Kritisch Panel Delft

Iedereen kan hier zijn/haar commentaar kwijt over een aantal zaken die mensen met een beperking in Delft ondervinden. Deze weblog is een partikulier iniatief. Kies bij het commentaar geven tussen "Other" of "Anonymus". Alleen smaad en zware beschuldigen op de persoon zullen worden verwijderd. Het is nog niet mogelijk om direct een foto te plaatsen, stuur een mail met de foto dan zal de webmaster deze plaatsen. kritischpaneldelft@hotmail.com

16 november 2007

WMO-verordening Inkomensafhankelijkheid

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning heeft als doel om burgers van Nederland zoveel als mogelijk zelfstandig te laten participeren/deelnemen aan de maatschappij.
De Rijksoverheid heeft de invulling van de WMO aan gemeenten overgelaten.
Zo ook aan Delft.
Delft heeft gemeend bepaalde persoonlijke voorzieningen inkomensafhankelijk te mogen maken. Voorzieningen zoals het collectief vervoer,.........
De mensen die een inkomen hebben die hoger ligt dan 1,5x de Bijstandsnorm komen niet in aanmerking voor collectief vervoer.
De gehele regeling over de inkomensafhankelijkheid komt rechtstreeks uit de WVG. De gemeente heeft hierbij niet haar kans gegrepen vernieuwend te zijn.
Ook is het niet duidelijk hoe de belangenverenigingen hierover denken en hoe zij de gemeente hierover hebben geadviseerd.

Dat is dan ook de reden dat de webmaster heeft gemeend op deze wijze naar uw mening hierover te vragen.
Het is van belang dat U reageert, daar de WMO verordening op korte termijn door de gemeenteraad besproken gaat worden en een besluit hierover gaat nemen.

De webmaster hoopt dat op deze wijze U uw mening aan de gemeenteraad kan laten horen en zij uw mening mee zullen nemen bij hun afwegingen.

1 Comments:

Anonymous Anoniem schreef ...

Aan de ene kant vind ik het normaal dat je moet betalen voor de dingen die je nodig hebt, of denkt nodig te hebben.Iedereen die wil fietsen koopt zijn eigen fiets. Iedereen die aan de auto wil koopt een eigen auto. Maar volgens mij is het verschil dat meer dan 80% van de Nederlandse bevolking keuzes kunnen maken tussen b.v. lopen of met de bus, of autorijden of met de fiets,...... Maar invaliden hebben die keuzes niet. Lopen is geen optie. Op de fiets is ook geen optie.
En met de bus?????Voor 30% van de Nederlandsebevolking ook niet.
In Nederland mag niemand gediscrimineerd worden. Maar waarom dan wel in het openbaar vervoer? Zolang dat nog niet goed geregeld is vind ik dat mensen bij de maatschappij mogen aankloppen en dat gemeenten dus zonder inkomensgrenzen te stellen die mensen moet helpen.

17 november, 2007 06:04  

Een reactie posten

<< Home