtzaak: 07-08-2008, nr. 07/1349 Wmo, LJN: BE8679

17 september, 2008 00:10  
Anonymous Anoniem schreef ...

Het bedrijven van politiek is eigenlijk best leuk. Het enige wat je doet is dingen veranderen en naeen poosje weer veranderen en nog eens. En telkens krijgt iemand een pluim omdat hij het juiste voorstel heeft gedaan.
Kijk nu eens naar de staatssecretaris. Als leek geloof je je ogen en oren niet. Als niet politicus begrijp je ook niet wat haar bezield en waarom ze zo blind is.
Ze heeft op landelijk niveau advies gevraagd aan het landelijke CIZ. Zij moesten een rapport maken over waarom zij denken dat de zorg steeds meer geld kost. Ongelooflijk toch? Aan het landelijke CIZ dat vragen?????? Hoe komt ze op het idee? Had ze nu werkelijk verwacht daar eerlijk, onafhankelijk en objectief antwoord op te krijgen? Werkelijk dat gedacht? Kom nu toch. Denkt zij nu werkelijk dat het CIZ als oorzaak gaat noemen dat de indicaties zo duur zijn en het aantal indicaties de pan uitrijzen? Natuurlijk doen ze dat niet.Ze gaan toch niet zeggen dat ze zelf zo ontzettend duur zijn en alles doen om maar een baan te behouden. Ik had die staatssecretaris wel verstandiger geacht.
Kijk in het verleden moest het ZVN eruit. Tjonge die schreven pas dure rapporten/indicaties. Ongelooflijk,zo duur. Bovendien waren zij vermoedelijk niet onafhankelijk want ze hadden ook afdelingen die aan verstrekkingen deden. Dus een goedkoper bureau was de oplossing. Een RIO, die regionaal werkte en veel minder geld zou kosten. Wat zie je nu? Juist het ZVN was uiteindelijk goedkoper dan het CIZ op dit moment. En verwacht de politiek nu werkelijk dat de dames en heren van het CIZ tegen hen gaan zeggen;"Nou die kosten van indicatie kunnen wel wat omlaag. Die zijn eigenlijk schandelig hoog." Ze prijzen zichzelf toch niet uit de markt. Of zie ik iets over het hoofd?
Nee,het is eenvoudiger te zeggen dat wij; ouderen en zielige mensen,onze verantwoordelijkheid niet kennen en niet oppakken. Wat kunnen wij daar tegen inbrengen? Niets,want wij zijn dom,hebben niet gestudeerd en praten over onzelf, dus zijn niet onafhankelijk.
Politiek, denk toch eens na. Jullie worden steeds weer een oor aangenaaid en zien dat niet eens.

17 september, 2008 15:04  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik heb een gratis advies aan wethouder Renssen. Heel creatief en spaart hem nog eens heel veel WMO-geld uit. Hij wil bereiken dat iedereen zijn eigen sociale verantwoordelijkheid neemt. Nou eenvoudig toch?
Je verplicht een blinde om mensen in een rolstoel rond te rijden. Dan sla je twee vliegen in 1 klap. De blinde heeft een belangrijke baan,dus werk. Hij moet de sociale verantwoordelijkheid nemen om naar de persoon in de rolstoel te luisteren en de rolstoel te duwen. En de persoon in de rolstoel heeft de verantwoordelijkheid zorg te dragen dat er nergens onder of tegenop gereden wordt. Zo spaar je daarnaast nog eens heel veel gels uit aan elektrische rolstoelen. Het kunnen allemaal zeer eenvoudige duwrolstoeltjes worden. de mensen worden overal heen gereden waar ze zelf naar toe willen en kunnen het zelf bepalen.
Is dat geen oplossing?

Ik ga eens verder denken misschien kom ik op nog een paar. Dan horen jullie het wel.

17 september, 2008 15:10  
Anonymous Anoniem schreef ...

Vroeger nam ik mijn eigen verantwoordelijkheid en besteedde mijn vrije tijd aan het Aangepast Vervoer Delft. Ik kreeg er niets voor,maar had voldoening in het rondrijden van dankbare mensen.Maar toen kwam de WVG en moest ik stoppen. De AVD moest verdwijnen. Wederom nam ik eigen sociale verantwoordelijkheid en ging mensen thuis helpen met schoonmaken en in het verzorgingshuis helpen. Maar ook dat moest ikmee stoppen. Ik was niet gediplomeerd. Er kwam een duur vervoerssysteem. Dat verdween ook en er nog een duurdere enz. En tot op heden werkt het nog steeds niet. MAAR er werken gediploneerde mensen. Geweldig. Ikzat thuis en probeerde van alles,maar werdniet echt gewaardeerd. Thuishulp mocht niet,ik had geen opleiding,..... De politiek vond het niet verantwoord,dus weg met die lui. Iemand begeleiden mocht niet,dat wasniet verantwoord, ik had geen papieren.
En wat zegt de politiek nu?Juist elke burger moet zijn eigen sociale verantwoordelijkheid nemen. Dusnumag plotseling iedereen weer gewoon een vriend of vrijwiliger inhuren omdingen te doen waar ze niet voor opgeleid zijn.
Hoe kan dit? Blijken mensen met papieren dan niet te voldoen?Of komt men er na jaren plots achter dat papieren wil zeggen,veel geld?
Politiek neem uw verantwoordelijkheid en geef toe dat u heel veel grote missers heeft gemaakt,de plankaardig heeft misgeslagen en dat alleen U de schuldige bent dat de zorg zoduur is. Maar nu bent U te laat. Immersallesis zo duur geworden dat tweeverdienersniet meer weg te denken zijn. Dat mensen bijbaantjes moeten doen om rond te kunnen komen. Hoe kunnen diezelfde mensen dan de zorg voor buren en familie op zich nemen?
Soms denk ik dat U steke blind bent en inderdaad beter rolstoelen kunt voortduwen.

17 september, 2008 20:30  
Anonymous Anoniem schreef ...

Laat ik het nu een super idee van ene Mariet vinden. Eindelijk iets positiefs op de site met Wmo. Mocht Mariet blind wezeeeeeEEEEn dan kan ZE gelijk mIJ gaan Duwen. Hoop niet dat de letters te klein zijn om te lezennNNN. De site is wel onvriendelijk voor dove(n) mensen en slechtziende mensen! Foeiii

17 september, 2008 22:24  
Anonymous Anoniem schreef ...

HAHAHaaaaaaaaaaaaaaaa, die Mariet HHH en Ams ook, grapje moet er tussen door toch kunnen, niet waar/\^^ LOl lol

17 september, 2008 22:26  
Anonymous Anoniem schreef ...

"........Gemeenten hebben o.a. de plicht om voorzieningen te treffen ter compensatie van debeperkingen die hun burgers ondervinden in de maatschappelijke participatie, met als doel medemensen te ontmoeten en op basis daarvan sociale verbanden verbanden aan te gaan of te behouden."
Mooi he? Is het niet echt mooi gesproken? En nog wel gemeend ook. Wat hiermee gezegd en bedoeld wordt,door de staatssecretaris is eenvoudig. Elke burger van een gemeente die een beperking ondervindt in het onderhouden van sociale contacten moet door de gemeente gecompenseerd worden. Let wel op de woorden; IEDEREEN,GECOMPENSEERD en MOET WORDEN.
Er staat niet zoiets dat als iemand een loopbeperking heeft en geen stalling voor een scootmobiel,dat er dan NIET gecompenseerd moet worden. Er staat ook niet dat je dan afgescheept mag worden met 30 euro in de maand om je sociale contacten te onderhouden.Dat maakt de gemeente er gewoon van. Die vullen tesamen met de ouderen en andere organisaties zulke dingen in. Kunnen zij niet lezen,of begrijpen zij niet dat de wet het heeft over alle beperkingen moeten worden gecompenseerd met als doel sociale contacten te kunnen aangaan en te onderhouden.
Kijk, DAT moeten we gebruiken bij een bezwaarschrift. Steeds weer en weer. Deze prachtige zinnen staan in heel veel stukken die door de minister of staatssecretaris zijn geproduceerd. Waarom gebruiken we ze dan niet? Kennelijk moet wij hen de les lezen en leren lezen en vooral begrijend lezen.
Deze zinnen moet je gewoon opjenetvlies hebben staan en als het CIZ komt of in een gesprek met ambtenaren moet je die gewoon gebruiken en vragen of ze je willen uitleggen hoe je b.v. een afwijzing moet zien in het licht van deze mooie goed bedoelde zinnen van hogere overheid.
Voorbeeld. Je vraagt een bepaalde,bij jou passende rolstoel aan. Het CIZ zegt dat volgens de verordening je die niet kan krijgen. De eerste vraag is of het vast is gesteld volgens het ICF-systeem? Zo ja, wat is dan de conclusie van dit onderzoek? Daarna stel je direct de vragen;"Ondervind ik, volgens het ICF, een beperking?" Je wacht op het antwoord. Als het antwoord Ja is dan zeg je;"Dus dan val ik onder de WMO?" Wacht op antwoord. Willen ze hier geenantwoord op geven, blijf je gewoon doorgaan.
Val je onder de WMO dan vraag je;"Zal de door mij gevraagde voorziening de beperking kunnen compenseren?" Laat je niet afleiden door mooie verhalen en zo.Nee,je wilt klip en klaar weten of dat zo is of niet.Gewoon ja of nee.Is het ja danstel je gewoon vast dat er dus wettelijk gezien geen enkele reden is om die rolstoel af te wijzen.
Vergeet niet te zeggen dat ze het indicatierapport alleen aan de gemeente mogen doorsturen, nadat jij het hebt ingezien en elke bladzijde hebt ondertekend.
Dat is echt HEEL belangrijk. We zien nog veel te vaak dat in de rapporten vreemde en verkeerde dingen staan. B.v. dat iemand prima het gebruik van zijn armen heeft, terwijl de rechterarm licht verlamd is enz.
Mocht blijken dat het rapport toch naar de gemeente is gegaan voordat jij het hebt goedgekeurd,dan kan je een klacht indienen wegens privacyschending.

Dette heeft me ooit dit geleerd en een bezwaarschrift op deze gronden gewonnen. Dus de moeite waard om het weer te gaan doen. De OGD deed het heel consequent, in de tijd van Jos en Dette. Zij wilden eerst de indicatierapporten zien,bespraken het uitvoerig met betrokkene en bekommentariseerde het en stuurde het terug naar het RIO/CIZ. Pas als alles klopte gaven ze toestemming het naar de gemeente te sturen. Heel vaakbemerkte ze dat de gemeente het ongecorrigeerde rapport al had. Dit omdat het CIZ verplicht is een bepaald aantal weken na deaanvraag bij de gemeente te rapporteren. Doen ze dat niet dat krijgen ze boete. Dus nog liever tegen de wet in werken,dan de gemeente te wijzen op de onredelijkheid van hun eis. Of misschien het in 1x goed doen, zou ook een oplossing geweest zijn.
Later kwam het ICF in leven. Als het CIZ dat direct goed het ingevoerd, dan hadden ze geen problemen met de OGD meer gehad en nooit geen boetes meer. Maar dan had de gemeente naar alle waarschijnlijkheid wel meer verstrekkingen moeten doen.
Maar willen jullie hier meer van weten,dan moeten jullie echt bij D&J zijn. Ze willen graag jullie vragen beantwoorden, zeiden ze gisteren nog, toen ik ze in de stad tegen kwam.

18 september, 2008 08:48  
Anonymous Anoniem schreef ...

Heheee, stop, Dette en Jos zijn toch met de 4 anderen het 6Tal? Waarom doet een ieder zo nerveus over een 6Tal en het feit dat enkele mensen weer terug zijn in de omgeving en of Delft. Laten we blij zijn, ja toch?

18 september, 2008 13:30  
Anonymous Anoniem schreef ...

Klopt D&J maken deel uit van het 6-tal. Dus wees gerust. Ook zijn ze aleen tijdje terug en zijn druk bezig met de WMO en andere gehandicaptenzaken.

18 september, 2008 14:23  
Anonymous Anoniem schreef ...

Gelukkig, fijn!

18 september, 2008 16:34  
Anonymous Anoniem schreef ...

Hoe zit het met de regiotaxi, weer iemand 3 uur voor Jan Doedel zitten wachten, opstart foutje? Ook ik ben per telefoon geindiceert!

18 september, 2008 16:36  
Anonymous Anoniem schreef ...

Tv vandaag, kabinet met opositie aan de slag. De lach van BalkeBende werd me teveel. onprettig om te zien dat de zelfde groepen weet de KLOS zijn in dit volmaakte Kabinet:((((. UB weg, zo goed als. AWBZ huilen, WMO huilen, Uitkeringen huilen, Wat nog meer? Gezond word beloond! Doet me aan iets denken vanuit de 2de wereldoorlog! Dank voor het voorlezen van de troonrede, was ik hooft van het land had ik geweigert.

18 september, 2008 19:00  
Anonymous Anoniem schreef ...

Als ik het dus goed begrijp dan hadden we vroeder een vervoerssysteem dat draaide op vrijwilligers. Een soort aangepast vervoer,dus. Ik heb nergens gehoord of gelzen dat daar zoveel problemen mee was, als met de Regiotaxi,Belmobiel,BTR,....... Waarom is het dan gestopt? Het waswaarschijnlijk voor de gemeente een veel goedkoper systeem. Nu kost het veel,heel veel geld en wie is er werkelijk tevreden mee?
Ongelooflijk,toch!!!!!!!!

18 september, 2008 20:16  
Anonymous Anoniem schreef ...

Kan iemand mij uitleggen wat er verkeerd is aan mijn rolstoel? Het is een Exel of zo iets. Volgens het CIZ en HB een prima rolstoeltje voor mensen die er niet de hele dag in hoefde te zitten. Maar als ik er een half uurtje in zit krijg ik overal pijn. Mijn rug begint dan,dan volgen mijn heupen,armen en benen. Alles lijkt wel te verkrampen.
Kan iemand mij vertellen hoe dat kan? Ik ben 72 jaar oud.

18 september, 2008 20:20  
Anonymous Anoniem schreef ...

Ik weet niet het fijne er van. Maar wat ik wel nog weet is dat de Raad van Ouderen een centrale had en vandaar uit werd gewerkt. Natuurlijk ging er ook wel eens iets niet helemaal goed. Maar dan werd er alles op alles gezet om het te herstellen. De RvO kreeg er een kleine subsidie voor.
In 1994 kwam de WVG. Mensen die vanuit de AAW een vervoersvergoeding kregen moesten die inleveren want de gemeente kreeg nu de zorg voor goed vervoer voor ouderen en gehandicapten. Dat was daarvoor appart geregeld en nu in 1 pot gegooid. Maar de gemeente voorzag dat ze failliet ging,dus moest er van alle kanten geld komen. Dus alle vervoersbedrijfjes, zoals de AVD en het vervcoer voor bejaardenhuizen werden stop gezet. En natuurlijk ga je dan in zee met een taxibedrijf die je al jaren kent. Waar je, als gemeente, al jaren mee samen werkt, die al jaren de burgemeester en wethouders rondrijdt en die het op dat moment moeilijk had omdat er een (beter) ander bedrijf in Delft was komen rijden. (vriendjespolitiek???) De Belmobiel kwam. Mensen verloren hun AAW vergoedingen waarmee ze door heel Nederland reisden, of zelfs van naar het Buitenland gingen. In plaats daarvan kregen ze een Belmobiel aangeboden die niet verder dan de gemeentegrenzen reed. En dat noemde de gemeente adequaat vervoer. De oude bussen van onder andere het AvD werden gebruikt..... Maar al snel bleek dat de taxicentrale er niet op uitgerust was. De ene na de andere reiziger had klachten. De gemeente voerde geen maatregelen uit. Immers de direkteur van de Belmobiel was een goede bekende en vriend en was al eens prins geweet van de grootste carnavalvereniging en schonk nog wel eens wat weg (denk ik). En wie waren de dupe? En waar was de politiek? En wat deed de delandelijke politiek?

21 september, 2008 07:46  
Anonymous Anoniem schreef ...

Huurtoeslag em Zorgtoeslag kunnen een hoop burgers op hun buik gaan schrijven. Hoe komt dat, door het kabinet. Die heeft besloten om te snijden in de aftrek van de buiengewone lasten/zorguitgaven. Door minder hiervan te gaan gebruiken(brillen, beugels, tandarts etc) stijgt het inkomen zodanig dat men vaak niet meer voor de toeslagen in aanmerking komt.Het kan voor mensen met een laag inkomen honderden euro`s gaan schelen. En brandbrief is door de CG Raad, Vakbonden, Woonbond e.a. naar de 2de Kamer gezonden.Deze organisaties hebben berekent dat er gemiddeld 400 euro of meer bij de huurtoeslag zal verdwijen, dit is bij uitkeringsgerechtigden e.a.. Ook zal de Zorg en kinder toeslag minder worden. Dan lokaal nog wat er staat te gebeuren. Nee mensen het ziet er slecht uit. Gezond, huis, man, vrouw, boompje,kindje, beestje, ouderen,worden beloond door het kabinet. Waarom ouderen in deze? wel daar heeft het kabinet een compensatietegeling voor opgetuigt. (zijn stemmentrekkers voor PvdA en CDA=vergrijzing=eigenbelang stemmen). Zo dat was weer even wat negatief nieuws. Positief is dat de ZON schijnt!

25 september, 2008 12:03  
Anonymous Anoniem schreef ...

Laat de TV nu weer in Delft geinteresseerd zijn.....zullen we?

26 september, 2008 12:50  
Anonymous Anoniem schreef ...

Als een faniekte Rockfan wil ik dit number symbolisch plaatsen. Vertaal de tekst in Yeahhhh politiek doe er wat aan en voor al de verantwoordelijk Wethouder Rensen Wmo/Gehandicapten, GGZ, Welzijn, Daklozen, e.a. OPEN u/allen hearTTtttt wij zijn :(

26 september, 2008 15:12  
Anonymous Anoniem schreef ...

http://nl.youtube.com/watch?v=nANoJ__BMmU

HET NUMMER van Europe!!! Beautiful, but sad.

26 september, 2008 15:13  

Een reactie posten

<< Home